Stíhací letouny, letecká válka
|
|
---|---|
Algy: není co poslat..prostě se mi to podělalo v práci v ten den kdy jsme měl jet. Podrobnosti nemá cenu vysvětlovat. Teď na konci prosince už taky nestíhám,takže můžu jet nejdříve v lednu. |
|
|
|
Já tu něco o K-14 mám: Poháněná dlouho očekávaným DB 605L s dvoustupňovým kompresorem, dodávajícím stroji vynikající výškové vlastnosti (727 Km/h ve výšce 11 274 m). Výzbroj byla zredukována na jeden MK 103 a dva MG 131. Jinak tu mám i menší fotografii, takže alespoň jeden byl určitě postaven. | |
|
|
Alg: nebyl,přece jsem ti to tobě a tomovi psal. a taky jsem navrhoval další termín.Ani jeden jste nedal vědět. Jak říkám, je to v němčině a momentálně mám celou knížku nafocenou v digitálu, protože jsem jí musel hned vrátit.Pořádně jsem se k tomu ještě neodstal, zběžně jsem koukal jen do tabulek s výkony, do samotného textu nikoliv. Ale na první pohled musím konstatovat, že ani s motory DB603G ten Heinkel (s anténou FuG220) neměl výkony nic moc. A rozhodně jsem zatím nenašel ani onen údaj rychlosti kolem 700 km/h, který jsem již ve spojitosti s motory DB603G několikrát viděl. |
|
|
|
Algernon napsal v č. 3896: Údajně k jedné jednotce došly dva sériové kusy, ovšem technici jednotky tvrdí, že nikdy žádný Bf 109 se čtyřlistou vrtulí u jednotky neviděli. Možná bych to i někde našel. "Existují jakési spekulace o Bf 109K-14" |
|
|
|
Vím že o tomhle bych měl mít přehled spíš já , ale byla Bf-190K-6 poslední v Německu vyráběnou stodevítkou? Nebo byly vyrobeny i pozdější verze "Káčka"? | |
|
|
Algernon napsal v č. 3892: Není vůbec zač. "Gryzlov: Za ty tabulky Ti moc děkuji." |
|
|
|
Tom,Algy: Tak se mi dostala do ruky mooooc dobrá knížka o He 219 od Rolanda Rempa. Zatím je to to nej co jsem o Heinkelu viděl. Bohužel, je to v němčině,takže bude trvat než to přelouskám. | |
|
|
Gryzlov: něco jednoduššího nemáš? . Určitě těch kusů moc nebylo. Zkus se mrknout na www.ww2.dk/ . Tam je to docela pěkně vypracovaný, neříkám že bez chyb, ale zatím jsem neviděl nic lepšího a ucelenějšího. | |
|
|
Kreon napsal v č. 3889: "Gryzlov: jen tak mimochodem, jakto že tě zajímá zrovna A-6 a Hajaté? Něco připravuješ?" Zklamu Tě. Nic nepřipravuji. A proč to potřebuji, tak to tady radši šířit nebudu. Někomu by to mohlo připadat přihlouplé Kreone, když už Tě "mám na drátě". A-6 už byly použité v bitvě u Kurska nebo ne? Nebo se tam objevilo "jen" pár kusů? Algernone, už jsem Ti poslal MSA. O víkendu jsme na to zapomněl, tak teď jsem to snad napravil. |
|
|
|
Gryzlov: jen tak mimochodem, jakto že tě zajímá zrovna A-6 a Hajaté? Něco připravuješ? | |
|
|
Gryzlov: Jojo, řikal jsem si, že je čas předvést někoho jiného, než sestru. | |
|
|
Díky moc Kreone. Velmi si mi pomohl. Dzine, koukám, že jsi změnil image :) |
|
|
|
Gryzlov: Není to hrozný. Tvoje návštěvy jsou vždy vítané. Ale pravda je, že spíše v tankách. | |
|
|
Hajaté je opravdu záhada a nemohu ti k ní ríct nic presného. | |
|
|
Pocty vyrobených A-6: Arado - 365 Fiesler - 367 Ago - 445 Arado - 35 (dodatecna série) CELKEM: 1212 ks (Ale ve skutecnosti bylo vyrobeno "jen" 1 192 ks) Jednotky kde létala A-6: Stab, I, II/JG 1 Stab, I, III a 10/JG 2 IV/JG 3 Stab, I, III a 10/JG 11 Stab, I, II a 10/JG 26 Stab, I, III a IV/JG 51 Stab, I, II a IV/JG 54 Stab a II/JG 300 Stab JG 301 II a III/JG 302 I, II, III a IV/EJG 1 I, III a IV/EJG 2 Dále potom u NJGr. 10, I/NJG 11, JGr. Süd, Nord, West, Ost. Pozn.: Uvádí se ze prvních 55-60 kusu bylo upraveno na bitevniky (F-3). Bohuzel neni v mych silách ti tu napsat jake stroje mely R1,2,3,4 ci 6.Nevim to.Ale vetsinou se jednalo o R1, R4 a R6. Také musím rict ze treba cesky modelpress uvádí císlo pouhých 569 kusu. Ale to se mi nejeví jako presne. Mozná je to pocet jen ciste stihacich variant bez R "sad". |
|
|
|
Gryzlov: No po Fokouši se Ti samozřejmě mrknu taky, ale nevidím to moc nadějně...na mé straně nějak nejsou prameny. | |
|
|
Kreon, Honza: díky moc! Mě by totiž moc zajímala verze Ic. O té se píše, že bylo postaveno několik (pár, málo?) kusů, ale co si mám pod tím představit? "Málo" kusů se postavilo třeba i Jak-3P (do konce roku 1945 snad asi 600ks), ale už i 100 kusů je docela sériová výroba. Ovšem v poměru třeba s JaK-9 je těch 600 kusů opravdu málo. No nic, nechám to na vás :o) ... a tom Fw190A-6 byste nic neměli? Počet vyrobených kusů, počet nasazených letounů na východní a západní frontě, případně i konkrétní letky a místa působiště? To je hrozný ... objevím se tu po 100 letech a už vás otravuju ... |
|
|
|
Gryzlov: počty jednotlivých verzí u Hajaté asi těžko seženeš. Já na "věrohodné údaje" o tomto prakticky nenarazil, když jsem sháněl materiály k článku sem na frontu. Ale kouknu se. Ale vsadim krk na to, že tyhle údaje se budou moct najít v té monografii od Schiffers Book. | |
|
|
Gryzlov: No o Ki-84 vyšla monografie v L+K. Mrknu se Ti, ale nezaručuji, že tam byly i počty kusů jednotlivých verzi. | |
|
|
Zdravím můžu vás poprosit o pomoc? Jestli ano, tak mám malinkatý dotaz na počty letadel a jejich nasazení ... Fw190A-6 a Ki-84. U "kikinky" bych rád znal počty vyrobených kusů podel verzí a jejich nasazení. Jinak se máte jak? Jo, Algernone ... atmosféra bude ... bude Ti to stačit po 50ti meterch do 20 000m? |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII ve vzduchu
- > Stíhací letouny, letecká válka