Stíhací letouny, letecká válka
|
|
---|---|
Algernon: Pokud to nespěchá snad bych mohl něco sehnat. | |
|
|
Myslím že bych si spíš měl přečíst něco obecnějšího o tichomoří. Abych byl alespoň v obraze. Ale než se donutím něco přečíst tak stihnu změnit názor a skončím zase na západní frontě. Máte někdo fotky P-43 Lancer ? |
|
|
|
Jedna mariňácká noční stíhací eskadra s F7F (jestli Tě to moc zajímá, tak najdu která) dorazila na Okinawu těsně před uzavřením příměří. Myslím, že stihly i nějaké operační lety, ale bez kontaktu s nepřítelem. Doporučuju o F7F polskou monografii od AJ-Pressu ve dvou dílech. Tigercaty hodně bojovaly nad Koreou - ale jako bitevníky. F8F byly při skončení války u dvou jednotek, které právě dokončily výcvik a chystaly se vyrazit do Pacifiku. | |
|
|
Teď z hlavy nevim, ale myslim, že ani Bearcat ani Tigercat to už nestihli. | |
|
|
Tigercat si stihl za války zabojovat ? | |
|
|
Eagle: Hellcat: airwar.valka.cz/muzeum/usa/f6f/default.htm www.military.cz/usa/air/war/fighter/f6f/f6f.htm www.angelfire.com/fm/compass/F6F.htm www.warbirdalley.com/f6f.htm Bearcat: www.military.cz/usa/air/war/fighter/f8f/f8f.htm www.warbirdalley.com/bearcat.htm www.photovault.com/Link/Military/Navy/Aircra... www.acepilots.com/planes/f8f_bearcat.html |
|
|
|
A to mluvime porad jen o letounech s pistovym motorem..... | |
|
|
To by člověk neřekl kolik se toho dá na palubní stíhačku naložit ... | |
|
|
Eagle napsal v č. 3702: Napr. F4U Corsair v niektorých verziách a F6F-5 Hellcat mohol uniesť 3x455 kg bomby, prípadne som niekde čítal, že celkovo mohol uniesť až 1745 kg (napr. 3x455 kg a 8 rakiet)."Kolik ?" F8F Bearcat má udávanú nosnosť bômb a rakiet 1820 kg. |
|
|
|
Eagle 3690 :
Znáte snad nějakou jednomotorovou stíhačku která by měla větší nosnost ?
Zname - B-29 s jednim fungujicim motorem..... |
|
|
|
Corsair ve verzi AU-1 1800 kg. A pak poválečné britské torpéďáčky Firebrand nebo Wywern. | |
|
|
Mašiny jako Hellcat a Bearcat moc neznám. A vůbec tichomoří neznám. Tam se válčilo ? | |
|
|
Kolik ? | |
|
|
Eagle napsal v č. 3690: F6F Hellcat"Znáte snad nějakou jednomotorovou stíhačku která by měla větší nosnost ?" F4U Corsair F8F Bearcat |
|
|
|
Eagle napsal v č. 3690: Jistě: Corsair "Znáte snad nějakou jednomotorovou stíhačku která by měla větší nosnost ?" |
|
|
|
Karaya: , nechme to být, bavili jsme se o tom na srazu. Eagle: Výborný na frontě nebo na jakékoli diskuzi je to, že pod tíhou argumentů(o kterých jsi před tím nevěděl) beze ztráty tváře změníš názor. |
|
|
|
To v 3621. Jsem myslel ze srandy. Možná že to tak nevyznělo. | |
|
|
Eagle (3621): Nejlepší je P-47.
Eagle (3696): Já netvrdím že byl nejlepší
|
|
|
|
Jo. To přesně vystihuje jeho vlastnosti.Co by jsi taky chtěl po okřídleným turbokompresoru. Já netvrdím že byl nejlepší. Ale prostě ho mám rád. Nemusím si oblíbit přece to nejlepší. Ale nosnost měl na stíhačku dobrou. Možná že to určení (stíhací bombardér) které dostal ve 44 měl plnit už od začátku. Ale když ze začátku amíci neměli čím chránit bombardéry byl tu alespoň on. |
|
|
|
Ze zprávy pilota, který měl otestovat vhodnost P-47D: " kniplem jsem zatáhl mírně doprava-bez odezvy, pak jsem tedy dal úplnou výchylku doprava, půl dne čekám, a pak se teprva letadlo začalo pohybovat vytouženým směrem....." |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII ve vzduchu
- > Stíhací letouny, letecká válka