Sudetoněmecká otázka, odsun sudetských Němců
|
|
---|---|
Ne nadarmo oba (EM i BD) píší příspěvky do "objektivních" německých medií a jsou vítáni na sjezdech landsmanšaftu....(opravdu jsou tam velice,velice "kladně" hodnoceni...)Doporučoval bych všem nahlédnout do učebnice dějin pro základní školy bud v SRN nebo v Rakousku(něco málo bylo před nedávnem napsáno v Týdnu)-taková interpretace našich dějin....Co jiného než revanšismus(vím hrozné slovo) může vzklíčit z této nové krve... | |
|
|
No hlavně si příznivci sudeťáků a nacistů neumí představit, že zemi neovládal v roce 45 jeden všemocný diktátor jak jsou zvyklí ale okupační správa a později tzv. národní fronta utvořená na základě této správy. Beneš po návratu do vlasti neměl faktický vliv a byl používán jako figurka která měla alespoň navenek vytvářet pocit kontinuity s předválečným československem. |
|
|
|
No jo, co lze taky od E. Mandlera čekat. Text byl nejspíše převzat z www.bohumildolezal.cz, kde se slibuje pokračování, takže se máme opravdu na co těšit. Doporučuji si ale raději přečíst text níže zmíněného Václava Kurala otištěný tuším v posledním čísle časopisu Přísně tajné. Mimo jiné je tam ukázáno, jaký tlak ve věci odsunu Němců vyvíjel český odboj, což Mandler a spol. ignorují. Je to ovšem pochopitelné, podle nich všichni Češi kolaborovali, žádný odboj nebyl a tudíž ani nemohl tlačit na Londýn ve věci Němců. Za vše prostě může Beneš. Nezasvěcený člověk si musí myslet, že Československo bylo nejdiktátorštější stát na světě, neboť o všem rozhodoval jen jeden jediný člověk. Neexistovala vláda, parlament, soudy, politické strany, vlivné společenské organizace ... | |
|
|
Fuky: to nemůže, protože by ho liskala hanba za to, co právě spáchal. | |
|
|
Jak tak čtu zběžně onen článek, upoutalo mne slovní spojení v odstavci Vytvoření Národní fronty-"...Zlověstné bro budoucnost České republiky bylo...". To mi celkem stačilo. Autor by si mohl po sobě nejprve článek přečíst. | |
|
|
Tak pakliže herr Podiven vychází z takových "solidních" pramenů a pokládá je za svaté, není se co divit Podivene, kde je možno sehnat ony články o ekonomice? |
|
|
|
Pořád opakuješ to samé a máš stále stejné koně ,pro mne skutečně Mr.Mandler a spol. nepředstavují nějaké novodobé ikony naší žurnalistiky spíše naopak ten pověstný ohnutý hřbet a kolik hřiven??? Můj favorit je třeba Kural ,který na rozdíl od výše jmenovaného nepostrádá znalosti o problematice...A Hahnovi(dle tebe nemají u našich bratrů potřebnou ...)???!!! | |
|
|
Toto si přečtěte: www.ceskamedia.cz/society.html?gloss=6854 |
|
|
|
to mbbb - mozna jsi nevyhlizel dostatecne spravne arijsky a nebo jsi nemel pupek, knirek, poradne spocennou tvar a zatylek a nebo jsi nemel pumpky!!! ...asi se budes muset priste polepsit. A nebo sakra nerekl ty jsi ve dverich "Dobrý den přeji"??? | |
|
|
Myslím, že pan Bárta asi nebude dalek pravdy. Mě tam ta paní vůbec nechtěla pustit a to jsem se choval slušně, byl jsem střízliv, umyt a oholen | |
|
|
Ja tam nebyl, ale je myslim dosti vystizne, co o tom napsal sam senator Barta. Cituji doslova z jeho webu: "Bohužel musím konstatovat, že mne činnost kanceláře značně zklamala, nedostalo se mi žádných materiálů, kancelář je utajená a již to musí vytvářet pocit něčeho vlastizrádného, když do ní člověk vchází, celý podnik na mne dělá silný dojem, že je to spíše aktivita páně Posseltova směrem ke svým voličům-sudeťákům (zejména těm odmítajícím smíření), aby mohl prokázat nějakou aktivitu a na hysterických reakcích českého tisku a českých politiků ukazovat, jak mocně ty Čechy straší a jaký je to borec. Návštěva mne (až na kafe a chlebíčky) značně zklamala a na vlastní oči - což považuji za důležité - jsem se přesvědčil, že přes tuto kancelář asi k sousedskému porozumění cesta nepovede." |
