Anthropoid - atentát na Heydricha
|
|
---|---|
Nevíte někdo něco o filmu, který měl být natočen snad jěště za války v USA. Zachicoval atentát-prý ne moc přesně Rád bych ho viděl. Díky |
|
|
|
Inger napsal v č. 727: Počúvaj, drahá... Vieš ty vôbec, o kom to hovoríš? O šéfovi RSHA, a predpokladám, že vieš, čo znamenala táto skratka. Takže sa trochu spamätaj a prestaň trepať stupidity o tom, aký to bol fešák, ako všetko na smrteľnej posteli trpko oľutoval a ako by sme sa my nemali na jeho adresu hrubo vyjadrovať. Ak by ťa na môj rozkaz poslali do plynu a tvoju rodinu zmasakrovali, čo si myslíš, nebol by som podľa teba "až" taký zlý? Však by som to potom možno i oľutoval... Niekedy, neskôr... "On nebyl tak skrz spatny, jak si moc lidi u vas mysli." |
|
|
|
Ramon napsal v č. 756: Myslel jsem si že Inger je rozumná paní.Ale mýlil jsem se.Kdo nazve Heydricha jediným hrdinou atentátu tak to nemá ani páru o tomto činu.Inger co měl Beneš dělat??Sám skočit a provést atentát.Ti kluky do toho vůbec nenutili.Byla to dobrovolná akce. "Trošku jsem hledal. Odpověď si můžeš domyslet podle tohohle: www.lidovky.cz/diskuse.asp?iddiskuse=A070524... Hlavně nadpisy příspěvků od Inger. " |
|
|
|
Pouze bych rád oznámil, že jelikož se Inger ve svých příspěvcích omezovala na výklady o tom, jak pro ni byl Reinhard Heydrich přitažlivý, případně jaká je to škoda, že zahynul a jaký to byl ubožák, když umřel apod., nebo opakování všeobecně známých údajů (v tom lepším případě), byla jí odejmuta práva ke komunikaci na foru.
(Já jenom aby bylo zřejmé, že případné další reakce na její příspěvky asi zůstanou pouze řečnickými otázkami - což by ovšem nejspíš platilo i v případě, že by odpovídat mohla, protože se k tomu očividně nijak zvlášť neměla, pokud jí byl dotaz subjektivně nepříjemný.) |
|
|
|
Inger napsal v č. 746: Proboha, co na něm bylo pěkného? Prasečí oči? Ženské boky? X krát zlomený nos? Vysoký hlas? Pavoučí ruce?"Ze vsech nacistickych pohlavaru byl ale nejvyc "arijske rasy", a podle me, jako muz velmi pohledny. Prominte, myslim jen fysickou krasu, ne v zadnem pripade jeho skutky." Heydrich byl úchylák a svině svinutá. Lékaři mu neměli podávat léky, ale měli mu ty rány solit a pepřit. Stále čekám odpověď na tuto Bushovu otázku:
bush napsal v č. 750: "Chtěla bys, aby se Reinhard Heydrich, zastupující říšský protektor přežil atentát, dožil konce války a poté utekl třeba do jižní Ameriky, kde by spokojeně zemřel ? Jasná otázka vyžaduje jasnou odpoveď - to je snad zřejmé i ve Finsku.." Zaslouží si takový člověk, jakým byl Heydrich vůbec lítost? |
|
|
|
Ještě k té údajné Heydrichově předsmrtné zpovědi - já sice nemám žádné zdroje které by to potvrzovaly nebo vyvracely (a to nemluvím o té asi zcela báchorečné omluvě za své činy), ale v nejlepším případě, pokud k té zpovědi skutečně došlo, tak se jednalo o velmi pozdní gesto - dokud se těšil dobrému zdraví, hlásal, že "do deseti let zaujme Adolf Hitler v Německu místo které dosud zaujímal Ježíš Kristus" - o tom, že Heydrich byl jeden z největších bojovníků proti "zpolitisovaným církvím" (tedy těm církevním představitelům kteří nezavírali oči před společenskou a politickou situací v Německu) nemluvě.
