Anthropoid - atentát na Heydricha

• Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
421-440 z 1036
<< 19 20 21 22 23 24 25 >>
Po
historik1 2.8.2007 12:16 - č. 703
historik1
Inger napsal v č. 700:
"I to by mi zajimalo, nebot vim, ze Gabcik byl velice peclivy a na akci se pripravoval.Mozna nejaky zasah vyssi sily- aby to nedelal a uvedomil si ze se po atentatu budou dit hrozne veci a bude umirat tisice lidi nevinne. Neb je chyba stengunu asi technicka. Myslim ze roli tam mohlo hrat oboji. V dnesni dobe by asi RHten atentat prezil. Driv Nemci nemeli penicilin, ani ten Sulfoamid co meli Anglicane. Co si myslite? Ja myslim ze nadeji na preziti mel."
však také jehó stav se začal zlepšovat.dne ted přesně nevím kdy,sám poobědval ale jakmile přijeli němečtí doktoři heydrich zemřel.čím to mohlo být????
Inger 2.8.2007 11:50 - č. 702
Hodne jsem o tom cetla. Benes mi jen pripada nesympaticky, z toho, co jsem cetla. Ty parasutiste byli hrdinove, ale i RH byl velice odvazny, kdyz jezdil bez doprovodu, ani auto nemel opancerovane. Delal dobre, co mel, proto byl take tak nebezpecny.
Ondřej Kolář 2.8.2007 11:46 - č. 701
Inger napsal v č. 692:
"Benes si chtel jen zvysit tim svoiji prestiz"
Spíš šlo o prestiž celého zahraničního odboje, než o Benešovu osobní prestiž, což je dost zásadní rozdíl. O politickém významu atentátu se tu už párkrát mluvilo, tak to snad nemusím opakovat.
Inger napsal v č. 692:
"sam sedel v Londyne a nic nedelal"
Některé Benešovi kroky ve vedení zahraničního odboje jsou možná kontroverzní, ale charakterizovat jeho činnost výše uvedeným způsobem, to je opravdu silná káva...
Inger napsal v č. 692:
"On musel tusit, ze ti parasutiste zemrou"
To se ve válce obvykle stává, že lidé umírají. S tou mořností přece museli počítat i sami parašutisté, kteří se mimochodem na akci přihlásili dobrovolně.
Inger napsal v č. 700:
"vim, ze Gabcik byl velice peclivy a na akci se pripravoval"
Mohl bych vědět, odkud tato informace pochází?
Inger 2.8.2007 11:31 - č. 700
I to by mi zajimalo, nebot vim, ze Gabcik byl velice peclivy a na akci se pripravoval.Mozna nejaky zasah vyssi sily- aby to nedelal a uvedomil si ze se po atentatu budou dit hrozne veci a bude umirat tisice lidi nevinne. Neb je chyba stengunu asi technicka. Myslim ze roli tam mohlo hrat oboji. V dnesni dobe by asi RHten atentat prezil. Driv Nemci nemeli penicilin, ani ten Sulfoamid co meli Anglicane. Co si myslite? Ja myslim ze nadeji na preziti mel.
ABBOT 2.8.2007 10:49 - č. 699
Inger: Mě je těch tisíců mrtvých samozřejmě taky líto.
karaya1 napsal v č. 697:
"Vyjma Podkarpatské Rusi, kterou spolkl Velký bratr... "
Jo, na Podkarpatskou Rus sem zapoměl, ale samozřejmě vím co se s ní stalo. Měl sem na mysli České země a Slovensko.

Jinak těd sem četl v časopise Přísně tajné článek o tom, proč selhal Gabčíkovi jeho stengun. Je to stejně zajímavý. Existuje několik hypotéz, ale jestli to bylo nějaké technické selhání, tak to snad musela zasáhnout nějaká vyšší síla, protože Gabčík se o svůj stengun staral jak o svoje vlastní dítě.
Inger 2.8.2007 10:07 - č. 698
Abbot, mate pavdu. Jen tech tisicu mrtvych je mi lito. Ale ano, mate pravdu.
karaya1 1.8.2007 21:20 - č. 697
karaya1
ABBOT napsal v č. 695:
"On se obrovskou měrou zasloužil o to, že poválečné Československo zůstalo v předmnichovských hranicích."
Vyjma Podkarpatské Rusi, kterou spolkl Velký bratr...

Jinak s Tebou souhlasím, hezky jsi to napsal.
fusilier 1.8.2007 21:10 - č. 696
fusilier O zvěrstvech Heydrichiády se pořád mluví, ale mám pocit, že se zapomíná, že nacisté dělali zvěrstva pořád. Známé jsou Lidice a Ležáky, ale vzpomene si dnes někdo na Javoříčko nebo Ploštinu?
ABBOT 1.8.2007 21:08 - č. 695
Inger: Někdo snad ale musel řídit zhraniční odboj. A Beneš se pro tuto funkci hodil nejlíp. Nemluvě o tom co by ho čekalo doma kdyby zůstal. Debaty o zvýšení o jeho prestiže díky atentátu jsou směšné. Dělal vše pro obnovu státu a vše tomuto cíli obětoval. On se obrovskou měrou zasloužil o to, že poválečné Československo zůstalo v předmnichovských hranicích. To nesjou věci, které by dělal sám pro sebe, ale pro národ a pro vlast.

