Československé opevnění z let 1935-1938
|
|
---|---|
kulometčík napsal v č. 5996: To byl LO vz.36
"přesunout ten ŘOPík"
kulometčík napsal v č. 5996: K jeho záchraně?!?! Jaké, vždyť ten objekt byl úplně v pohodě, nikdo ho mimo nich neohrožoval. Navíc ho po neúspěchu ponechali vzhůru nohama, prasklý a ještě ho někdo začal zavážet?! To je teda dobrý pokus o záchranu
"ale pokud by to prospělo k jeho záchrně tak proč ne"
kulometčík napsal v č. 5996: Vždyť tam v okolí skoro nikdo není
"A to, že prej tam libem vysychaj studně je podle mně blbost i když tam v podzemí muselo bejt tý vody požehnaně."
kulometčík napsal v č. 5996: Zveličuje?! A co když by ti někdo doma vyboural dvě okna a odvalil si je do svýho baráku? To bys taky mluvil o zveličování problému?! Vždyť to hovado vybouralo nejprve střílnu M z R-S 81 Obrázek, který ač poničený postřelováním, byl výjimečně zachovaný z hlediska pancéřových prvků (do doby "záchranné" akce ****** Balcara mu chběla jen jedna střílna N, jsou zachované i oba zvony). A později pak ještě vyboural střílnu L1 z unikátního zkušebního objektu v Žárovicích (a to tipuju, že tam sebral i jednu z těch střílnových vložek pro LK nebo TK, ale to už je jen spekulace)."Ja myslim že to naše armáda zveličuje, těm lidem docela fandím, neboť jsou na stejný lodi jako já s" Už mi zase stoupá krevní tlak, takhle si bunkráci můžou navzájem krást už rovnou exponáty |
|
|
|
bubu napsal v č. 5992: a neviděls včera ,,Na vlastni oči"? byla tam nějaká reportáž o skupině která rekonstruuje bunkry, a jak je armáda žaluje za různý hovadiny..."No dnes v televizních novinách bylo něco o tom, jak nainstalovali 2 kanony zpátky na jistý těžký objekt v Šatově(neviděl jsem to celé) mohl by mi to prosím uvést na pravou míru??" Ja myslim že to naše armáda zveličuje, těm lidem docela fandím, neboť jsou na stejný lodi jako já s kamarádama - až na to že my děláme do poválečnýho opevnění. Jediný co bych jim vytknul je že chtěli přesunout ten ŘOPík, ale pokud by to prospělo k jeho záchrně tak proč ne. A to, že prej tam libem vysychaj studně je podle mně blbost i když tam v podzemí muselo bejt tý vody požehnaně. |
|
|
|
bubu napsal v č. 5992: Neviděl jsem, pravděpodobně se ale jedná o objekt MJ-S 3 a ty kanony jsou původní, a to původní poválečné vz.59 upravené z tankových kanonů z T-34/85, osazeny byly na objektech až zhruba do r.1995. Podívej se třeba na stránky www.opevneni.cz a najdi si je, měl by tam být podrobnější popis "No dnes v televizních novinách bylo něco o tom, jak nainstalovali 2 kanony zpátky na jistý těžký objekt v Šatově(neviděl jsem to celé) mohl by mi to prosím uvést na pravou míru??" |
|
|
|
No dnes v televizních novinách bylo něco o tom, jak nainstalovali 2 kanony zpátky na jistý těžký objekt v Šatově(neviděl jsem to celé) mohl by mi to prosím uvést na pravou míru?? | |
|
|
no z té třicetšestky se prý fakt střílí, ALE NECHÁPU VÝZNAM- NA OBJEKTU STOJÍ LIDÉ, i vedle něho. No a střílí se i z e sovětského kanonu z Obory kdysi mi slíbili že si z něho tež vystřelím a nebudu rozvíjet bo bych musel použít sprostých slov. Mělo by to být teď v sobotu nebo za týden, ještě to zjistím |
|
|
|
fusilier napsal v č. 5989: Neviděl jsem, ale slyšel jsem podobné "hodnocení", ovšem kde jinde vidět L1čku v akci, i když "pouze" s 3cm vložkou
"No k té bojové ukázce, nevím jestli vás mám odratit nebo ji doporučit, upozorňuju že ji provádí naše slavná armáda(žádné KVH) a podle toho to taky vypadá , dva OT 810 útočí na S 19 Alej doprovázeny střelbou z UK vz.59 a vz.58"
fusilier napsal v č. 5989: Tak si vzpomeň, hledal jsem teď na netu, ale nenašel rád bych se podíval do obou objektů "Teď někdy bude(zapoměl jsem přesný termín ale snad si vzpomenu) v areálu opevnění Darkovičky( MO S 18, 19, 20) no jak to nazvat zkrátka bojová ukázka dobývání opevnění" |
|
|
|
Teď někdy bude(zapoměl jsem přesný termín ale snad si vzpomenu) v areálu opevnění Darkovičky( MO S 18, 19, 20) no jak to nazvat zkrátka bojová ukázka dobývání opevnění, prezentace techniky AČR, parašutisti, psovodi, musado atd. No k té bojové ukázce, nevím jestli vás mám odratit nebo ji doporučit, upozorňuju že ji provádí naše slavná armáda(žádné KVH) a podle toho to taky vypadá , dva OT 810 útočí na S 19 Alej doprovázeny střelbou z UK vz.59 a vz.58 Ale k věci, bude možno dostat se do jinak nepřístupného objektu S 20 Orel a S 18 Obora, jinak tam prezentujou Mi 24, Mi 17, T 72M4 CZ, BVP 2 a samohybný minomet na podvozku BVP, před desíti lety to tam bylo lepší ale domnívám se že letos by to zase mělo dosáhnout kvality z roku 1995, protože letos je něujaké významné výročí založení města Hlučína(750?) tak by to mohli udělat na úrovni. Kdo máte zájem přiďte se podívat |
|
|
|
Kuk skulinou na Balcara forum.opevneni.cz/files/skulina.avi Zdroj: forum.opevneni.cz |
|
|
|
bubu napsal v č. 5982: www.fronta.cz/tezke-opevneni-v-zamberskych-l... "že by z jisté publikace od Stehlíka??" |
|
|
|
Ero napsal v č. 5980: nic, co bych už neviděl " Pár řopíků www.detektorweb.cz/index.4me?s=show&lang..."
