Sudetoněmecká otázka, odsun sudetských Němců
|
|
---|---|
shidenkai napsal v č. 3125: myslíš odddělení sudet?.....co na tom chceš vysvětlovat? pouze mezičlánek před zabráním ČSR.....Sudetský národ byl politický umělý výtvor na mrtvole R-U "Nutné, jak vysvětlíš toho Hitlera a rozdělení za něj, a co když se někdy odddělí Morava a nebo prohrajem válku s někým a část území bude fuč!" |
|
|
|
Na Východním Timoru opravdu žádná enkláva není: cs.wikipedia.org/wiki/V%C3%BDchodn%C3%AD_Timor To jsou podvodníci v té Wikipedii! |
|
|
|
shidenkai napsal v č. 3123: došly argumenty "Jo a předtím tu byla Velká Morava a před ní Sámova říše a Keltové! " |
|
|
|
spelter napsal v č. 3128: Ano asi jako tvoje
"to je tedy kvalita, taková argumentace "
spelter napsal v č. 3128: historické argumenty používáš ty, ne já
"A ještě předtím lovci mamutů a patrně už oni byli ve skutečnosti předkové Sudeťáků"
spelter napsal v č. 3128: Jo země je placatá! Došly argumenty co! "co jsi měl ze zeměpisu?" |
|
|
|
shidenkai napsal v č. 3129: "Heleďte se abychom se tady nehádali pořád o tom stejném. Řekněte mě ptostě následující od kolika km2, obyvatel, od jaké hospodářské výkonnosti od jakého časového (tj. historie) hlediska by nějaké určité území mohlo být eventuálně státem? A pak se nemusíme hádat. " také myslím, že se nemá cenu dohadovat |
|
|
|
Heleďte se abychom se tady nehádali pořád o tom stejném. Řekněte mě ptostě následující od kolika km2, obyvatel, od jaké hospodářské výkonnosti od jakého časového (tj. historie) hlediska by nějaké určité území mohlo být eventuálně státem? A pak se nemusíme hádat. | |
|
|
shidenkai napsal v č. 3123: co jsi měl ze zeměpisu? "Ale jsou a myslím, že jsou i mezi Itálií a Švýcarskem."
shidenkai napsal v č. 3123:
"spelter napsal v č. 3122: "tímhle jsem ovšem reagoval nikoli na Timor, ale na Barmu a Zimbabwe viz. " A já tím zase reagoval na Timor"
spelter napsal v č. 3122: to je tedy kvalita, taková argumentace
"shidenkai napsal v č. 3114: "spelter napsal v č. 3110: "Tam asi bude problém v něčem jiném, co? A jak to souvisí s naším problémem?" A jak ty víš, že na Timoru je to dáno existencí enklávy ten problém!" tímhle jsem ovšem reagoval nikoli na Timor, ale na Barmu a Zimbabwe viz. spelter napsal v č. 3110: "shidenkai napsal v č. 3098: "Mimochodem jak to vypadá třeba v Barmě, Zimbabwe atd - tj. souvislých státech." Tam asi bude problém v něčem jiném, co? A jak to souvisí s naším problémem? ""
shidenkai napsal v č. 3123:
"Dodám snad jen, že ani na Timoru žádná enkláva neexistuje, dál už k tomuto mohu jen dodat" existuje!"
shidenkai napsal v č. 3123: A ještě předtím lovci mamutů a patrně už oni byli ve skutečnosti předkové Sudeťáků "Jo a předtím tu byla Velká Morava a před ní Sámova říše a Keltové!" |
|
|
|
en.wikipedia.org/wiki/Ll%C3%ADvia:-)) | |
|
|
spelter napsal v č. 3124: Je to samostatný stát a enklávy tam jsou "Enklávy tam nejsou a Andorra je formálně samostatný stát, přičemž hlavou státu jsou společně francouzský prezident a biskup ze Seu d'Urguel.." |
|
|
|
giro.c napsal v č. 3120: Nutné, jak vysvětlíš toho Hitlera a rozdělení za něj, a co když se někdy odddělí Morava a nebo prohrajem válku s někým a část území bude fuč! "no čekal jsem že jich napíšeš víc když tedy tak vehementní zastánce......tedy jinak......čs. stát existuje zhruba 500 let do Matyáše a rozdělení (respektive připojení MOravy k Uhrám)....je nutné ponechat toto rozdělení integrálního státu,které nemá žádného základu?? nezdá se mi......." |
|
|
|
giro.c napsal v č. 3121: Enklávy tam nejsou a Andorra je formálně samostatný stát, přičemž hlavou státu jsou společně francouzský prezident a biskup ze Seu d'Urguel.. "ne nevím jestli tam jsou neklávy tedy pokud fajt nemyslel Andoru, která byla (nevím jak je to teď) po správou španělskou a francouzskou společně" |
|
|
|
spelter napsal v č. 3122: Ale jsou a myslím, že jsou i mezi Itálií a Švýcarskem.
