Sudetoněmecká otázka, odsun sudetských Němců

  • Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
1441-1460 z 3044
<< 70 71 72 73 74 75 76 >>
Po
Honza M. 8.7.2005 22:09 - č. 1787
Honza M. Johny (1775): než na to upozorní "někdo jiný", nepleteš si v onom příspěvku náhodou Zlatou bulu sicilskou a Zlatou bulu Karla IV.ho ??
stanley 5.7.2005 15:46 - č. 1786
Rasový výzkum v českých podmínkách znám, ale konkrétně o tomto jsem skutečně nevěděl - přece jenom se věnuji jiné problematice, takže ď. (Svého času jsem narazil na člověka, který prošel proměřováním rasové vhodnosti a po desítkách let našel v archivu svou antropometrickou kartu. Bylo to velmi zajímavé. Zajímavé bylo i náhodné setkání s bývalou služkou u Eichmanna. Vyprávěla, že se k Čechům choval jako k rovnocenným, takže nikoho z nich ani náznakem nemohlo napadnout, co je to za bestii. Zřejmě měli i v aplikování rasové teorie bordel a specielně po stovkách let česko-německého soužití a samozřejmého "mísení krve" si to vykládali podle momentální potřeby - na rozdíl od jiných "pronárodů".)
Johny 5.7.2005 11:06 - č. 1785
Johny stanley: to není nijak neznámá skutečnost - zmiňuje to téměř každá publikace o atentátu. Je to poměrně morbidní historie tipická pro nacistický režim. Parašutistům byly odňaty hlavy a preparovány pro účely katedry rasové hygieny (či jak se to jmenovalo) na pražské německé univerzitě (Karlova univerzita Praha) kde bylo jakési vědecké centrum pro zkoumání nacistických teorií ve slovanských zemích. Výsledky nejsou známy neboť většina materiálu se nedochovala, nicméně výzkum měl jít směrem který načrtl již Heydrich. Tedy, že "rasově " kvalitní češi schopni odporu musejí být likvidováni. Výzkum měl sloužit ke konečnému řešení české otázky - tedy zařazení obyvatelstva do skupin, vystěhování rasově špatné části obyvatelstva někam pryč (nebo jejich likvidaci) a vybrat zbytek vhodný k poněmčení. V této souvislosti běžel celkový "rasový" průzkum obyvatelstva pod záminkou rentgenování a zdravotní prevence, kdy bylo obyvatelstvo proměřováno, snímkováno a zařazováno do kategorií, které určovaly jejich osud po vítězné válce.
stanley 5.7.2005 09:21 - č. 1784
Johny napsal v č. 1782:
"Ostatky Gabčíka, Kubiše a spol. prověřovala speciální komise "rasových" vědců aby prokázala jakéže rasy vůbec byli."
na to jsem nikde nenarazil, co je to za pramen, jestli se mohu zeptat?
mbbb 4.7.2005 21:56 - č. 1783
mbbb
Johny napsal v č. 1782:
"byli. Jinak dle nacistické rasové teorie byli nepřátelé tzv. dobré rasy z řad čechů nejnebezpečnější a byl striktní rozkaz je ihned likvidovat - tedy těžko by dovolili jejich emigraci."
no právě, proto spíš než za oceán by šli ke zdi.
Johny 4.7.2005 20:48 - č. 1782
Johny
rednex napsal v č. 1779:
"Takže kolaborant typu Podiven by byl při nějaké čistce v NSDAP odstřelen jako nepotřebná šlapka, zatímco opravdové osobnosti rozvážně bojující proti zlu by měly takovýto respekt!!"
No něco na tom pravdy je. Většina top nacistů pohrdala kolaboranty z obsazených zemí. české nacisty poslal Heydrich místo na vedoucí posty většinou do koncentráků či je používal pouze na špinavou práci jako je donášení a udavačství. Naopak dlouho nechtěli němci věřit, že atentát na Heydricha spáchali češi. Ostatky Gabčíka, Kubiše a spol. prověřovala speciální komise "rasových" vědců aby prokázala jakéže rasy vůbec byli. Jinak dle nacistické rasové teorie byli nepřátelé tzv. dobré rasy z řad čechů nejnebezpečnější a byl striktní rozkaz je ihned likvidovat - tedy těžko by dovolili jejich emigraci.
rednex 4.7.2005 19:10 - č. 1781
To mbbb(1780):
Oni by tu inteligenci nemohli vystřílet, právě proto, že by je mohla přelstít. Nechci ale zabíhat do technických detailů, jak by co bylo, protože ten plán krom toho, že je svinstvo, je také případ pro Chocholouška. Chtěl jsem spíš poukázat na ten respekt z nepřítele.
mbbb 4.7.2005 18:23 - č. 1780
mbbb spíš by tu inteligenci vystříleli - to je jistější, ne?
rednex 4.7.2005 18:17 - č. 1779
Narazil jsem na webu na zajímavý článek o GeneralPlan Ost. www.dac.neu.edu/holocaust/Hitlers_Plans.htm
Zvláště věta:
The best solution, thought the Plan's authors, would be to enable the Czech intelligentsia to emigrate overseas.
I po vyhrané válce by umožnili české inteligenci emigraci za moře, protože "they would be a threat to it (Third Reich) even in Siberia" - i na Sibiři by byli nebezpeční. Takže kolaborant typu Podiven by byl při nějaké čistce v NSDAP odstřelen jako nepotřebná šlapka, zatímco opravdové osobnosti rozvážně bojující proti zlu by měly takovýto respekt!!
mbbb 4.7.2005 08:35 - č. 1778
mbbb
DAVID M napsal v č. 1777:
"uvědomme si jaké trauma mnichova si sebou odnášel do exilu(a jaké se projevilo ve vztahu k západu i u většiny národa). "


