Československé opevnění z let 1935-1938
|
|
---|---|
Fuky napsal v č. 4868: ne to ne, ale bude to u Honzy Škody "Chystá mbbb? :o)" |
|
|
|
mbbb napsal v č. 4867: hmmm. Osobně si tedy myslím, že o typ C vůbec nejde.
"nevím, musel bych to hledat, něco o tamním prostoru mám, ale chystá se knížka o Krušnohorské opevněné linii, tak se nech překvapit "
mbbb napsal v č. 4867: Chystá mbbb? :o) " chystá se knížka o Krušnohorské opevněné linii" |
|
|
|
Fuky napsal v č. 4866: nevím, musel bych to hledat, něco o tamním prostoru mám, ale chystá se knížka o Krušnohorské opevněné linii, tak se nech překvapit "mbbb: nemáš něco k té atypické 36ce?" |
|
|
|
mbbb: nemáš něco k té atypické 36ce? | |
|
|
mbbb napsal v č. 4863: To bezpochyby.
"na něj by si soudruzi netroufli dostali by zaslouženě po čuni"
Saly napsal v č. 4864: Jistě, skoro všechny... "Jinak byli přepadeny ještě jiné objekty(staveniště)?" |
|
|
|
Fuky napsal v č. 4862: Jo tak víš o co jde.Já bych řekl že ale staveniště je to samé jako objekt(když mluvíme o světlicích) nebo ne?Jinak byli přepadeny ještě jiné objekty(staveniště)? "Kde to je na netu nevím, ale šlo o objekt (respektive staveniště objektu) K-S 25 "Sedlo". Přepadeno bylo tedy skutečně jen staveniště, nikoliv celý postavený a dokončený objekt" |
|
|
|
Fuky napsal v č. 4862: na něj by si soudruzi netroufli dostali by zaslouženě po čuni "Přepadeno bylo tedy skutečně jen staveniště, nikoliv celý postavený a dokončený objekt." |
|
|
|
Saly napsal v č. 4860: Kde to je na netu nevím, ale šlo o objekt (respektive staveniště objektu) K-S 25 "Sedlo". Přepadeno bylo tedy skutečně jen staveniště, nikoliv celý postavený a dokončený objekt. "Nevíte někdo kde na netu je článek o přepadení TO Freikorpsem?Já jsem to četl v nějáký knize.Psali tam že v noci objekt To vystřelil červenou světlici a SOS se vydala mu na pomoc.Vypovídali to pamnětníci a tvrdili že byla vystřelena červená světlice a dolali "objekt v ohrožení"." |
|
|
|
Právě jsem se vrátil s Chomutova, kde jsem za asistence kolegy Hawkeyho.Pierce procházel, zkoumal a měřil některé zdejší objekty, nejdéle jsem se však zdržel na takzvaném "typu C bez čelní střílny". Může mi někdo vysvětlit, proč se tento objekt uvádí jako typ C, když (krom nepodstatné drobnosti, že nemá čelní střílnu) je čelní stěna bez střílny mnohem delší než u klasického C, a celý objekt má s typem C společnou snad jen sílu stěn? (při troše dobré vůle) Jinak, tamní objekty jsou zajímavé, při blížení se k zástavbě však obsazeny houmlesáky a zaneřáděny. Nebyl někdo uvnitř řopíku přestavěného na pozorovatelnu CO, co je na soukromém pozemku na Kamenném vrchu? |
|
|
|
Nevíte někdo kde na netu je článek o přepadení TO Freikorpsem?Já jsem to četl v nějáký knize.Psali tam že v noci objekt To vystřelil červenou světlici a SOS se vydala mu na pomoc.Vypovídali to pamnětníci a tvrdili že byla vystřelena červená světlice a dolali "objekt v ohrožení". | |
|
|
u SOS - červená - útok nepřítele, zelená - ústup sosáků k a přes HOP. bílá asi žádnej význa neměla. U SOS, u LO nevím | |
|
|
kluci, na přelomu září a října se tady řešil význam světlic u SOS. Význam zelený a červený je jasnej, ale ta bílá, byla vůbec - myslím tedy, zda měla nějakej význam, já myslím, že ne, nebo nevím - sorry, že se k tomu vracím, ale tehdy to nějak vyšumělo. | |
|
|
Ondra napsal v č. 4854: aha, já myslel, že v této cenové relaci jsou šavle alespoň poddůstojnické. "Rotmistrovská šavle vz. 24" |
|
|
|
mbbb napsal v č. 4851: Rotmistrovská šavle vz. 24 "Ondra 4580: to je pěkný - co je to přesně za šavli?" |
|
|
|
Ondra 4580: to je pěkný - co je to přesně za šavli? | |
|
|
mbbb napsal v č. 4808: dostal jsem takovou k narozeninám od manželky a vyšlo to na cca 6500, stav 1a včetně třapce a závěsníku "no jo, ale to je extrém! Já myslím klasickoušavli vz. 24 bez nějakejch takovejhle vychytávek " |
|
|
|
Honzasr napsal v č. 4806: no jo, ale to je extrém! Já myslím klasickoušavli vz. 24 bez nějakejch takovejhle vychytávek "Zatím jsem se potkal pouze s důstojnickou šavlí, měla vyryto věnování žáků voj. akademie svému vyučujícímu ( už nevím který ročník ) a ta byla za 8000" |
|
|
|
mbbb napsal v č. 4798: Zatím jsem se potkal pouze s důstojnickou šavlí, měla vyryto věnování žáků voj. akademie svému vyučujícímu ( už nevím který ročník ) a ta byla za 8000 "a víš kolik se tak pohybujou cenově?" |
|
|
|
Honzasr napsal v č. 4796: a víš kolik se tak pohybujou cenově? "Šavle nechám na později, to je teď opravdu nad moje finanční možnosti" |
|
|
|
mbbb napsal v č. 4782: Šavle nechám na později, to je teď opravdu nad moje finanční možnosti "a co takhle šavle? Máš? Mně se vz. 24 strašně líběj, kámoš jich má pěknou sbírku. Měl jsme možnost koupit vojenskou, poddůstojnickou, za cca 5000 Kč, ale jednak mi to přišlo drahý a jednak bych chtěl finančáckou" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Opevnění, stavby
- > Československé opevnění z let 1935-1938