"Mě o nich poučovat nemusíš - ale měl by ses sám poučit, že tam žádné enklávy nejsou "
spelter napsal v č. 3122: A já tím zase reagoval na Timor
"tímhle jsem ovšem reagoval nikoli na Timor, ale na Barmu a Zimbabwe viz. "
spelter napsal v č. 3122: existuje!
"Dodám snad jen, že ani na Timoru žádná enkláva neexistuje, dál už k tomuto mohu jen dodat"
spelter napsal v č. 3122: Jo a předtím tu byla Velká Morava a před ní Sámova říše a Keltové!
"Odhlížeje od toho, že tímto vůbec neodpovídáš na můj dotaz, pak si dovolím uvést, že Český stát ve svém území s německou menšiínou v pohraničí existoval dávno před nějakým Rakouskem-Uherskem, tedy ty vazby byly vytvořeny již před vznikem R.-U. a i v jeho rámci byly české země integrálním a do značné míry hospodářsky nezávislým celkem. A ty celní a hospodářské unie zpravidla vznikají tam, kde je pro to již vytvořený nějaký reálný základ.."
spelter napsal v č. 3122: No a co má být. Tak ať se trhnou Lužičtí Srbové pokud chtějí budu za ně diskutovat. "V tom případě to není poznat.." |
|
|
|
shidenkai napsal v č. 3114: Mě o nich poučovat nemusíš - ale měl by ses sám poučit, že tam žádné enklávy nejsou "O enklávách na španělsko-francouzské hranici tě nebudu poučovat"
shidenkai napsal v č. 3114: tímhle jsem ovšem reagoval nikoli na Timor, ale na Barmu a Zimbabwe viz.
"spelter napsal v č. 3110: "Tam asi bude problém v něčem jiném, co? A jak to souvisí s naším problémem?" A jak ty víš, že na Timoru je to dáno existencí enklávy ten problém!"
spelter napsal v č. 3110: Dodám snad jen, že ani na Timoru žádná enkláva neexistuje, dál už k tomuto mohu jen dodat
"shidenkai napsal v č. 3098: "Mimochodem jak to vypadá třeba v Barmě, Zimbabwe atd - tj. souvislých státech." Tam asi bude problém v něčem jiném, co? A jak to souvisí s naším problémem? "
karaya1 napsal v č. 3113: "Pleteš dohromady nesouvisející věci - ale to demagogové dělají rádi, pardon, já bych zapomněl."
shidenkai napsal v č. 3114: Odhlížeje od toho, že tímto vůbec neodpovídáš na můj dotaz, pak si dovolím uvést, že Český stát ve svém území s německou menšiínou v pohraničí existoval dávno před nějakým Rakouskem-Uherskem, tedy ty vazby byly vytvořeny již před vznikem R.-U. a i v jeho rámci byly české země integrálním a do značné míry hospodářsky nezávislým celkem. A ty celní a hospodářské unie zpravidla vznikají tam, kde je pro to již vytvořený nějaký reálný základ..
"To se za prvé týká těch lidí co na daném území žijí a za druhé uveď jak dlouhý ten vývoj musí být mě se zdá, že RU existovalo dost dlouho a opakuji v RU neexistovaly mezi českými a rakouskými zeměmi žádné ekonomické hranice! Navíc ignoruješ možnosti cwelní a hospodářské unie atd."
