Československé opevnění z let 1935-1938
|
|
---|---|
Nevíte který pluk sloužil na Rychnovsku nebo na Rokytnicku v době mobilizace? | |
|
|
Fuky napsal v č. 3348: Aha, to by se pak mohl rozloučit se vším co má uvnitř, sám to uznal jako blbost oproti stavu v září, ale jinak to zabezpečit nešlo. A zazdít si zbytečně zvonovou šachtu, no doufám že netřeba komentovat "jen mne trochu mrzí, že na svůj objekt, kde zvon osazen nebyl dal repliku zvonu. Mnohem víc by se mi líbila replika improvizovaného palebného postavení, která mě příjemně překvapila třeba na T-S 28." |
|
|
|
Fuky napsal v č. 3340: "Pavel Füll se dle informací kolegů snaží zase trochu jinak a určitě jde o nejlepší muzeum na StM. (další linie zavřených objektů...)" Díky němu jsem se dostal i do StM-S 34, 30 byla přístupná, obě 31ky byly "rekonstruované", 32 zazděná stejně jako 52, o 50 jistě víte. Toť stav před 3-4 lety Hodně mě zajímá jeho replika 5cm minometu (zpočátku ji podle jeho tvrzení stavěl pouze podle fotek) |
|
|
|
david gore napsal v č. 3371: to je fakt, jemu ze zavření Haničky vlastně šiklo "To ano, ale ta nenávist hraničila s nemocí." |
|
|
|
david gore napsal v č. 3368: ano o tom to je "a jak tu pevnost poškodí svým odborným přístupem často zvaným REKONSTRUKCE." |
|
|
|
david gore napsal v č. 3366: no jo, tohle nezkous, tedy on nezkous Haničku "No já si pamatuji pana Morávka, jak pohazoval kolem R - S 74 prezervativy naplněné kondenzovaným mlékem a pak to fotil a posílal na různé místa, jaké čuňata tam mají bunkr." |
|
|
|
mbbb napsal v č. 3362: Skupinek je moc. obzvláště těch, co rekonstruují TO..."jak sis asi všiml, já nejsem příznivcem skupinek nadšenců......skupinek je moc. Už sem to někde někam psal, nevím ale kde a kam, ale jednou mi starej pán Morávek brečel, že je hodně objektů zavřenejch a jestli si chcem taky nějakej vzít - bylo to v době, kdy sme chtěli dělat LO v Liběchově. To už je hafo let. Tenkrát sem ho nechápal - teď se musí obracet v hrobě." Vždyť to říkám, zavřená linie... |
|
|
|
david gore napsal v č. 3359: To je fakt, ať to klidně odstřelej... "Je mi to vcelku jedno, kdo si co na kterém objektu dělá.... " Mě taky, pokud mne to neomezuje (což je časté...) |
|
|
|
jak sis asi všiml, já nejsem příznivcem skupinek nadšenců......skupinek je moc. Už sem to někde někam psal, nevím ale kde a kam, ale jednou mi starej pán Morávek brečel, že je hodně objektů zavřenejch a jestli si chcem taky nějakej vzít - bylo to v době, kdy sme chtěli dělat LO v Liběchově. To už je hafo let. Tenkrát sem ho nechápal - teď se musí obracet v hrobě. | |
|
|
mbbb napsal v č. 3356: škoda.
"neznám"
mbbb napsal v č. 3356: když to neposuzuješ tak, že v bunkru musí být jen a jen výstavka o bunkrech... prostě alternativa... navíc mají hezkou repliku kanonu.
"já otřesen"
mbbb napsal v č. 3356: Streso za tuto poznámku nebude rád...
"asi ano, jinak také nic závratného"
mbbb napsal v č. 3356: já ještě taky nějaké pamatuju... "tyhle bungry znám jen jako volně přístupné" |
|
|
|
Fuky napsal v č. 3353: když mám čas, tak navštívím všechny - ale čas nemám
"Opět těžko odpovědět, muzea, o kterých mám pochybné mínění nenavštěvuji :o)"
Fuky napsal v č. 3353: neznám
"opavskou desítku "
Fuky napsal v č. 3353: já otřesen
"Naopak velice příjemně jsem byl překvapen například právě na té kralické osmičce."
Fuky napsal v č. 3353: asi ano, jinak také nic závratného
"Lichkov se nedá posuzovat, teprve se to rozbíhá, tak uvidíme..."
