Sudetoněmecká otázka, odsun sudetských Němců
|
|
---|---|
mbbb napsal v č. 2349: Že by byl Wehrmacht nafukovací a neměl předem dané síly? A je na vlastní špionáži zjistit jaké ty síly jsou, jaké v blízké době budou a přizpůsobit tomu vlastní obranné síly. Nebo postavit další srub a chvástat se, jak jsme dobří a neporazitelní "Kde bereš jistotu, že při útoku z jednoho směru by šla divize, ale ze tří jen pluky?" |
|
|
|
Mimochodem, DG, nejsou náhodou World of Armors tvoje stránky? | |
|
|
DG napsal v č. 2354: Vzhledem k tomu že sme používaly lehké s střední taky, byly naše šance mizivé.... "Vzhledem k tomu, že tanky a jejich nasazení jsou mé hobby, tak by se o tom asi dalo polemizovat" |
|
|
|
DG napsal v č. 2351: hergot, kolik bylo občanů české národnosti tenkrát? aby ty tanky měl vůbec kdo řídit - ale to jž zde psal Fuky před drahnou dobou - je vidět že stále zastánci útočné vozby argumentují stejnými, stejně vyčpělými argumenty "Viditelně jsi zase pochopil tu příměru s tou Prahou. Nenapsal jsem, že bychom měli pouze dvě divize u Prahy, ale třeba že bychom mohli mít dvě (deset, dvacet, tisíc) divize u Prahy. Chápeš rozdíl? Tzn. že dalších x divizí by mohlo být kdekoliv jinde, takže část třeba Praha, " |
|
|
|
Hm, kdežto v opevnění byli v pohodě, že? Blitz není zdaleka jen o počtech, což vám jaksi uniklo...byla by šance, o to jde. | |
|
|
mbbb napsal v č. 2346: Vzhledem k tomu, že tanky a jejich nasazení jsou mé hobby, tak by se o tom asi dalo polemizovat. Ovšem nikoliv s vámi "zatím co DG ano " |
|
|
|
bubu napsal v č. 2350: ano, reálnou cenu naše diskuse nemá. "rezignuji, s člověkem který vede vojska do jisté záhuby.... je šílenec....že DG" |
|
|
|
mbbb napsal v č. 2349: asi 1/3 jejich počtu....
"kolik divizí sme mohli postavit my a kolik němci"
mbbb napsal v č. 2349: "Kde bereš jistotu, že při útoku z jednoho směru by šla divize, ale ze tří jen pluky?" |
|
|
|
mbbb napsal v č. 2341: Připomeň mi na nějakém srazu, že si máme podat ruku
"ach jo, pak se ale nemá cenu bavit, seš zaslepenec."
mbbb napsal v č. 2342: Viditelně jsi zase pochopil tu příměru s tou Prahou. Nenapsal jsem, že bychom měli pouze dvě divize u Prahy, ale třeba že bychom mohli mít dvě (deset, dvacet, tisíc) divize u Prahy. Chápeš rozdíl? Tzn. že dalších x divizí by mohlo být kdekoliv jinde, takže část třeba Praha, část Volomouc a část Brno. Na Slováky .... pes, ti by se o sebe postarali sami (Brunnerko sorry) "nedá mi to, masivní úder na Olomouc ze severu a na Brno z jihu - ale tanková divize by jistě dorazila včas " |
|
|
|
rezignuji, s člověkem který vede vojska do jisté záhuby.... je šílenec....že DG | |
|
|
DG napsal v č. 2344: "A co třeba deset? Dvacet? Koho to trápí? Čím více směrů útoku, tím slabší jejich síla. Podle tebe je asi velký problém uzpůsobit obranu, že. V překladu kterému budeš rozumět - když na mě nebude útočit divize, ale dva pluky, nebudu muset odpovídat divizí, ale taktéž dvěma pluky. A hádej na co použiji zbytek..." a sme opět u toho, a tak po čtvrté - kolik divizí sme mohli postavit my a kolik němci. Kde bereš jistotu, že při útoku z jednoho směru by šla divize, ale ze tří jen pluky? Jeden o voze a druhej o koze |
|
|
|
DG napsal v č. 2345: a furt dokola a furt po bitvě generál "1. Blitzkrieg 2. Blitzkrieg 3. Blitzkrieg Nevím jak tobě, ale mně stačí tento jediný důvod" |
|
|
|
mbbb napsal v č. 2342: "no, nedá mi to, masivní úder na Olomouc ze severu a na Brno z jihu - ale tanková divize by jistě dorazila včas " |
|
|
|
DG napsal v č. 2344: zatím co DG ano "O vedení mobilní války toho patrně mnoho nevíš, že" |
|
|
|
mbbb napsal v č. 2336: "napiš konkrétní důvody, proč měla ČSR ve 30. letech dát přednsot tankům" 1. Blitzkrieg 2. Blitzkrieg 3. Blitzkrieg Nevím jak tobě, ale mně stačí tento jediný důvod |
|
|
|
bubu napsal v č. 2335: A co třeba deset? Dvacet? Koho to trápí? Čím více směrů útoku, tím slabší jejich síla. Podle tebe je asi velký problém uzpůsobit obranu, že. V překladu kterému budeš rozumět - když na mě nebude útočit divize, ale dva pluky, nebudu muset odpovídat divizí, ale taktéž dvěma pluky. A hádej na co použiji zbytek...
"a co třeba 3 směry útoku"
bubu napsal v č. 2335: O vedení mobilní války toho patrně mnoho nevíš, že "než by tam dorazily bylo by po všem, museli by zpátky dobývat území které by takto ztratily,......" |
|
|
|
DG napsal v č. 2338: 1 tanková divize, 3 směry útoku.....možná sem opravdu blbej.... "Mně je ukradené kudy by vedli úder. To je právě výhoda pružné obrany a tankových jednotek. Naopak septiková strategie se zcela zbytečně upne na jediný směr a když nepřítel pronikne jinudy (jak se pokaždé stalo), tak je problém... Tankové divizi je šumafuk, jestli po vyvolání poplachu vyrazí na sever nebo na západ." |
|
|
|
no, nedá mi to, masivní úder na Olomouc ze severu a na Brno z jihu - ale tanková divize by jistě dorazila včas | |
|
|
DG napsal v č. 2338: "Mně je ukradené kudy by vedli úder. To je právě výhoda pružné obrany a tankových jednotek. Naopak septiková strategie se zcela zbytečně upne na jediný směr a když nepřítel pronikne jinudy (jak se pokaždé stalo), tak je problém... Tankové divizi je šumafuk, jestli po vyvolání poplachu vyrazí na sever nebo na západ." ach jo, pak se ale nemá cenu bavit, seš zaslepenec. Hlavně aby tam ta dvoje divize včas dorazila |
|
|
|
DG napsal v č. 2338: viz.2335 "Mně je ukradené kudy by vedli úder. To je právě výhoda pružné obrany a tankových jednotek. Naopak septiková strategie se zcela zbytečně upne na jediný směr a když nepřítel pronikne jinudy (jak se pokaždé stalo), tak je problém... Tankové divizi je šumafuk, jestli po vyvolání poplachu vyrazí na sever nebo na západ." |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Československo, protektorát
- > Sudetoněmecká otázka, odsun sudetských Němců