Československé opevnění z let 1935-1938
|
|
---|---|
david gore: nemáš plnou poštu? maily mi chodí zpátky. Ten duchodce zije v Domove duchodcu v Holesove a je silne nahluchly (zajimavych lidi je tam vic, postupne si ziskavam jejich duveru). Fotku mi dneska prinesl jen jednu, pry ty ropiky nemuze najit. Fotky koupil od kamarada (jeste pred valkou) a nevi, co je tam za objekty. |
|
|
|
mbbb napsal v č. 5057: Musím se přiznat, že mě to velmi láká. Ale s bandou lidí, sám bych do toho nikdy nešel. To je ale něco jako expedice na Podkarpatskou Rus - prostě někdy... "ty chceš fakt lézt do Šibenice?" |
|
|
|
ty chceš fakt lézt do Šibenice? | |
|
|
david gore napsal v č. 5053: S partou lidí na povrchu a dvěma dole - proč ne, klaustrofobik nejsem
"Dá se to prolézt, ale je to o hubu, já bych do toho nešel."
david gore napsal v č. 5054: OK. Napadlo někdy někoho mimochodem napsat něco o Šibenici? "Ještě mi to připomeň, podívám se na to." |
|
|
|
david gore napsal v č. 5051: "To potrubí ve štole je malé, ale možná by se dalo prolézt." Nejsem žádný starý tlustý páprda, davide, na to nezapomínej Mám informace o tom, že to prolézt lze. Štola je zatrubená od kabelovek dále? Jak to vůbec vypadá se stavem prací mezi VS a P-I, a P-I a P-II? |
|
|
|
david gore napsal v č. 5049: proč? "Tak jedině krtek." |
|
|
|
david gore napsal v č. 5032: Tys tam byl?
"Podzemí není zcela zatopeno"
david gore napsal v č. 5032: Ty máš asi přesnější informace o ražbě těch chodeb, že ano? "Podzemí není zcela zatopeno, ale na tenisky to jako na Dobrošově nebude." |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 5030: To chci, nicméně tam se dá co? Dostat odvodňovací štolou! (alespoň v to doufám) "O tom sme mluvili, ale z toho co jsi psal níže mi vyplynulo že chceš jít do nezatopené části právě pod vchodem" |
|
|
|
Honza M. napsal v č. 5031: Odkud je ten důchodce?"Dneska jsem dal řeč s jedním důchodcem, co mi tvrdil, že za mobilizace sloužil v řopíku někde u Duchcova. Prý má i fotky - zítra (nebo pak příští týden) si je zkusím ofotit." Poprosil bych Tě, jestli bych se mohl na ty fotky potom podívat. |
|
|
|
Dneska jsem dal řeč s jedním důchodcem, co mi tvrdil, že za mobilizace sloužil v řopíku někde u Duchcova. Prý má i fotky - zítra (nebo pak příští týden) si je zkusím ofotit. | |
|
|
Fuky napsal v č. 5029: "A na to jsi přišel jak? Existuje něco, jak revizní šachty, že ano" O tom sme mluvili, ale z toho co jsi psal níže mi vyplynulo že chceš jít do nezatopené části právě pod vchodem.
Fuky napsal v č. 5029: vždyť už omě víš, že takovýhle detaily si jaksi nejsem schopen zapamatovat "Myslím, že tou hlínou uvnitř je zajištěna, stejně jako bohužel téměř všechny šachty na Šibenici, vcelku dostatečně..." |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 5027: A na to jsi přišel jak? Existuje něco, jak revizní šachty, že ano.
"Takže chceš jít přes vchoďák?"
čet.Hrad napsal v č. 5027: Myslím, že tou hlínou uvnitř je zajištěna, stejně jako bohužel téměř všechny šachty na Šibenici, vcelku dostatečně... " Jak myslíš že je na tom výtahová šachta, resp. její zajištění?" |
|
|
|
Fuky napsal v č. 5025: Ale na druhou stranu někdy jsou na takovém průzkumu velice užitečné. "Na Shocard nelze rozhodně také spoléhat," |
|
|
|
Takže chceš jít přes vchoďák? Jak myslíš že je na tom výtahová šachta, resp. její zajištění? | |
|
|
čet.Hrad napsal v č. 5008: "například v náchdském úseku je odchyla u dvou objektů cca 0,5-1km od reálného umístění!)" což je i na KČT. Na Shocard nelze rozhodně také spoléhat, jelikož to všechno vychází z vojenských speciálek, na kterých jsou objekty také zakresleny špatně, nebo někdy pro jistotu vůbec. |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 5006: Od vchoďáku směrem na muničáky by to být zatopeno nemělo, zatopené budou asi až části, kde nebylo dosaženo proražení galerie směrem ke vchoďáku, aby voda odtékala, tzn., budou zatopeny asi všechny části, kromě krátého úseku vchoďák - cca polovina vzdálenosti P-I až P-II, protože o proražení úseku mezi těmito šachty značně pochybuji. Otázkou zůstává, jestli byl proražen vůbec úsek vchoďák - P-I. Od vchoďáku by to mělo potom odtékat samospádem odvodňovací štolou, která je vyražena, potrubí položeno a revizky zřízeny. Vyrubán byl i nouzový výlez v odvodňovací štole. "takže si Fuky připrav brýle a dýchací přístroj a může plavat Ty se asi nemáš moc rád, že? Tohle je fakt o držku" |
|
|
|
Saly napsal v č. 5007: tak pokud jsem četl dobře, tak za první republiky přímo vz.38 jen jeden vzorkový a 15 dalších vzorků pro VTLÚ (ale až po září) "Hele v kolika kusech byl vyroben?Pokud já vím tak jen v jednom." |
|
|
|
mbbb napsal v č. 5010: ani jedno, kulometná pistole
"co sapik nebo zásobník?"
mbbb napsal v č. 5010: "Sapik v jednom né, bylo jich pár kousků - přesné číslo ti z hlavy neřeknu a hledat to nebudu, čatař to totiž jistě bude vědět z hlavy" Z hlavy nevím, tak hledám, ale zatím jsem narazil jen na jeden kousek, ale vždy upravován pro další zkoušku. Rozpracováno bylo 15ks, které byly hotovy až po září. Jo a armáda (mimo ŘOP) nechtěla kul.pistole z finančních důvodů, ale při reorganizaci s nimi počítala |
|
|
|
pánové, baví te se o samopalech vz. 38????? Já jen abych byl v obraze, neb se mi z vašich příspěvků zdá, že z něj vypadávám | |
|
|
Saly napsal v č. 5007: co sapik nebo zásobník? Sapik v jednom né, bylo jich pár kousků - přesné číslo ti z hlavy neřeknu a hledat to nebudu, čatař to totiž jistě bude vědět z hlavy "kolika kusech byl vyroben" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Opevnění, stavby
- > Československé opevnění z let 1935-1938