Československé opevnění z let 1935-1938
|
|
---|---|
Dolezal napsal v č. 682: "Ahoj FUKY. Včera jsem se dozvěděl, že kluci z Břeclavi našli jeden "řopík" v zatopeném slepém rameni Moravy. Vodu odčerpali a teď jej jedou "vybrat".Údajně je vevnitř kompletní. Už si odvezli jakési filtrační zařízení (či takového něco), teď možná (?????) pojedou pro jakousi lafetaci (no říkali, že je tam něco takového, ale že to nikdo nechce) . Ale se zbíječkou jedou vzít jednu střílnu - bunkr je několikrát zasažený (Ruským dělem?) v okolí střílny. O výkendu tam chci jít fotit! (Omluv výrazy nejsem bunkrolog a vůbec mě toto téma nijak nezajímá!)" hmmm.... parchanti. Velice zajímavá informace, v každém případě za ní děkuji. Potřeboval bych zjistit přesnou polohu toho místa (na lokaci řopíku), jestli máš, tak nějaké bližší údaje o oné skupince a zároveň moc prosím o zaslání fotografií na můj e-mail, je uveden v mém profilu. Osobně považuji trhání střílen za naprostou prasárnu, ale když je objekt zatopen... Co se týče výrazů, tak byly víceméně správné |
|
|
|
mbbb napsal v č. 2606: "mně se spíš v okolí líbily ty výkopovky" Tak to jsem moc tehdy neměl čas zkoumat
mbbb napsal v č. 2606: "nedobetonovanej řopík " Jo, ten je pěknej...
mbbb napsal v č. 2606: Tak to si už ani nepamatuju, co tam má konkrétně. Uniformy? Fotky? "museu u Bédy věci o finanční stráži, četnictvu " |
|
|
|
mbbb napsal v č. 2606: Nepamatuješ se na ten řopík konkrétně nebo na ten lapač? ono je možné, že už tam totiž není, vůbec by mne to nepřekvapilo... "nepamatuji se" |
|
|
|
Fuky napsal v č. 2605: "jak ho navštívil Hitler, číslo si nepamatuju, je co si pamatuju minimálně nad pravou střílnou lapač" nepamatuji se mně se spíš v okolí líbily ty výkopovky, nedobetonovanej řopík a v museu u Bédy věci o finanční stráži, četnictvu a taky má moc dobrý ovčí sýr a domácí chléb. |
|
|
|
pokračování z tématu Podzemní továrny
mbbb napsal v č. 142: Jo, má to tam pěkné, tu maketu jsem právě ještě neviděl. Nějaký ten pátek zpátky to už bude, co jsem tam byl, asi to jsou už dva roky. Pěkný měl ten lapač splodin, mám dojem, že tam měl i ventilátor, že jo? A celkem pěkný i fotky. Jen jsem to nestihl v Kamenici, byl jsem až na Křížáku. V Kamenici mu to prý nějak vlhlo a rezlo, říkal. Všiml sis, že v tom objektu 1. sledu na křížáku poblíž silnice (když jedeš na Chřibskou tak je to po pravé straně), jak ho navštívil Hitler, číslo si nepamatuju, je co si pamatuju minimálně nad pravou střílnou lapač? "tam by se to Bédovi nevešlo, má tam moc pěkné věci a maketu poloviny řopíku už má i v baráku. Já za ním jezdím každý rok několikrát a vždy mě překvapí něčím novým." |
|
|
|
www.idnes.cz/7divu | |
|
|
stanley napsal v č. 2574: Díky, ale knížku Opevnění na Slovensku autora Iva Vondrovského pochopitelně zřejmě všichni máme, ovšem jsou tam již bohužel ve značné míře překonané údaje, fotka B-S IV tam ale rozhodně není... "V edici fortifikací existuje svazeček věnovaný opevnění slovenské hranice. Zkoušeli jste tam? Protože opevněním nerozumím, nemám v hlavě uložené ani detaily z té publikace, takže nemám tušení, jestli to tam může být." |
