Anthropoid - atentát na Heydricha
|
|
---|---|
Inger: Pokud vím, tak nechodí. Tedy alespoň jsem tam nikoho neviděl a ani kytičku. S pamětními místy je to v u nás obecně špatné, někdy to skoro vypadá, jako by byla určena jen pro oficiální kladení květin. Asi před 3 lety na Slivici dokonce při upomínce vojáci obšajcli pomník a zabraňovali lidem v přibížení. Vyvolalo to poměrně dost bouři, tak to naštěstí už neopakovali. | |
|
|
Pojdte uz se bavit o Anthropoid, a nechte tu vasi hadky uz byt. | |
|
|
Když někoho výslovně jmenuješ ja_62 napsal v č. 658: "A kdybych teď podotknul, že alespoň větu "Vlastenci NEZAPOMÍNAJÍ - na rozdíl od českých politiků" si autoři neodpustili, patrně bych speltera definitivně rozzuřil..." pak si celkem logicky bude myslet, že to je příspěvek, který se ho týká. Že se do někoho navážíš, a vzápětí se jak malý kluk tváříš, že tys nic takového neudělal
ja_62 napsal v č. 677: "Tak pokud si myslíš, že je to o tobě, tak i v tom asi nemůžu bránit." |
|
|
|
18. cerven se hodi take, vzdyt 18.6.1942 byly ti atentatnici dopadeni v kostele v Resslove ulici. Tam jsem se byla podivat. I v Panenskych Brezanech, dale v Berline jsem prohledla budovu Gestapa na Prinz Albert Strasse, Byla jsem v Halle an der Saale navstivit dum kde se RH narodil na Gutchenstrasse 20. Pristi rok chci do Evropy zase, podivat se do Warsavy do byvaleho ghetta, a budovy Gestapa. V Praze v Petschkove palaci uz jsem byla. Na tyto pamatky be se mely delat tematicke zajezdy. Ja kdyz cestuji z Finska, je to velmi nakladna a narocna cesta, - nebot jsem cestovala vlastnim autem-lodi- autem, tak 3 tydny to trvalo. Finsko je z hlediska meho zajmu velmi nudna zeme- nic zajimaveho, a lide o teto historii ani nevi, v tv nic nedavaji,- vsechny materialy obstaravam pres net v Nemecku a CR. Tak napiste. | |
|
|
Inger napsal v č. 678: Vzhledem k tomu, že pamětní deska byla na místo instalována v noci ze 17. na 18. června 2007, tak asi těžko... Mám to ale kousek od kolejí a v akademickém roce se tam určitě půjdu (s bushem? ) podívat, tak můžu vzít s sebou i foťák. "Tak chodi u vas lide k tomu pomnilku? Co, kdyz bylo 27.5.- tedy presne 65 let od atentatu. Jsou u vas tak uvedomeli lide?" |
|
|
|
Tak chodi u vas lide k tomu pomnilku? Co, kdyz bylo 27.5.- tedy presne 65 let od atentatu. Jsou u vas tak uvedomeli lide? | |
|
|
ja_62 napsal v č. 671:
"Třeba tím, že bych tím upozornil na to, že některým vlastencům to sice správně vlastenecky myslí, výslovně upozorní na to, jak jsou proti nim jiní nedokonalí, ale už se neobtěžují s "detaily" jako je pravopis, jména čsl. výsadkářů, jakou funkci to vlastně Heydrich zastával, apod."
spelter napsal v č. 672:
"Proč bys mě tím měl rozzuřit?"
ja_62 napsal v č. 674: Tak pokud si myslíš, že je to o tobě, tak i v tom asi nemůžu bránit.
"A já to snad o tobě někde píšu?"
spelter napsal v č. 676: Kupodivu mám přinejmenším ten jasný názor, že když někdo o něčem ví hodně málo, měl by si dřív něco k té věci zjistit, a teprve potom oslňovat svým názorem. Jinak se mu obvykle říká hlupák. Tvá spřízněnost s touto kategorií osob je nejspíš dostatečně indikována i tvým pocitem, že žádný názor nemám. "Zato ty jsi zřejmě ten typ člověka, který jasný názor nemá v ničem a umí akorát do ostatních rýt a pak se z toho ještě musí trapně vykecávat, místo, aby, když už si o někom něco myslí, mu to dokázal říct a stát si za tím." |
|
|
|
ja_62 napsal v č. 674: Co třeba tady? To, že to není přesně týmiž slovy, jak jsem to napsal já, na tom nic nemění."A já to snad o tobě někde píšu?"
ja_62 napsal v č. 671: "Třeba tím, že bych tím upozornil na to, že některým vlastencům to sice správně vlastenecky myslí, výslovně upozorní na to, jak jsou proti nim jiní nedokonalí, ale už se neobtěžují s "detaily" jako je pravopis, jména čsl. výsadkářů, jakou funkci to vlastně Heydrich zastával, apod." Zato ty jsi zřejmě ten typ člověka, který jasný názor nemá v ničem a umí akorát do ostatních rýt a pak se z toho ještě musí trapně vykecávat, místo, aby, když už si o někom něco myslí, mu to dokázal říct a stát si za tím. |
|
|
|
Tak uz se nehadejte, pojdte se bavit o tom pomniku, a atentatu. | |
|
|
spelter napsal v č. 672: Protože jsi přesně ten typ člověka co má znalosti značně různé, ale jednoznačných a nekompromisních názorů plno.
