Stíhací letouny, letecká válka
|
|
---|---|
Co je to La-7 ? To je neco jako kriket? | |
|
|
Protože jste to zde už dlouho nečetli, tak nejlepší stihací letadlo WW2 je La-7. | |
|
|
Já to balím... | |
|
|
A co je podle tebe nejlepší stíhací letoun 2. světové války?? | |
|
|
nevím | |
|
|
Ebydos:Já se ptal první na tvůj názor,neodpovídej otázkou(jsi jak moje žena). | |
|
|
A co je podle tebe nejlepší stíhací letoun 2. světové války?? | |
|
|
Ebydos:Proč? | |
|
|
Nejlepší stíhací letoun 2. světové války byl podle mě Messerschmitt Me-262 | |
|
|
B-534 proti B-24 :-o? members.aol.com/bogdanovaslava/WW2bulgplaneA... Corsair v německé kamufláži...mňam www.fleetairarmarchive.net/Aircraft/FAACaptu... |
|
|
|
Algernon: Znáš Němce....musíš brát v potaz to, že to byly první stroje, které to MW měly...prostě posloužily jako zkušební. V té době se s MW začínalo a možná pořádně nevěděli co si od toho mají slibovat. A to že je nazývaly jako výškové stroje...to mohlo být třeba jenom tou odlehčenou výzbrojí a ne tím, že by měly Mw50.... |
|
|
|
Tady je ještě pěkný model www.steelnavy.com/I400.htm |
|
|
|
Brunner: Lenoro lenivá, do Brna nepřijedeš, ani hledat se Ti nechce!! www.pacerfarm.org/i-400/ |
|
|
|
To je přesně ono. Oběma ( Algernonovi v "Najlepší taktický bombardér 2 sv ..." ) dík. | |
|
|
Toto letadélko bylo dílkem Toshio Ozakiho. Jeho úkolem mělo být bombardování/průzkum míst, kam džaponská letadla nadolétla a hladinový svaz by čekal nářez. Proto byl dán požadavek na dostatečně velkou ponorku s dostatečně velkým akčním radiem a hangárem. Tím se zrodila ponorka I-400. S M6A1 se plánoval nálet na panamský průplav, ale o konkrétním nasazení mi nic není známo. Jinak doporučuji www.nasm.si.edu/research/aero/aircraft/aichi... |
|
|
|
Algernon : Ponorky ? Vím to o tom úplně NIC, takže ... nedalo by se to nějak rozvést ? Dík. | |
|
|
Algernon : Nesledoval jsem vaši předchozí debatu důkladně, ale měl bych dotaz. Aichi M6A1 Seiran ( snad jsem to napsal správně ) mělo co za bojovou náplň ? | |
|
|
Algernone, děkuji Ti moc za srovnávací hodnoty Jak-1 a Bf109F. Na ty motory VK-105PF+ se kouknu co mám. Ale moc toho nebude. |
|
|
|
Ovšem existovaly i další návrhy na plovákové stíhačky. Existovaly prototypy např. F4F-3S, Roc s plováky, SR.1A atd... | |
|
|
Dzin napsala v č. 3559: Rufe je Zeke na plováku. "A neměly ty japonské plovákové stihačky kodový název "Rufe"?" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII ve vzduchu
- > Stíhací letouny, letecká válka