No, a někteří autoři mohou považovat za "zpověď" jeho sebelítostivý rozhovor s Himmlerem, který měl asi dva dny před smrtí... |
|
|
|
Ramon napsal v č. 756: Už sem na tento problém upozorňoval v zárodku, kdy se slečna, paní, či něco Inger vyjadřovala v knihách o WWII. Na Militray foru si neudělala zrovna dobré jméno."Trošku jsme hledal. Odpověď si můžeš domyslet podle tohohle: www.lidovky.cz/diskuse.asp?iddiskuse=A070524... najdi si nadpisy příspěvků od Inger" poaman v.r. |
|
|
|
bush napsal v č. 750: Trošku jsem hledal. Odpověď si můžeš domyslet podle tohohle: www.lidovky.cz/diskuse.asp?iddiskuse=A070524..."Tak tedy znovu: Chtěla bys, aby se Reinhard Heydrich, zastupující říšský protektor přežil atentát, dožil konce války a poté utekl třeba do jižní Ameriky, kde by spokojeně zemřel ? Jasná otázka vyžaduje jasnou odpoveď - to je snad zřejmé i ve Finsku.." Hlavně nadpisy příspěvků od Inger. |
|
|
|
Marthe se vdala za Beiera, dala synovi jmeno Reinhard. Ale syn RH, Heider se jmenoval Heydrich, ten uz zemrel, o jeho skolnich letech nevim. My mluvili jen o historii. |
|
|
|
Inger napsal v č. 752: to se jim nelze divit! Nácků je bohužel pořád všude hodně, bohužel!!! "Urady se boji, at tam nekdo nejde klast vence, a at tam neonaciste nedelaji putni misto." |
|
|
|
Inger napsal v č. 752: Já myslel, že Heydrich, proto sem myslel, že měl ve škole peklo, ne kvůli jeho dědečkovi RH. "Prijmenim se jmenuje Beier " |
|
|
|
Prijmenim se jmenuje Beier a urcite peklo snad nemel. Deti by nemeli odnaset, co delali stari. Proc by mel mit vinu za dedecka? Ja se na jeho skolni leta ani neptala, bavili jsme se o jinych vecech i o hrobu RH, ktery je stale neoxnaceny, a zjistila jsem v maji, ze puda tam je propadla na tom miste. Ja se tam byla podivat. Marthe a Reinhard chteji RH exhumaci, a prevezt jeho ostatky na rodny ostrov manzelky Lina von Osten.- Heydrich- Manninen, kde je take pohrbena. To se ale nestalo. O hrobe vi velmi malo lidi, ja to vim od rodiny a pametniku, kteri uz neziji. Urady se boji, at tam nekdo nejde klast vence, a at tam neonaciste nedelaji putni misto. | |
|
|
Inger napsal v č. 748: Tak ten musel mít ve škole peklo. "ma syna, ktery se jmenuje rovnez Reinhard- setkala jsem se s nimi." |
|
|
|
Tak tedy znovu: Chtěla bys, aby se Reinhard Heydrich, zastupující říšský protektor přežil atentát, dožil konce války a poté utekl třeba do jižní Ameriky, kde by spokojeně zemřel ? Jasná otázka vyžaduje jasnou odpoveď - to je snad zřejmé i ve Finsku.. |
|
|
|
Na jakou otazku? On uz by mel ted 103 let)(narodil se 7.3.1904), tak uz by nezil. | |
|
|
Vubec predcasne umrti bylo v rodine RH caste. Hned po jeho smrti mu autobus zajel syna Klause, v roce 1943, Klaus mel jen 9 let, dale jeho bratr Heinz Siegfried byl donucen spachat sebevrazdu, nebot pomahal zidum za valku a byl chycen. Jeho dalsi syn Heider, zemrel tento rok uz ve veku 73 ,let. Dceta Silke zije v USA, druha dcera,ktera se narodila az po smrti RH- Marthe- zije dnes na ostrove Fehmarn u danskych hranic, ma syna, ktery se jmenuje rovnez Reinhard- setkala jsem se s nimi. | |
|
|
Můžeš mi odpovědět na otázku ?
Inger napsal v č. 734:
"A treba kdyby valku prezil, stale by mel moznost uteci,- i kdyz malou, ale ta moznost tu je."
bush napsal v č. 735: "A ty bys chtěla, aby přežil ?" |
|
|
|
Ze vsech nacistickych pohlavaru byl ale nejvyc "arijske rasy", a podle me, jako muz velmi pohledny. Prominte, myslim jen fysickou krasu, ne v zadnem pripade jeho skutky. | |
|
|
Inger napsal v č. 725: ještě bych se vrátil k tomuhle - jednoduchá otázka - PROČ? "i kdyz zrovna Benes mi moc sympaticky neni." |
|
|
|
Inger napsal v č. 742: Mosad byl na vyhledávání nácků - válečných zločinců dobrej. Možná by mu pak ty uši a nos zase uřízli "Stacil by jen upravit nos a oci." |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Československo, protektorát
- > Anthropoid - atentát na Heydricha