tohle je přesně to co si myslím. Beneš zažil velké zklamání z "Mnichova" a tak hledal protiváhu proti západním mocnostem, aby se svinstvo podobné Mnichovu již neopakovalo.

DAVID M napsal v č. 1777:
"Zeptáš-li se na nějakém srazu veteránů( a i v minulosti pochopitelně) na dr. Beneše neuslyšíš slovo odsudku a to přesto,že tito lidé po 48..."
to je také pravda, znám hodně veteránů a všichni si EB váží - hodně ich bylo i na odhalení pomníku EB v Praze
DAVID M 4.7.2005 08:06 - č. 1777
DAVID M Možná máš pravdu s tím objevením se spasitele v krizi...,Beneš to měl zpočátku skutečně velmi těžké a během Bitvy o Francii...byl tak úspěšně bojkotován-vděk za zavlečení Evropy do války chtělo by se říci(ty názory u "epísmentských" politiků,že on byl jeden z těch kdo to rozpoutal byly časté ještě na přelomu 39-40...jaká ironie osudu,pro člověka ,který naopak udělal vše podle...). U běžného vojska-neříkám u části naší "udatné" generality autoritu nikdy neztratil(u letců především-nevím jaký vliv na to měl jeho "plán eroplán" ) a s nástupem Churchila a jeho kliky+uznáním De Gaulla...se jeho pozice výrazně změnila i u představitelů západu(v USA tyto předešlé problémy řešit pochopitelně nemusel). Jeho zavlečení-nezavlečení do ruského vlivu...neshodneme se, ale uvědomme si jaké trauma mnichova si sebou odnášel do exilu(a jaké se projevilo ve vztahu k západu i u většiny národa). Zeptáš-li se na nějakém srazu veteránů( a i v minulosti pochopitelně) na dr. Beneše neuslyšíš slovo odsudku a to přesto,že tito lidé po 48...
Johny 3.7.2005 19:58 - č. 1776
Johny
DAVID M napsal v č. 1767:
"Ještě si neodpustím poznámku k dr.Benešovi-Johny kdo si myslíš se nabízel jako jeho ekvivalent během formování druhého zahra.odboje???? Snad nemyslíš Prchalu, dr. Osuského či Hodžu( nebo snad někoho dalšího z naší generality??? ) "


Těžko říci. Ale krizové situace ukazují, že v některých situacích se často ten správný muž vždy objeví. Proč nakonec by to nemohl být někdo z armády o kom dnes už nevíme?

Navíc to co udělal Beneš po dobu války a po ní by zvládl levou rukou třeba i Ludvík Svoboda a kdokoliv jiný. Převedení země do vlivu ruska nebyl nijak těžký úkol a navíc byl sověty aktivně připravován a ti by podporovali kohokoliv. Dokonce odčinění mnichova by bez Beneše bylo možná i lehčí - přece jenom omlouvat se přímo jemu bylo o mnoho težší než nějaké historií nezatížené osobě.