Ano ti lidé umřeli zbytečně. Ale proboha kdo je zastřelil? Byl to snad Beneš? Nebo Gabčík s Kubišem? Ne, byli to Němci, oni je zmasakrovali. Bezbranné civilisty. A to neospravedlňuje nic, ani to když je zabit jejich pohlavár.

To, že parašutisté mohou zemřít, tak s tím počítali především samotní Kubiš s Gabčíkem. Moc dobře věděli do čeho jdou a co je může potkat. A za to jim patří naše obrovské uznání.

Navíc o významu toho atentátu z vojenského hlediska netřeba přesvědčovat. Nemůžeme být přece pořád schovaní vzadu a čekat až za nás ostatní všechno vyřeší a to si Beneš moc dobře uvědomoval. Proti takovým vrahům jako byl Heydrich se jinak než silou jendat nedá. Proti zlu se musí bojovat se zbraní v ruce a ne jenom diskutovat a diskutovat.
Inger 1.8.2007 20:25 - č. 694
Tech lidi umiraly tisice, byly vypaleny 2 vesnice a nevinni odvezeni do KT, lide byli strileni za nic. Videl jste film Vyssi princip? Ti kluci myli zastreleni jen za to ze pomalovali noviny..tak to bylo.
ja_62 1.8.2007 20:13 - č. 693
ja_62 Někdy je ale nutné obětovat menší počet životů aby větší počet lidí přežil.
Inger 1.8.2007 20:12 - č. 692
Z toho si nic nedelejte, i o me psali, ze jsem proti vlatencum. Ten atentat stal ale radu zivotu, a myslim ze ti lide umirali zbytecne. Benes si chtel jen zvysit tim svoiji prestiz, sam sedel v Londyne a nic nedelal, kdyz lide v Protektoratu umirali,- sam byl v bezpeci. On musel tusit, ze ti parasutiste zemrou, a bylo jim jen 28 let.
historik1 1.8.2007 20:02 - č. 691
historik1 www.novinky.cz/domaci/atentat-na-heydricha-p... tahle už je lepší nic proti té předchozí ja jen aby tu zase někdo nerozepsal že historik1 je proti vlastencům.
Inger 1.8.2007 15:57 - č. 690
Pojdte se bavit o Anhropoid a uz se nehadejte k vuli gramatice.
ja_62 1.8.2007 10:44 - č. 689
ja_62
spelter napsal v č. 681:
"Když někoho výslovně jmenuješ "
ja_62 napsal v č. 674:
"Protože jsi přesně ten typ člověka co má znalosti značně různé, ale jednoznačných a nekompromisních názorů plno. "
Kupodivu se k tomu hlásím, což pochopíš, až doženeš některé mezery v gramotnosti; jen o tobě nikde neprohlašuji že bys šel až tak daleko, že
spelter napsal v č. 672:
"že kdo je vlastenec, tak tím získává oproti ostatním nárok psát s gramatickými chybami a uvádět nesprávné údaje. "
.
Inger 31.7.2007 17:32 - č. 688
Pane Polata, dostal jste mou soukromou zpravu? Mail se mi k Vam nepodaril poslat. O ty nahravky mam zajem. Jak film Silver A, tak o to SS-3 z BBC. Vse na DVD. Dekuji.
Inger 31.7.2007 16:00 - č. 687
To je skoda. Ja se o tuto historii zajimam, ale nemam si tu o tom s kym povidat, neb zde to lide neznaji. Finove se nestaraji, co bylo ve 30-40 letech v Evrope. Bohuzel jsem si vybrala nudnou zem, vzhledem k svym zajmum.
mbbb 31.7.2007 15:46 - č. 686
mbbb je to v lidech, my si třeba u nás historické události připomínáme, něco z toho je kupříkaldu zde:

csol-mb.net/galerie-jednoty-mlada-boleslav.html

obecně ale je pravdou, že dnes historie zajímá málo lidí a politici ji v drtivé většině použvají, když se jim hodí.
karaya1 31.7.2007 15:27 - č. 685
karaya1
Inger napsal v č. 684:
"Gabcik s Kubisem jsou v CR hrdiny"
Kromě malého okruhu lidí jen tehdy, když se to někomu hodí...
Inger napsal v č. 684:
"Zde ve Finsku jsou valecni hrdinove a veterani uctivani, a kvetiny se na jejich hroby kladou."
Nedávno jsem byl v Pardubicích na Dukle u Památníku letcům a parašutistům, který byl s velkou pompou odhalen na podzim roku 2004. Samotný památník je sice hezky upraven, ale cestička okolo je až ostudně zarostlá...
Inger 31.7.2007 14:57 - č. 684
To je divne. Nechapu to, vzdyt Gabcik s Kubisem jsou v CR hrdiny, kteri za svuj cin zaplatili zivotem, obema bylo jen 28 let, a byli si vedomi, ze mohou zemrit. Zde ve Finsku jsou valecni hrdinove a veterani uctivani, a kvetiny se na jejich hroby kladou. Az pojedu nekdy do Prahy, chci ten pamatnik v te zatacce navstivit.
421-440 z 1036
<< 19 20 21 22 23 24 25 >>
Po