Ruční zbraně
|
|
---|---|
Mocny_Fanda napsal v č. 292: Kolego a co taková pistole či revolver? "ale nastavení mířidel má dnes snad každá zbran" |
|
|
|
xfish5 napsal v č. 290: nemluvim o kulometu, ale nastavení mířidel má dnes snad každá zbran... vždyt se tu nedávno Bubu chlubil že airsoftové zbraně ne, že radši střílí s funkčníma originálama "Myslíš si, že by ten kulomet mohl mít? Na něj je vyjímka A a tu by nedostal. " |
|
|
|
Pokud to není zavařenina. Ale je kravina ničit historické zbraně, byt za ně považovány nejsou. | |
|
|
Mocny_Fanda napsal v č. 289: Myslíš si, že by ten kulomet mohl mít? Na něj je vyjímka A a tu by nedostal. "tohle nevíš a máš orig. zbran jo?" |
|
|
|
bubu napsal v č. 288: podle máš nastavený mířidla na určitou vzdálenost...."jen pro mou maličkost:k čemu je toto "štelování" dobré?" a tohle nevíš a máš orig. zbran jo? |
|
|
|
Martin R. napsal v č. 285: Tím kolečkem se nastavuje hledí.Točíš kolečkem a hledí ti buď klesá nebo stoupá. " Vím že budu za tupce,ale na co je tohle? (lk vz.26) " |
|
|
|
Martin R.-Jestli myslíš ten objekt ve tvaru "kolečka" tak to je hledí. | |
|
|
Vím že budu za tupce,ale na co je tohle? (lk vz.26) |
|
|
|
Johny napsal v č. 282: Za deset bodů je zásah středu o průměru cca 10 cm. A zamířit přesně na 100 metrů lze i s otevřenými mířidly, protože když máš stavitelné hledí (narozdíl od lovecké kulovnice), můžeš mířit na spodní okraj terče, což je záměrný dod velmi dobře čitelný i na těch 100 m. Jinak nejlepší výsledky jsem dosud měl s originální ruskou municí (nemyslím tím současné "Wolfy"). "Pokud je trefení terče za deset" |
|
|
|
Reno napsal v č. 280: Tak co má tedy znamenat ta desítka? Pokud je trefení terče za deset, tak to s tebou souhlasím. "Nikde jsem nic o "velkém černém bodu" nepsal, jedná se o standardní vojenský terč "nekrytě ležící figura" a ten určitě znáš... " |
|
|
|
algernon: Tvar zrna je jistě důležitý pro dobu hoření ale mnohem více důležitější je chemické složení. Zejména u starších puškových nábojů je totiž v náboji prachu mnohem méně než před 50ti a více lety a zda je zrno kulaté či valcové nehraje až tak velkou roli jako chemie. Pro těžší puškové střely by se samozřejmě měly používat tzv. "pomalé prachy" přesně z toho důvodu co píšu, ale pokud se podiváš do jakékoliv "reloading" tabulky, tak zjistíš, že zejména pro staré náboje typu 30-06 se dají použít téměř všechny prachy daného výrobce a lyší se pouze množstvím nálože. |
|
|
|
Johny napsal v č. 269: Nikde jsem nic o "velkém černém bodu" nepsal, jedná se o standardní vojenský terč "nekrytě ležící figura" a ten určitě znáš... "Reno: Zelenýho paňácu s tak velkým černým bodem neznám ale to je jedno." |
|
|
|
Já ho viděl za 1800. Cena je různá. Jaká je šance získat tu vyjímku? Jaký je zordíl mezi verzí od Hermexu a normálního? |
|
|
|
xfish5 napsal v č. 275: Já jsem střílel z CZH 2003, což je "lovecká" poloautomatická verze SA vz.58 P s 15 raným zásobníkem. "Já SA-58 v ruce měl. " |
|
|
|
xfish5 napsal v č. 275: Já SA-58 v ruce měl. Zneškodněný jsem viděl kolem 2000. Kolik stojí prosim tě plně funkční? No,podle toho jaký,jestli myslíš ten od Hermexu,co může střílet jednotlivymi ranami,tak ten je asi tak za 5 tis. A ten normalní kategorie "A" je asi kolem 3 tis,ale potřebuješ vyjímku od policie. Znehodnocený nemusi byt za 2000,ja ho kopil v Roudnici za 1200 |
|
|
|
Já SA-58 v ruce měl. Zneškodněný jsem viděl kolem 2000. Kolik stojí prosim tě plně funkční? |
|
|
|
Má někdo od Hermexe Sa-58? ocela se mi líbí, je za slušné peníze, ale neměl jsem ho v ruce. Jaké používáte doplňky?? Co úsťové brzdy?? Montáž?? | |
|
|
Algernon napsal v č. 272: Používání zpomalovacích aditiv není kvůli nepřekročení povoleného tlaku ale aby křivka tlaku byla co nejplošší a energie byla předána co nejefektivněji a to hlavně u těžkých projektilů které putují hlavní delší dobu. "Patrně proto, aby nedošlo k překročení max. povoleného tlaku, se pro laborace těžších střel používají pomaleji hořící prachy, že…" |
|
|
|
Reno napsal v č. 268: No u ruských nábojů nevím ale u 30-06 určitě ne. Naopak moderní laborace je silnější pro staré pušky. Držitelům starých originálů se nedoporučuje střílet s více než 12 gr. střelou, neboť tlaky u těžší střely je pro staré konstrukce příliš silný. "Většina vojenských nábojů byla zpočátku (po jejich zavedení atd.) více "našláplá" a teprve časem se laborace ustálily na mírně nižší a pravděpodobně i optimální úrovni. Například "druhoválečná" munice 30.06," |
|
|
|
blitz napsal v č. 263: průbojný nedělali dobře silnostěným trubkám na kterých byly ty terče "Ono asi hodně záleží i na nábojích" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Výzbroj a vybavení
- > Ruční zbraně