V podstatě jsem toho názoru, že horší to v žádném případě být nemohlo.
Johny 3.7.2005 19:49 - č. 1775
Johny podiven (1689) a jn.: ad Karel IV:

No zaprvé ujasnit si dějiny by měli nejenom češi - řešení národnosti středověkého císaře je směšné a primitivní a odhaluje absolutní neznalost fungování středověké vládnoucí vrstvy.

Nicméně pokud jde o mateřštinu (muttersprache) Karla IV (I) tak to je samozřejmě (staro)čeština.

Které zemi přikládal největší význam je taktéž zcela zcela jasné z toho, kde si zvolil své sídlo a jaké město jmenoval hlavním městem říše.

Žádná německá královská koruna neexistovala. Do poloviny 19 stol něco jako německé království nepřipadalo v úvahu. Tento hlavní nedostatek v dějinách se němci snaží dohnat různými tvrzeními ale faktem je, že země koruny české jsou o téměř 1.000 let starší než celoněmecký stát.

Pokud by si někdo alespoň přečetl zmíněnou "Zlatou Bulu" tak by zjistil, že se Karel IV tituluje nejdříve "císař římský" a hned pak "Král Český", žádný jiný titul není uveden.

Význam českého království je v této Bule vyzdvižen několikrát a vytvořil z českého království nadřazený státní útvar ostatním zemím v císařství (čl. 8 a dal.) se speciálními zákony a zvláštním právním postavením českých občanů (české právo bylo nadřazeno císařskému a pod.).

V článku 31. buly sicilské císař taktéž nařizuje aby všichni říští kurfiřti a jejich nástupci byli do věku 7 let vychováni v jazyku německém, italském a českém což jaksi hovoří o tom, jakou důležitost věnoval čekému království a jeho postavení v říši.

Kecy o "německé" univerzitě jsou již pouze tradiční nacionální primitivismus. Univerzita je založena císařem zcela kosmopolitně a hlavně středoevropsky. V čele stál arcibiskup pražský a do vedení byli voleni dle národnostního klíče rovnoměrně vždy ze čtyř národností "české, polské, bavorské a saské" (o německé tedy ani slovo).
DAVID M 1.7.2005 09:18 - č. 1774
DAVID M
Honza M. napsal v č. 1770:
"Masaryk byl v posledním funkčním období pouhou loutkou v rukou jiných, která se sotva dokázala podepsat na prezidentský slib, natož aby se vyšvihla do sedla (byť obrazně)."
Tak to bylo myšleno...
mbbb 1.7.2005 07:47 - č. 1773
mbbb ano, bavorské soudy by nebyly zaujaté

vše je jen politika
Pavel Šrámek 1.7.2005 06:39 - č. 1772
čet. Hrad: Kinský a Čapek zřejmě doufají, že třeba v takovém Mnichově by soudy měly více pochopení. Doufám, že se to dostane do země, která se snahou po revizi druhé světové války dovede rázně zatočit.
Dzin 30.6.2005 23:55 - č. 1771
Dzin Honza M: Proto mu slouží ke cti, že si dokázal vymoci svoji abdikaci. Dalo by se s trochou nadsázky říci, že byl jediný československý prezident, který věděl, kdy má odejít.
Honza M. 30.6.2005 21:19 - č. 1770
Honza M. Jenže Masaryk o 10 let mladší nebyl - to není jako se hádat jestli jsme (ne)mohli bránit - stáří se nikdo dlouho neubrání a i tatíček Masaryk byl v posledním funkčním období pouhou loutkou v rukou jiných, která se sotva dokázala podepsat na prezidentský slib, natož aby se vyšvihla do sedla (byť obrazně).
mbbb 30.6.2005 18:07 - č. 1769
mbbb
DAVID M napsal v č. 1767:
"Masarykův hypotetický postoj v letech 38-39(samozřejmě byl-li by o deset let mladší )-a to "


Kdysi se ptali Jana Masaryka co by dělal jeho otec za krize v září 38. T.G.M. by údajně reagoval "Tož chlapci, budeme sedlat".
čet.Hrad 30.6.2005 14:25 - č. 1768
čet.Hrad Zpráva z Novinek: Kinský končí se soudy v ČR a chce se o "svůj" majetek soudit prostřednictvím jiného státu. České soudy jsou podle něj zaujaté. Celá zpráva je zde: www.novinky.cz/krimi/59787-kinsky-v-cr-konci...
1441-1460 z 3044
<< 70 71 72 73 74 75 76 >>
Po