Fuky napsal v č. 3353: tam sem byl, uvnitř sice prakticky nic není, ale je to velmi zajímavé
"že jsem nebyl na K-S 12b"
Fuky napsal v č. 3353: tyhle bunkry znám jen jako volně přístupné") K-S 25, 36 (tam je zajímavé snad jen technické provedení) a 38. O těchto muzeích nemám valného mínění" je ale pravdou, že naposled jsme byl na To a v objektech, které skupinky nadšenců rekonstruují asi před 2 lety a tak mám asi zkreslené představy |
|
|
|
mbbb napsal v č. 3346: "dobře, aktuálně které "museum" TO se ti nejmíň líbí" Opět těžko odpovědět, muzea, o kterých mám pochybné mínění nenavštěvuji :o) ne, dobrá, tak z těch, které jsem viděl asi bohužel musím uvést opavskou desítku pana Jatzeka, jinak skvělého člověka. Na údržbu objektu prostě sám nestačí... Naopak velice příjemně jsem byl překvapen například právě na té kralické osmičce. Lichkov se nedá posuzovat, teprve se to rozbíhá, tak uvidíme... Mrzí mě, že jsem nebyl na K-S 12b... naopak mě vůbec nemrzí, máme-li se bavit o Kralickém úseku, že jsem nebyl (od doby co je v rekonstrukci) K-S 25, 36 (tam je zajímavé snad jen technické provedení) a 38. O těchto muzeích nemám valného mínění. Zvláště člověk, který jde rekonstruovat 38 musí být dobrý cvok... |
|
|
|
mbbb napsal v č. 3342: "toho pána neznám a nevím co dělá. " mimo jiné naučnou stezku a další... opevneni-stm.wz.cz/main.php?menu=oklubu jen mne trochu mrzí, že na svůj objekt, kde zvon osazen nebyl dal repliku zvonu. Mnohem víc by se mi líbila replika improvizovaného palebného postavení, která mě příjemně překvapila třeba na T-S 28. |
|
|
|
Fuky napsal v č. 3345: dobře, aktuálně které "museum" TO se ti nejmíň líbí "Těžko se bavit o výsledku, když se téměř na každém muzeu stále pracuje..." |
|
|
|
mbbb napsal v č. 3341: Těžko se bavit o výsledku, když se téměř na každém muzeu stále pracuje... "ne, bavíme se o výsledku rekonstrukce TO skupinkou nadšenců" |
|
|
|
Fuky napsal v č. 3340: toho pána neznám a nevím co dělá. Jestli srub StM - s - 33 Lesík je nejlepší na StM tak to je smutek - asi tam nená žádnou konkurenci v jiné skupince nadšenců "Pavel Füll se dle informací kolegů snaží zase trochu jinak a určitě jde o nejlepší muzeum na StM. (další linie zavřených objektů...)" |
|
|
|
Fuky napsal v č. 3339: ne, bavíme se o výsledku rekonstrukce TO skupinkou nadšenců "Takových je víc. Bohužel. Pokud se bavíme o způsobu rekonstrukce, nemohu neuvést drahého přítele Balcara..." |
|
|
|
bubu napsal v č. 3326: Jseš úplně mimo mísu, vážený kolego, tento příspěvek snad ani netřeba komentovat...
"asi R-S65 Modřín, pokud si pamatuji dobře označení...... "
mbbb napsal v č. 3327: Připomínáš mi můj letošní průzkum po zavřených objektech na Trutnovsku...
"většina srubů byla volně přístupná."
mbbb napsal v č. 3327: Pavel Füll se dle informací kolegů snaží zase trochu jinak a určitě jde o nejlepší muzeum na StM. (další linie zavřených objektů...) "Na mě zanechal nejhorší dojem jeden srub na staroměstsku - teď si nevzpomenu na číslo - to byla trága - střílna M posvařovaná z L profilů jak se to nahodile dostalo pod ruku a tak " |
|
|
|
mbbb napsal v č. 3324: Jo. Je to lepší muzeum než Darkovičky.
"Březinka to dělá dobře."
mbbb napsal v č. 3325: Takových je víc. Bohužel. Pokud se bavíme o způsobu rekonstrukce, nemohu neuvést drahého přítele Balcara... "když sou tady odborníci na TO - jakej srub je dle vás nejhůře zrekonruovanej - nebo nejhůře v rekonstrukci partou nadšenců? " |
|
|
|
mbbb napsal v č. 3324: člověče, a víš, že vlastně ani nevím?
"eště se válej před Orlem ty kusy střílen pro L1?"
mbbb napsal v č. 3324: "Na Aleji udělali kluci hodně práce, ale jejich styl rekonstrukce - za zneužití jiných objektů se mbbb nelíbí." Tehdy bylo opravdu třeba pro nás nyní nelidské vyrvání kopule z Křížku považováno jako jako její záchrana, nikdo nevěděl, co s Hankou bude... Střílny? Ty trhat nemuseli. Ale bylo to bráno jinak... No a zvony? Dneska by ty co se tam válely už dávno někdo odvezl do šrotu nebo ukradl... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Opevnění, stavby
- > Československé opevnění z let 1935-1938