Sudetoněmecká otázka, odsun sudetských Němců
|
|
---|---|
Přesně tak. | |
|
|
mbbb napsal v č. 2331: Mně je ukradené kudy by vedli úder. To je právě výhoda pružné obrany a tankových jednotek. Naopak septiková strategie se zcela zbytečně upne na jediný směr a když nepřítel pronikne jinudy (jak se pokaždé stalo), tak je problém..."no jo brouku, ale kdyby nebylo opevnění, Němci by asi nevedli hlavní úder na Prahu, jak měli v plánu v září 38" Tankové divizi je šumafuk, jestli po vyvolání poplachu vyrazí na sever nebo na západ. |
|
|
|
DG napsal v č. 2332: "To ani nemusíme, jeho smysl se popřel sám již v roce 1940 A v roce 1944 se situace kupodivu zopakovala, s naprosto stejným efektem" |
|
|
|
DG napsal v č. 2328: tlachy, napiš konkrétní důvody, proč měla ČSR ve 30. letech dát přednsot tankům "2.sv.v. a její průběh. Asi dost slabý argument " |
|
|
|
DG napsal v č. 2327: jo????a co třeba 3 směry útoku????než by tam dorazily bylo by po všem, museli by zpátky dobývat území které by takto ztratily,...... "Myslíš že tankové divize dislokované v prostoru Prahy by se během jediného dne nedostali kamkoliv v Čechách, kam by nepřítel pronikl? No jo, vždyť naše vnitrozemí jsou samé hory a veletoky, takové malé Švýcarsko..." |
|
|
|
Urážím jakékoliv opevnění, pokud k němu byla lepší alternativa. Tak nazdraví, Ferdo! (to jsem fakt nevěděl...) |
|
|
|
Algernon napsal v č. 2329: toho nácka? .-) "Zatraceně, tady to vypadá… :o)) Schválně, vy bando jedna, kdo z vás si dneska vzpomněl, že je 130. výročí narození Ferdinanda Porscheho, rodáka z Vratislavic nad Nisou..?" |
|
|
|
mbbb napsal v č. 2322: To ani nemusíme, jeho smysl se popřel sám již v roce 1940 "Zatám se pouze snažíte pořít opevnění. " A v roce 1944 se situace kupodivu zopakovala, s naprosto stejným efektem |
|
|
|
DG napsal v č. 2327: no jo brouku, ale kdyby nebylo opevnění, Němci by asi nevedli hlavní úder na Prahu, jak měli v plánu v září 38 "Myslíš že tankové divize dislokované v prostoru Prahy by se během jediného dne nedostali kamkoliv v Čechách, kam by nepřítel pronikl? No jo, vždyť naše vnitrozemí jsou samé hory a veletoky, takové malé Švýcarsko..." |
|
|
|
YAMATO napsal v č. 2324: urážíš ČS opevnění????? "Prostě s betonem byla šance na výhru zabetonovaná...kdežto s moderní koncepcí by byla šance, možná jen malá, ale byla. Betonové hrobky ji nedávali..." |
|
|
|
mbbb napsal v č. 2322: 2.sv.v. a její průběh. Asi dost slabý argument "že zde nezazněl silný argument proto" |
|
|
|
mbbb napsal v č. 2319: Myslíš že tankové divize dislokované v prostoru Prahy by se během jediného dne nedostali kamkoliv v Čechách, kam by nepřítel pronikl? No jo, vždyť naše vnitrozemí jsou samé hory a veletoky, takové malé Švýcarsko... "a pro tanky byl vhodný?? Panečku." |
|
|
|
YAMATO napsal v č. 2324:
"Prostě s betonem byla šance na výhru zabetonovaná...kdežto s moderní koncepcí by byla šance, možná jen malá, ale byla. Betonové hrobky ji nedávali..."
mbbb napsal v č. 2322: "Já nějak znovu opakuji, že zde nezazněl silný argument proto, aby ČSR místo opevnění stavěla tanky. Zatám se pouze snažíte pořít opevnění. Napiště něcio konstruktivního pro tanky, abych já taky mohl popírat vaše tvrzení" |
|
|
|
bubu napsal v č. 2323: klidně počítej, taky každej počítá se vším, jen ne s realitou "s tím bych nepočítal..." |
|
|
|
Prostě s betonem byla šance na výhru zabetonovaná...kdežto s moderní koncepcí by byla šance, možná jen malá, ale byla. Betonové hrobky ji nedávali... | |
|
|
mbbb napsal v č. 2316: s tím bych nepočítal... "kdyby se s Maďarskem" |
|
|
|
Já nějak znovu opakuji, že zde nezazněl silný argument proto, aby ČSR místo opevnění stavěla tanky. Zatám se pouze snažíte pořít opevnění. Napiště něcio konstruktivního pro tanky, abych já taky mohl popírat vaše tvrzení. |
|
|
|
bubu napsal v č. 2317: to je asi tak všechno co můžeš a řekl bych, že je to tady každému jedno "to nesouhlasím...." |
|
|
|
mbbb napsal v č. 2319: ne!!! "a pro tanky byl vhodný" |
|
|
|
DG napsal v č. 2314: a pro tanky byl vhodný?? Panečku. "Nevhodný možná tak pro opevnění. Stejné je to s tou pátou kolonou - proč jim stavět opevnění přímo před čumákem. " |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Československo, protektorát
- > Sudetoněmecká otázka, odsun sudetských Němců