|
|
|
Curahee: Málem jsi zapomněl na Adolfovy sebrané spisy a pořádání zájezdu na prohlídku Herrmanových uměleckých sbírek v Karinhallu. | |
|
|
mbbb napsal v č. 1042: Ale jistě,např. náborové plakáty do SS nebo RAD,dále video příslušníků NSKK při jejich výcviku v terénu a zpěvníky SA!!! "Mají tam alespon nejaké propagacní materiály pro obycejné lidi? " |
|
|
|
Pavel Sramek napsal v č. 1041: Aha, nejsen tedy "NEKDO", holt je ta kancelár jen nástroj politického tlaku, nic jiného. Mají tam alespon nejaké propagacní materiály pro obycejné lidi? Ze bych si tam napsal, abych se seznámil s cíly této kanceláre. "Takze kancelar funguje, ale asi prijima jen nekoho ..." |
|
|
|
to mbbb Dne 26.10.2004 navstivili kancelar SL v Praze senatori Zdenek Barta a Jan Hadrava a jednali s P. Bartonem (viz barta.kdu.cz). Takze kancelar funguje, ale asi prijima jen nekoho ... |
|
|
|
to Podiven Podivný PODIVENE tvé příspěvky jsou skutečně famozní, logicky ti argumentovat opravdu nemá cenu,neb ty vše dokážeš naprosto překrucovat a účelově upravovat.(myslíš si ,že používáš exaktní data,ale není to pravda) Tvému věku by více slušela pokora a schopnost naslouchat názorům starších( a minimálně životem a zkušenostmi bohatších) kolegů. Mít názory jak ty ještě ve třiceti by mi vlastní otec dal po ...To si skutečně myslíš že Doležal, Mandler, Placák(co chudák jeho otec), Kučera atd. jsou v této věci objektivní? Nebo spíše bezbřeze naivní? Či něčí nástroj? ( ne náhodou mají nejvíce prostoru v německé MfDnes). Tvé názory na Hahnovi...( čteš někdy vůbec německé noviny?- jak jednostranně jsme tam interpretováni?) Witikobund to je zřejmě tvá krevní skupina( ikdyž to popíráš). Je mi tě líto, když vidím jak mladý... DAVID |
|
|
|
Zdravím, víte někdo zda funguje ještě tzv. Kancelář Sudetněmeckého krajanského sdružení v Praze na Malé Straně? V roce 2003 v létě jsem ji hodlal navštívit, ale paní, co tam byla mne nepustila přes práh, že prý tam jenom bere telefony - pak jsem ji viděl jednou v televizi a byla to nějaká funkcionářka nějakého svazu Němců v ČR Slavnostní otevírání té kanceláře jsem viděl ve zprávách v televizi a krom pana Rumla a mu podobných jsem zahlédl i obálku jedné knihy - tenkrát jsem myslel, že se mi to zdálo. Dnes již vím, že neudálo sweb.cz/MBBB/3c_1.jpg |
|
|
|
Eagle napsal v č. 1030: "Nejprve by měli němci vyřešit problém s odsunem našich lidí na nucené práce a do koncetračních táborů a pak se teprve budeme zabívat otázkou odsunu sudetských němců. Prostě by to chtělo začít od začátku." Ale ono to začalo o hodně dříve. ale i v tom máš pravdu
Podiven napsal v č. 1031: Ale v době od 15.3.1939 až zhruba do konce dubna 1945 ano, že ty chytráku "teď jsi trefil hřebík na hlavičku. Od roku 1945 jsme civilizovaným státem nebyli." |
|
|
|
Ne bis de aedem re. A my to tady omíláme furt dokola (pokud už teda chceš podivný Podivene předvádět svoji vzdělanost, i když latina je ti v otázce reparací a jejich vyčíslení ku ....) | |
|
|
Několik zajímavých čísel... forum.axishistory.com/viewtopic.php?t=62936&... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Československo, protektorát
- > Sudetoněmecká otázka, odsun sudetských Němců