P.O.W. - Váleční zajatci

• Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
401-420 z 725
<< 18 19 20 21 22 23 24 >>
Po
Dzin 31.7.2004 10:35 - č. 441
Dzin cinik: (4440) Vzásadě ano.
Hmmm a to máš prosímtě odkud? SSSR a Německo rozpoutali WW2, promiň, ale to zavání v lepším případě revizionismem.
Ty odděluješ neoddělitelné. Německo chtělo zničit SSSR a tím vyhubit jeho slovanské obyvatelstvo. Takže ještě jednou, udělej si v tom jasno.
Na vrub států OSY padají veškeré lidské ztráty plynoucí z WW2. Protože státy OSY jsou jediní, kdo rozpoutali válku (resp. Německo v Evropě a Japonsko v Pacifiku) a oni za ně mohou.
Válka Německa proti SSSR byla neoddělitelná součást WW2. Tu je nutno brát jako celek a ne, jak se třeba snaží někteří historikové a publicisté, po částech.
cinik 31.7.2004 08:17 - č. 440
cinik to Dzin (435):

A Britové, kteří bojovali po boku SSSR tedy bojavali za gulagy a genocidu Ukrajinců, Bělorusů, Moldavanů, Litovců, Lotyšů a Estonců... Nebo snad ne???

WWII nerozpoutalo Německo, ale Německo a SSSR. SSSR je stejný viník jako Německo a to se prostě nedá zahladit. Polsko bylo napadeno oběma těmito státy a tomuto napadení předcházela smlouva mezi SSSR a Německem o rozparcelování Evropy.

-------

Ještě jednou:
Vyhubit Rusy je zločinný a nelegitimní cíl, porazit a zničit SSSR je cíl legitimní a nelze ho nikomu vytknout.

----

Opravdu??? Padají na vrub Německa i ti Rusové povraždění po návratu ze zajetí???
Ruští venokvani, kteří zemřeli, protože bylo nařízeno preventivně spálit vše 60km za frontou, aniž by se někdo o obyvatele těch usedlostí postaral???
Používání Ruských civilistů jako lidských štítů, neboť jejich území nějakou doby ovládali Němci, takže mohli načichnout???
Dzin 30.7.2004 22:24 - č. 437
Dzin BRUNNER: (436) V tom případě ale nemáš pravdu. Počas Stalinova vládnutí zahynulo méně lidí, než počas VVV.
Dzin 30.7.2004 22:05 - č. 435
Dzin cinik: Ty se snažiš oddělit neoddělitelné. Cokoliv udělalo Německo za WW2 bylo opovrženíhodné. Protože rozpoutalo WW2 aby dosáhlo svých plánů. Kdokoliv mu v tom pomáhal je minimálně odsouzeníhodný. To že mu v tom pomáhali zrovna tvý oblíbení Finové, je sice smutné, ale faktem je že Finové pomáhali bojovat Německu a tudíž bojovali za nacismus, za koncentrační táborym, ze genocidu, za podřízení okupovaných států se vším všudy. Válku Německa proti SSSR vytýkat lze, protože to bylo jen další pokračování německého výboje. Vezmeme to konkrétněji, kdyby vyhrálo Německo válku, Čechy by čekala likvidace, jako národ. Rumuni, Maďaři, Finové, Kozáci adalší, kteří by pomáhali Německu WW2 vyhrát by na osudu Čechů měli podíl.
Klidně si buď sprostý, ale udělej si v tom alespoň jasno. Nejprve tvrdíš, že mu WW2 vytýkat nelze a potom zase že lze. "Hitlerovy cíle a plány co se Slovany odsuzuju, ale válku proti SSSR samotnou ne..." Kdyby Německo vyhrálo válku, vyhubilo by celé slovanské obyvatelstvo SSSR. Podle tebe je to tedy naprosto správné, protože to bylo v rámci boji proti SSSR? Ale protože to vyhubení Slovanů odsuzuješ, tak tedy byla válka proti SSSR špatná? Nebo tedy jak to vlasně myslíš?