shidenkai napsal v č. 3114: V tom případě to není poznat.. "Já nestojím na straně Němců" |
|
|
|
karaya1 napsal v č. 3117: ne nevím jestli tam jsou neklávy tedy pokud fajt nemyslel Andoru, která byla (nevím jak je to teď) po správou španělskou a francouzskou společně "Máš-li na mysli Andorru, neboli stát zabírající jedno překrásné pyrenejské údolí, pak jsi opět mimo - před přechodem na obživu z turistiky mohli Andořané dělat leda tak pastevce (nebo pašeráky ). To na příliš samostatnou ekonomiku nevypadá..." |
|
|
|
shidenkai napsal v č. 3116: no čekal jsem že jich napíšeš víc když tedy tak vehementní zastánce......tedy jinak......čs. stát existuje zhruba 500 let do Matyáše a rozdělení (respektive připojení MOravy k Uhrám)....je nutné ponechat toto rozdělení integrálního státu,které nemá žádného základu?? nezdá se mi....... "Za Matyáše Korvína to bylo dost dlouho, Slezko je také již dost dlouho pryč atd. De facto byla i Morava za habsburků velmi nezávislá. A definuj ještě ty časové délky jaké jsou nutné, aby území bylo pak považováno za stát." |
|
|
|
karaya1 napsal v č. 3117: Omyl podívejte se pořádně jste mimo mísu a navíc chceš tvrdit, že Andora není samostatný stát! A jaktože vůbec tedy ještě existují! A vůbec i Sudety by se mohly dat na turistiku - taky docela dobrý zdroj příjmů. A proč předpokládáte pořád, že vznik státu vede vždy ke vzniku silných ekonomických hranic? "Máš-li na mysli Andorru, neboli stát zabírající jedno překrásné pyrenejské údolí, pak jsi opět mimo - před přechodem na obživu z turistiky mohli Andořané dělat leda tak pastevce (nebo pašeráky ). To na příliš samostatnou ekonomiku nevypadá..." |
|
|
|
shidenkai napsal v č. 3116: pokud vím, bavili jsme se o rozdělní Čech."Za Matyáše Korvína to bylo dost dlouho, Slezko je také již dost dlouho pryč atd. De facto byla i Morava za habsburků velmi nezávislá. A definuj ještě ty časové délky jaké jsou nutné, aby území bylo pak považováno za stát." nevím jaké časové délky jsou potřeba, aby území bylo považováno za stát. K tomu jsou potřeba jiné věci, než časové délky, ne? |
|
|
|
shidenkai napsal v č. 3114: Máš-li na mysli Andorru, neboli stát zabírající jedno překrásné pyrenejské údolí, pak jsi opět mimo - před přechodem na obživu z turistiky mohli Andořané dělat leda tak pastevce (nebo pašeráky ). To na příliš samostatnou ekonomiku nevypadá... "O enklávách na španělsko-francouzské hranici tě nebudu poučovat - podívej se do podbronější mapy hranice." |
|
|
|
mbbb napsal v č. 3112: Za Matyáše Korvína to bylo dost dlouho, Slezko je také již dost dlouho pryč atd. De facto byla i Morava za habsburků velmi nezávislá. A definuj ještě ty časové délky jaké jsou nutné, aby území bylo pak považováno za stát. "giro.c napsal v č. 3111: "tedy bych se zeptal ještě jinak....kolikrát za existence českého státu bylo jeho integrální územé rozděleno a na jak dlouho?" neřeš to, to byl jen výkřik do tmy " |
|
|
|
karaya1 napsal v č. 3113: První věta stačí -dík, to druhé platí za předpokladu nepřátelství. Otatně i dnes můžeš určité území odříznout od dodávek.
"Nutné to není, ale je to nanejvýš vhodné. Podívej se na spory Arménie s Ázerbajdžánem... A tu poznámku o letecké dopravě jsem asi nepochopil - to, že se jí dají přepravit osoby a přiměřeně malé množství nákladu, znamená, že je to všelék a půjde jí odtransportovat úplně všechno, včetně průmyslových (polo)tovarů?"
karaya1 napsal v č. 3113: Ale fungovat by stejně mohli - navíc vznik státu nemusí nutně znamenat přerušení všech vazeb, například dnes mezi Německem a ČR žádné významné ekonomické hranice neexistují. "Zkus si to představit na správním rozdělení současné ČR. Jihlavský kraj (resp. kraj Vysočina) je taky do velké míry umělým krajem (pomiňme teď důvody, proč tedy vznikl) - a jsou s tím docela problémy... Protože přirozené vazby vedou na jedné straně k Brnu a na straně druhé zase do Čech, ale do Jihlavy jako takové zase tolik ne. S tzv. Sudetami to bylo stejné - a v jejich případě ještě horší tím, že ani netvořily kompaktní územní celek a nebyly by pouze regionálním, anobrž "celostátním" centrem. Přemýšlej o tom." |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Československo, protektorát
- > Sudetoněmecká otázka, odsun sudetských Němců