čet.Hrad napsal v č. 5981: že by z jisté publikace od Stehlíka??nebo že by přímo z Fronty.... docela hukot, btw. proč to lidi kopírujou nepochopím "víš odkud je hned ta první mapa" |
|
|
|
Ero napsal v č. 5980: víš odkud je hned ta první mapa?! Navíc není řopíkářská, ale je to mapa TO. Zase další "kopírovači" a zase detektorweb " Pár řopíků www.detektorweb.cz/index.4me?s=show&lang... " |
|
|
|
Pár řopíků www.detektorweb.cz/index.4me?s=show&lang... |
|
|
|
Fuky napsal v č. 5977: Znovu výrazně: Z právního hlediska
"To, co tvrdíš, je nesmysl, neboť a) probíhá zaměřování objektů, b) potom většina vojenských staveb ať již v minulosti využívaných nebo v současnosti, nepatří nikomu, což je hovadina. To, že objekty nejsou zapsány v katastru snad neznamená, že nikomu nepatří."
Martin R. napsal v č. 5976: Hlavně že zrovna on vyvážel odpad z vyklizování náchodské 48 do 49 "Mě dorazilo jak v reportáži uvedl důvod vytržení té střílny proto, že tam bylo stejně rozpadlé a zaházené odpadkama a že to vlastně zachránil " |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 5975: To, co tvrdíš, je nesmysl, neboť a) probíhá zaměřování objektů, b) potom většina vojenských staveb ať již v minulosti využívaných nebo v současnosti, nepatří nikomu, což je hovadina. To, že objekty nejsou zapsány v katastru snad neznamená, že nikomu nepatří. "To bych souhlasil, z právního hlediska pokud nejsou v mapách, tak vlastně neexistují, tak ani nemohou nikomu patřit Ovšem pak tedy nevím, co chce armáda převádět na majitele pozemků" |
|
|
|
Mě dorazilo jak v reportáži uvedl důvod vytržení té střílny proto, že tam bylo stejně rozpadlé a zaházené odpadkama a že to vlastně zachránil No prostě z něho zase udělali chudáka kterému se lepí smůla na paty..
čet.Hrad napsal v č. 5975: Spíš klub nepřátel přátel tvrze Skutina protože proti tvrzi Skutina já osobně nic nemám, spíš proti tem "přátelům" "Založíme Klub nepřátel tvrze Skutina" |
|
|
|
Fuky napsal v č. 5973: To bych souhlasil, z právního hlediska pokud nejsou v mapách, tak vlastně neexistují, tak ani nemohou nikomu patřit Ovšem pak tedy nevím, co chce armáda převádět na majitele pozemků
"z právního hlediska vlastně není prokázáno, že objekty patří státu"
Fuky napsal v č. 5973: Založíme Klub nepřátel tvrze Skutina "Klubu přátel tvrze Skutina " |
|
|
|
Rovněž bylo zajímavé prohlášení jakéhosi pana JUDr. z Klubu přátel tvrze Skutina o tom, že "z právního hlediska vlastně není prokázáno, že objekty patří státu". AČR je tedy evidentně soukromá firma...
luk45 napsal v č. 5966: Na KVH Kovošrot si rád také nějakou tu špínu přihodím. "Opevnění bylo včera na Nově! Přímo N-Sk-S 48 U Stodol. Řešilo se tam jak na sebe bunkráci hážou špínu." |
|
|
|
Vůbec mě nepřekvapuje, že tato hovadina byla odvysílána právě na TV Nova, opět chudák pan Balcar - "vykopal objekt LO, který byl předtím úplně zasypaný (zde si B. mírně protiřečí, když zároveň tvrdí, že byl objekt před pokusem o převoz zatopený - asi dělal sondáž ) a pak ho musel opět zasypat". Jediné, v čem mě reportáž rozesmála bylo tvrzení jakéhosi představitele o tom, že objekt znovu vykopou aby zjistili, jestli byl poškozen a jestli byl správně zasypán... dbase.ropiky.net/thumbs/1084797810.jpg (pro představu, jak byl objekt původně "úplně celý zasypán", jak si to hovado dovoluje v televizi tvrdit) |
|
|
|
Martin R. napsal v č. 5970: No tak jsem zas o něco přišel budu muset počkat na aktualizaci databáze. Pokud to bylo od Skutiny, nedivím se, že žalovali, jak na ně každý hází špínu, já bych jim na hlavu hodil rovnou jednu z těch ukradených střílen nebo ty jejich velice historicky odpovídající železobet. ježky okolo objektu "Byla to včera síla že? Bych nevěřil že tenhle člověk se dostane do pořadu Na vlastní oči. " |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 5967: Zatím to tam neni,již jsem se díval. "Rad bych si to našel v archivu, jaký to byl pořad?" Byla to včera síla že? Bych nevěřil že tenhle člověk se dostane do pořadu Na vlastní oči. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Opevnění, stavby
- > Československé opevnění z let 1935-1938