BRUNNER: (343) Jenže veškeré oběti, které byly v SSSR počas let 41-45 padají jen a jen na vrub Německa a jeho spojenců. Uvědom si, že každý historik ti shodně potvrdí (až na pár revizionistů), že za oběti během války může jen a jen ten, kdo ji rozpoutal, tedy OSA.
curahee 30.7.2004 17:22 - č. 433
curahee
BRUNNER napsal v č. 432:
"Aj z hlediska ludí v tom štáte žijúcich"
???Tak to jsem mimo,definuj?
cinik 30.7.2004 17:18 - č. 431
cinik to Brunner:
Z hlediska politiky Německa asi ne. Z hlediska jednotlivých bojujících vojáků ano.
cinik 30.7.2004 17:17 - č. 430
cinik To Curhae:

Já tom vidím tak, že válčit chtěli oba, jen Stalin ´to tak ňák viděl na později (1943, 1944...)

Konec konců SSSR se nikdy netajil tím, že má světovládné plány...
curahee 30.7.2004 17:05 - č. 429
curahee Brunner:to víme,vždyť tu jsi zapsán jako Germanofil .
curahee 30.7.2004 16:56 - č. 427
curahee
cinik napsal v č. 426:
"ale válku proti SSSR samotnou ne"
Příjdeš s tím,že Stalin chtěl válku začít dříve než Hitler?
cinik 30.7.2004 16:54 - č. 426
cinik to Ljeninskaja golova:

Hitlerovy cíle a plány co se Slovany odsuzuju, ale válku proti SSSR samotnou ne...
cinik 30.7.2004 16:52 - č. 425
cinik to Curahee:

Je to v tom příspěvku napsáno... WWII ano. Válku s SSSR ne (pokud jde o válku samu). To se ověšem netýká cílů války a excesů Wehrmachtu, SS či vyčisťovacích jednotek...
curahee 30.7.2004 16:42 - č. 424
curahee
cinik napsal v č. 422:
"WWII lze samozřejmě Německu vyčítat"
Toto je od tebe zajímavý postřeh,v jiném tématu píšeš,že se Německu válka v SSSR nedá vyčítat,tak nevím co si mám o tom myslet?!
Ljeninskaja golova 30.7.2004 16:39 - č. 423
Ljeninskaja golova Většina Rusů, ale zvolila ve válce komunismus to nemůžeš popřít. Zmiňuješ se o tom, že SSSR plánoval válku proti Německu, ale příznačně se nezmiňuješ o tom co hodlali udělat Němci s občany sovětského svahu.
cinik 30.7.2004 08:49 - č. 422
cinik to Dzin (415):

Kurňa, ještě jednou spustíš ten svůj demagogickej flašinet a já už začnu bejt sprostej...

Když chceš diskutovat tak fér - a podsouvat někomu názor který zřejmě nezastává, dokonce opakovaně a navzdory tomu, že tě upozornil jak to myslí (již několikrát), tak to je ubohá demagogie té nejnižší třídy. Člověk by od tebe čekal víc...

Takže ještě jednou:

WWII lze samozřejmě Německu vyčítat... Jeho útok na Polsko byl typickým příkladem neomluvitelné útočné války, která byla později ustanovena jako zločinná (a ti co ji plánovali byli za to potrestáni Norimberským tribunálem). Na druhé straně nikdo nikdy nepotrestal SSSR za stejný zločin v případě napadení Finska, ačkoliv i zde se jednalo o nevyprovokovanou útočnou válku, jak konstatovala SN, když za to SSSR vyloučila ze svých řad (na základě definice agresora, kterou sám předložil).
Válka proti SSSR Německu vytýkat nelze (tato dílčí válka) - způsob provedení ano. Konec konců necelých dvacet let před tím válčil s SSSR skoro celý civilizovaný svět a od té doby se SSSR změnil k horšímu. Ve válce Německo vs. SSSR se střetli dvě "mocnosti zla", které si neměly co vyčítat - obě zasloužily být zničeny. Nehledě k tomu, že podstatná část historiků se shoduje na tom, že SSSR plánoval válku proti Německu (a spory vedou spíše o to, jestli to měl být rok 1941, 1942, 1943 nebo 1944).
Netvrdím, že se Německá armáda nedopouštěla excesů (pomiňme fakt, že RA se dopouštěla excesů minimálně srovnatelných, spíše horších) ani je neomlouvám, ovšem odmítám tvrzení, že by se německý voják provinil bojem proti SSSR v řadách Wahrmachtu.
Osobně považuji za hrubou chybu velkou pomoc SSSR ze strany západních spojenců i poté, co překonal nejhorší krizi... Sice to uspíšilo porážku Německa, ale stvořilo to jinou, srovnatelně nelidskou supervelmoc, pravda s poněkud předvídatelnějším a opatrnějším chováním.

