Ruční zbraně
|
|
---|---|
kosic12 napsal v č. 314: Tak v tomhle ti úplně nerozumím. Co teda chceš? "no tak porovnávat upně ne..." |
|
|
|
dead man napsal v č. 313: no tak porovnávat upně ne... "Co by sis předstvoval, že by ti tu kdo porovnával?" |
|
|
|
To bude asi těžký takhle porovnávat. V čem taky? Špagin byl asi o kilo lehčí, od začátku zařízenej na snadnou masovou výrobu (M1 byl zjednodušenej z M1928), lacinejší, moh mít bubnovej zásobník na 71 nábojů (Thompsonův M1 a M1A1 na bubínkáč zařízený nebyly), větší kadenci. Já bych sice myslel, že .45 ACP bude mít větší účinek než 7,62x25mm TT ale při běžnejch bojovejch vzdálenostech samopalů to bude celkem fuk. Co by sis představoval, že by ti tu kdo porovnával? | |
|
|
Chtěl bych se Vás zeptat jestli je podle vás lepší sovětský samopal PPŠ 41 Špagin nebo americký M1A1 Thompson? | |
|
|
iksfiš pět: Píšou tam o historických zbraních-chladných,střelných vývoji zbraní rozborkách střeleckých závodů popisu nově vycházejících knih o zbraních a historii o osobách ze světa zbaní jsou zde plakáty zbraní výstroj |
|
|
|
xfish5 napsal v č. 308: "Ptám, jestli o myslivosti, sportovní střelbě,..." Píšou o všem, co se týká střílení, jak to ostatně mají v názvu. Vojenské, sportovní, lovecké, tiché, netradiční, historické, atd. |
|
|
|
Worchester napsal v č. 307: Ptám, jestli o myslivosti, sportovní střelbě,... "To se ptáš nebo se posmíváš?" |
|
|
|
xfish5 napsal v č. 305: To se ptáš nebo se posmíváš? "A co tam píšou zajímavého?" |
|
|
|
Worchester: Díky, myslím, že mi bude stačit ta informace o ročníku. To už si nějak dohledám. | |
|
|
Worchester napsal v č. 303: A co tam píšou zajímavého? "Ve Střeleckém magazínu 2004, o PT puškách JAWA to vycházelo na pokračování snad půl roku. Jen dodám ,že střel.mag. je dnes součástí magazínu střelecká revue, za 100 stránek zaplatíte 59,50Kč, což je rozhodně lepší než bylo před sloučením časopisů." |
|
|
|
HOP:Jestli chceš můžu se podívat do vydání deset let starých SR, jestli tam něco nenejdu...Ale pochybuji-ve SR mají spíše nové zbraně a v SM píší o těch starších a zapomenutých..... | |
|
|
Ve Střeleckém magazínu 2004, o PT puškách JAWA to vycházelo na pokračování snad půl roku. Jen dodám ,že střel.mag. je dnes součástí magazínu střelecká revue, za 100 stránek zaplatíte 59,50Kč, což je rozhodně lepší než bylo před sloučením časopisů. | |
|
|
HOP napsal v č. 301: Podívám se na to a snad tam něco podrobnějšího bude. "Princip gerlich znám. Mě zajímala spíš ta samonabíjecí puška s polouzamčeným závěrem. Jestli byla podobná víc mechanismu FAMAS nebo Schwarzlose nebo FG 42? Nevím, kde shánět info." |
|
|
|
Princip gerlich znám. Mě zajímala spíš ta samonabíjecí puška s polouzamčeným závěrem. Jestli byla podobná víc mechanismu FAMAS nebo Schwarzlose nebo FG 42? Nevím, kde shánět info. | |
|
|
HOP napsal v č. 297: O tom něco mám já, bylo to obojí v ve střeleckým magazínu "Třeba jejich PT puška využívající principu gerlich" |
|
|
|
Buď ve Střeleckém magazínu nebo ve Střelecké revui něco bylo, ale já jsem o staré ročníky přišel. Vzhledem k příspěvkům, co jsou tady ve fóru, mě nenapadl nikdo jiný, kdo by mohl mít přehled. Každopádně díky. | |
|
|
A co vám říká Zbrojovka Janeček? Třeba jejich PT puška využívající principu gerlich nebo prototyp samonabíjecí pušky s polouzamčeným závěrem? Algernone, nemáš o té samonabíjecí pušce nějaké bližší info? |
|
|
|
Worchester napsal v č. 293: Samozřejmě většina pistolía revolverů nemá stavitelná mířidla, ale je mezi nimi i dost takových, co je mají stavitelná. "Mocny_Fanda napsal v č. 292: "ale nastavení mířidel má dnes snad každá zbran" Kolego a co taková pistole či revolver?" |
|
|
|
Mocny_Fanda napsal v č. 292: já to nerad šteluju protože se v tom pohrabu a pak nic netrefim..... "emluvim o kulometu, ale nastavení mířidel má dnes snad každá zbran... vždyt se tu nedávno Bubu chlubil že airsoftové zbraně ne, že radši střílí s funkčníma originálama" |
|
|
|
Pro nechápavé jěště jednou... Martin R. položil otázku a ty jsi odpověděl:
Mocny_Fanda napsal v č. 289: A z toho každý pochopí, že se ho ptáš na to, že má ten LK vz.26 a neví k čemu to kolečko je. "podle máš nastavený mířidla na určitou vzdálenost.... a tohle nevíš a máš orig. zbran jo?" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Výzbroj a vybavení
- > Ruční zbraně