"Proč bys mě tím měl rozzuřit?"
spelter napsal v č. 672: A já to snad o tobě někde píšu? "Já netvrdím, že kdo je vlastenec, tak tím získává oproti ostatním nárok psát s gramatickými chybami a uvádět nesprávné údaje. " |
|
|
|
Ja se musela smat, vzdyt na te desce Heydricha povysili na Protektora, pritom byl zastupujicim risskym Protektorem. Nebyla jsem tam, ale do Prahy chci asi pristi rok se podivat, a navstivit ta pamatna mista. Chodi k tomu pamatniku lide? Nosi tam kvetiny? Za valky v roce 1943 tam byla pametni deska a mala busta Heydricha- nebot na tom miste byl smrtelne zranen, po valce to odstranili. No, a ted tam maji pamatnik Kubis s Gabcikem... |
|
|
|
ja_62 napsal v č. 671: Proč bys mě tím měl rozzuřit? Já netvrdím, že kdo je vlastenec, tak tím získává oproti ostatním nárok psát s gramatickými chybami a uvádět nesprávné údaje."Třeba tím, že bych tím upozornil na to, že některým vlastencům to sice správně vlastenecky myslí, výslovně upozorní na to, jak jsou proti nim jiní nedokonalí, ale už se neobtěžují s "detaily" jako je pravopis, jména čsl. výsadkářů, jakou funkci to vlastně Heydrich zastával, apod." Tím spíš je škoda, že když už chyběla politická vůle tam tu desku umístit, že to někdo udělal, ale s chybami. Ale aspoň na to téma upozornili a dali podnět k diskusi o tom.. Lepší než vůbec nic. |
|
|
|
spelter napsal v č. 669: Třeba tím, že bych tím upozornil na to, že některým vlastencům to sice správně vlastenecky myslí, výslovně upozorní na to, jak jsou proti nim jiní nedokonalí, ale už se neobtěžují s "detaily" jako je pravopis, jména čsl. výsadkářů, jakou funkci to vlastně Heydrich zastával, apod. "Čím, prosím tebe?" |
|
|
|
Byl tam nekdo z vas uz se podivat? Jak na ten pamatnik lide reaguji? | |
|
|
ja_62 napsal v č. 658: Čím, prosím tebe? "A kdybych teď podotknul, že alespoň větu "Vlastenci NEZAPOMÍNAJÍ - na rozdíl od českých politiků" si autoři neodpustili, patrně bych speltera definitivně rozzuřil..." |
|
|
|
To byl urcite zajimavy vylet. To by se melo delat i odtud z Finska. Tady tyto dejiny vubec neznaji, jen ja jsem o tom psala do mistnich novin, kdyz 27.5. bylo 65 vyroci od atentatu na RH. Ale tyto zajezdy by byly dobre organisovat i u vas pro Cechy,- pro mlade, aby nezapomeli, co se delo za Protektoratu, a ten teror v obdobi tzv. heydrichiady. Delaji se u vas takove zajezdy? |
|
|
|
Podobné tématické okruhy Prahou organizoval Čedok pro zájemce ze zahraničí (asi na objednávku z VB) už před r. 1989. Součástí byla např. i střelba z Stengunu na stelnici Jako instruktoři působili i bývalí čs. výsadkáři z VB + návštěva kobiliské zatáčky a Reslovi ulice. | |
|
|
Myslim ze by to zajimalo i jine lidi, nez neonacisty. I ti, kteri se zajimaji o tuto historii do hloubky a chteji navstivat tato mista. O lidech z Finska nevim, ale jsou to ignorante, ktere v Nemecku a CR zajimaji jen nakupy a levnejsi alkohol. Kdyz pisi do mistnich novin, musim vse rozepisovat podrobne, nebot zde z severu lide o RH nic nevedi. Poradat takove tematicke zajezdy mi napadlo az ted, kdyz jsem ta mista objizdela sama, a pro jednoho je to velmi namahave cestovat po pul Evropy. Odtud je y to i velmi drahy zajezd. Pres more a pak tisice km autem. Jen Kuusamo- Helsinki je 1100km. Drive jsem bydlela ve Stuttgartu- coz je take daleko od tech pamatnych mist, ale autem se to da. Odsud je to strasna cesta. | |
|
|
ja_62 napsal v č. 663: přesně tak, udělat pamětní desku s chybama, notabene s pravopisnejma je opravdu, ale opravdu ostudné...."No, já taky ne, jen kdyby věnovali pozornost faktické a jazykové stránce věci - takhle mi to připadá tak trochu na jejich úkor."
Inger napsal v č. 664: neonacisty pravděpodobně ano "Pristi rok chci jet zase,- bylo by zajimave poradat takove tematicke zajezdy z ruznych casti Evropy. Byl by tam napr. Halle- Berlin -Praha. Vsechna ta pamatna mista, zakonceni zajezdu by bylo v Resslove ulici. I myslim ze by to lidi zajimalo, alespon u vas a v Nemecku. Co rikate?" |
|
|
|
Pristi rok chci jet zase,- bylo by zajimave poradat takove tematicke zajezdy z ruznych casti Evropy. Byl by tam napr. Halle- Berlin -Praha. Vsechna ta pamatna mista, zakonceni zajezdu by bylo v Resslove ulici. I myslim ze by to lidi zajimalo, alespon u vas a v Nemecku. Co rikate? |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Československo, protektorát
- > Anthropoid - atentát na Heydricha