Stíhací letouny, letecká válka
|
|
---|---|
Lítal P-47N v Evropě nebo už to nestihl a zbylo mu akorát tichomoří. | |
|
|
Né to jen tak. Abych měl alespoň nějakej argument pro P-47. | |
|
|
Eagle (3690): Znáte snad nějakou jednomotorovou stíhačku která by měla větší nosnost ?
Rozumím tomu dobře, že pro stíhačku je nejdůležitějším aspektem nosnost..? |
|
|
|
Znáte výrazy "Jackpot" a "Chattanooga" ? Poradím: Západní fronta, Letectvo, USA |
|
|
|
Znáte snad nějakou jednomotorovou stíhačku která by měla větší nosnost ? | |
|
|
Eagle napsal v č. 3688: Neboj z toho vyrastieš... "Prostě se mi líbí." |
|
|
|
Honza: Prostě se mi líbí. A nemá někdo fotky pilotního prostoru ? |
|
|
|
Eagle: Proč je Tvým oblíbeným letounem T-bolt? | |
|
|
Fajn. Díky SK. | |
|
|
Eagle napsal v č. 3684: " Potřebuju fotky kulometů P-47. Máte je někdo prosím ?" skús: genso.9online.fr/P47arm.htm |
|
|
|
Potřebuju fotky kulometů P-47. Máte je někdo prosím ? | |
|
|
Nejlepší je přece ten nejrychlejší. Me-163. | |
|
|
To jo jinak bych se upsal k smrti. Ale zítra tu nejsem. Jsem v Plzni na E-DAY. | |
|
|
Eagle napsal v č. 3680: Díky...ok teda niečo si nechaj aj na zajtra.. "Taktika: Spit: Mnoho britských stíhacích pilotů získalo cenné bojové zkušenosti v Bitvě o Británii, služebně starší němečtí stíhací piloti se zase sevému řemeslu vyučili nad Španělskem, Polskem a Francií. Britové přejali to nejlepší z taktiky Luftwaffe a poznatky ještě vylepšily - velký důraz byl v RAF kladen na výcvik střeleckého umění. Bf-109: Mnozí z velmi zkušených německých stíhacích pilotů nyní bojovali na východní frontě, většina pilotů Luftwaffe angažovaných na západě měla proto zhruba stejné bojové zkušenosti jako jejich protivníci z RAF. Nechci nějak vyjadřovat neochotu. Ale nechce se mi to opisovat. Zatím to schovám a až bude potřeba nějakých informací tak je vytáhnu." |
|
|
|
Taktika: Spit: Mnoho britských stíhacích pilotů získalo cenné bojové zkušenosti v Bitvě o Británii, služebně starší němečtí stíhací piloti se zase sevému řemeslu vyučili nad Španělskem, Polskem a Francií. Britové přejali to nejlepší z taktiky Luftwaffe a poznatky ještě vylepšily - velký důraz byl v RAF kladen na výcvik střeleckého umění. Bf-109: Mnozí z velmi zkušených německých stíhacích pilotů nyní bojovali na východní frontě, většina pilotů Luftwaffe angažovaných na západě měla proto zhruba stejné bojové zkušenosti jako jejich protivníci z RAF. Nechci nějak vyjadřovat neochotu. Ale nechce se mi to opisovat. Zatím to schovám a až bude potřeba nějakých informací tak je vytáhnu. |
|
|
|
Spit obratnost: Cituji: Spitfire Mk.IX si zachoval obratnost svých předchůdců. Díky plechem potaženým řídícím plochám byl lépe ovladatelný a jeho řízení citlivě reagovalo i v průběhu klesání vysokou rychlostí, které bylo dříve slabou stránku spitfirů. 109: Obratnost: cituji: Messerschmitt Bf 109G-6/R6 byl výkonný, ale současně i velmi těžký letoun a proto hůře ovladatelný a méně obratný než jeho předchůdci Bf 109 E a Bf 109F. Tyto vlastnosti byly obětovány ve snaze získat letoun s vysokou rychlostí, přizpůsobitelný k plnění různých úkolů. Bf 109 mohl být Spitfirem Mk.IX vymanévrován ve všech výškách. |
|
|
|
Eagle napsal v č. 3677: Môžeš od začiatku striedavo s každého z nich... "Spit IX: Obratnost, Výzbroj, kamufláž, dolet, taktika, tech data. Bf-109G : Obratnost, Výzbroj, Kamufláž, taktika, tech údaje" |
|
|
|
Spit IX: Obratnost, Výzbroj, kamufláž, dolet, taktika, tech data. Bf-109G : Obratnost, Výzbroj, Kamufláž, taktika, tech údaje. |
|
|
|
Eagle napsal v č. 3675: "To co jsem uvedl byl jen úryvek. takže chceš Spit vs 109G. Já ti napíšu seznam témat jo ?" OK |
|
|
|
To co jsem uvedl byl jen úryvek. takže chceš Spit vs 109G. Já ti napíšu seznam témat jo ? |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII ve vzduchu
- > Stíhací letouny, letecká válka