Každopádně prostý boj proti SSSR nemohl být zločin.
Honza 29.7.2004 23:48 - č. 420
Honza Ježišmarijá, proč? Vždyť to bylo jako telenovela!
Marek 29.7.2004 23:45 - č. 419
Marek Dzin : V pořádku. Hlavně že jsme se dobrali konce. S jakým výsledkem, to už si musí přebrat každý sám.
Dzin 29.7.2004 23:37 - č. 418
Dzin Marek: V tom případě, jestli se ti předtím zdálo, že jsem dost nekonkrétní, tak ti to zkusím tedy co nejkonkretněji a nejstručněji:
rozkaz bych neuposlech.
Už je to dost konkrétní?
Marek 29.7.2004 22:47 - č. 417
Marek Dzin : No, nejspíš se opravdu není moc o čem bavit. Já jsem Ti jako příklad položil jasnou konkrétní událost. Záměrně jsem vybral scénu z filmu, protože ten jsem mohl vidět já i Ty i kdokoliv jiný kdo měl zájem. Záměrně proto, abysme se nedohadovali nad nějakým fiktivním případem.
Ptal jsem se Tě na Tvůj názor ( na to co by si učinil Ty ) a teď už to spíš začínají být jen vyloženě vyhýbavé odpovědi. Odpovídal jsi prostě pouze podle toho, jak by se Ti to bývalo bylo hodilo. To že by byla realita jiná, je sice ( jak si podotýkal ) jen můj názor, ale každý může zvážit, nakolik by se moje či Tvoje verze blížila pravdě.
Dzin 29.7.2004 22:28 - č. 416
Dzin Marek: (414) Kde jsi to zase vyčetl? Ikdyž, jestli to myslíš tak, že by mi mí bývalí spolubojovníci z kamarádství poskytli náskok, tak třeba ano, kdo ví...
Ale i konkrétně platí to co obecně. Za žádných okolností bych si nešel stoupnout do popravčí čety, abych strílel civilisty nebo zajatce. To už bych tu zbraň obrátil proti tomu, kdo mi takoví rozkaz vydal.
"To ano, bohužel pro toto konkrétně to opět neplatí, neboť i přes Tvoji oběť by byli zastřeleni stejně." Ale třeba také ne, třeba by se jejich svědomí pohlo a pustili by je. Třeba by dezertovali se mnou. Je prostě spousta možností. To, že to v té scéně nebylo ještě neznamená, že to tak být nemohlo. Ale jestli mi zase chceš psát, že to v té scéně není a je to jinak, tak se ale nemáme o čem bavit, protože ta scéna je tak natočená a nic se s tím nedá dělat. já jsem si jenom myslel, že se bavíme hypoteticky. Jestli chceš jen psát, ta scéna byla tak a tak, tak opravdu není o čem se bavit. Ty jsi chtěl vědět, co bych dělal na jejich místě. Neuposlechl bych a kdybych neměl ny vybranou, obrátil bych zbraň proti tomu, kdo mi takoví rozkaz vydal. Cokoliv by se stalo potom, to už je jen spekulace a každá co nás napadne, by se mohla stát. V té scéně tohle nebylo, takže se naní nelze odvolávat. To že bereš tu scénu tak jak je natočena je hezké, ale já měl dojem, že tě spíše zajímalo, co bych dělal, kdybych se dostal do této situace. Protože pokud bych udělal něco jiného, než ve filmu, potom by se ta scéna takto nevyvýjela. Ale pokud prostě dále budeš argumentovat jenom tím, že tohle ve scéně nebylo, potom se není o ničem bavit a já ti mohu jenom napsat "Ano, tohle tam nebylo a bylo to tak jak píšeš."
Dzin 29.7.2004 22:28 - č. 415
Dzin cinik: (413) Takže opět, ty vzásadě tvrdíš, že Němci byli za WW2 v právu, protože bojovali proti SSSR a proto jim nemůžeme rozpoutání WW2 vyčítat?
401-420 z 725
<< 18 19 20 21 22 23 24 >>
Po