|
|
|
V edici fortifikací existuje svazeček věnovaný opevnění slovenské hranice. Zkoušeli jste tam? Protože opevněním nerozumím, nemám v hlavě uložené ani detaily z té publikace, takže nemám tušení, jestli to tam může být. | |
|
|
Fuky napsal v č. 2570: Či nejaká fotka existuje, to neviem. Ja ju ale určite nemám. "Nemáš nějaké fotky ne z této akce, ale třeba nějaké starší? Prostě jestli existuje nějaká fotka B-S IV?" |
|
|
|
Fuky napsal v č. 2570: To je práveže úplne nepodstatné. Alebo si myslíš, že ho niekto ešte niekedy vyhrabe? "Podstatné je, jestli je jen zasypán, nebo byl odstřelen. " |
|
|
|
Milo napsal v č. 2568: Podstatné je, jestli je jen zasypán, nebo byl odstřelen. Nemáš nějaké fotky ne z této akce, ale třeba nějaké starší? Prostě jestli existuje nějaká fotka B-S IV? "Zasypaný je celý. Stalo sa to pri výstavbe toho nadjazdu, takže niekedy v 70. rokoch. Na fotky z tejto akcie som zatiaľ nenarazil." |
|
|
|
Milo napsal v č. 2567: "Ja zase súhlasím s Davidom a verím, že dobovky existujú. Bezpochyby si to fotili Nemci po obsadení Petržalky, veď takéto objekty sa nikde inde nevyskytovali." Možné to je, nicméně kdo je kdy a kde objeví je otázka... |
|
|
|
Fuky napsal v č. 2560: Zasypaný je celý. Stalo sa to pri výstavbe toho nadjazdu, takže niekedy v 70. rokoch. Na fotky z tejto akcie som zatiaľ nenarazil. "B-S IV je zasypaný celý? Kdy byl zasypán? Existují fotky?" |
|
|
|
Fuky napsal v č. 2566: Ja zase súhlasím s Davidom a verím, že dobovky existujú. Bezpochyby si to fotili Nemci po obsadení Petržalky, veď takéto objekty sa nikde inde nevyskytovali. "Abych byl upřímný, tak o existenci dobovky B-S IV a třeba objektů SV pochybuju. Mě by ale zajímala klidně i novější fotka B-S IV, neboť jsem ten objekt ještě nikdy neviděl." |
|
|
|
david gore napsal v č. 2563: Abych byl upřímný, tak o existenci dobovky B-S IV a třeba objektů SV pochybuju. Mě by ale zajímala klidně i novější fotka B-S IV, neboť jsem ten objekt ještě nikdy neviděl. "Bohužel konkrétně fotky těchto objektů, myslím dobovky nejsou, ale věřím, že existují. Tak jako se nedávno vynořila B - S 1, existuje B - S 2, B - S 3, B - S 4, B - S 8, tak bude časem i zbytek." |
|
|
|
B-S IV je zasypaný celý? Kdy byl zasypán? Existují fotky? | |
|
|
Fuky napsal v č. 2557: Stanovište objektu B-S IV bolo pred železnou oponou, ale vymenoval som len existujúce objekty, nie zničené alebo zasypané. "B-S IV byl už za železnou oponou?" |
|
|
|
Milo napsal v č. 2555: B-S IV byl už za železnou oponou? "Mimo železnej opony boli teda objekty B-SV 2, B-SV 4, B-S 13, B-S 14 a B-S 15." |
|
|
|
david gore napsal v č. 2544: Áno, je pôvodná. Ide skutočne o bývalú rotu PS. Tade prechádzala železná opona smerom na juh k B-S 10. "U B - S 8 jsem v nějaké ohradě, zřejmě původní PS rotě viděl kus železné opony. To je původní ??" |
|
|
|
Mimo železnej opony boli teda objekty B-SV 2, B-SV 4, B-S 13, B-S 14 a B-S 15. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Opevnění, stavby
- > Československé opevnění z let 1935-1938