Československé opevnění z let 1935-1938
|
|
---|---|
Fuky napsal v č. 6182: Tuším, že jsem na tuto otázku někde v literatuře narazil, mělo jít o přesun z důvodu vytíženosti ŽSV Trutnov. "Zřejmě, pokud jde o objekty po T-S 21, došlo k nějakému nepředpokládanému přesunu. " |
|
|
|
Bohužel, s tímto nemůžu být nápomocen, je to zajímavá věc, tak trochu podobná situace u objektů na hřebenech Krkonoš Krk-K a Krk-L, kde to měl, pokud se takhle rychle nepletu, na Luční stavět Trutnov a na Kotli už Liberec. Zřejmě, pokud jde o objekty po T-S 21, došlo k nějakému nepředpokládanému přesunu. | |
|
|
Worchester napsal v č. 6178: nevím, ptal jsem se na to třeby i Honzy Škody, díval jsem se do pár knih, ale nevím. Všude se udává, že se to stalo v květnu 37 a tak, ale důvod chybí."Př. Proč jsou objety T-S 21 a níže jsou evidovány pod ŽSV V. Náchod? " Možná tady někdo ví jak to bylo, rád se to taky dozvím, ale možná dá se předpokládat, že projekce to v prvopočátku očíslovala nějak, ale taktické rozdělení mezi ŽSV bylo později udělané podle logické geografické blízkosti. Kdo ví? |
|
|
|
Pánové, jako začátečník v oboru bunkrologie, mám na Vás otázečku. Proč některé objekty v názvu s počátečním písmenem určitého úseku ŽSV jsou vedeny pod jiným ŽSV? Př. Proč jsou objety T-S 21 a níže jsou evidovány pod ŽSV V. Náchod? Díky za příp. odpovědi |
|
|
|
My jsme dělali K-S 5 zdatnou konkurenci - v sobotu jsme měli otevřeno | |
|
|
mbbb napsal v č. 6175: že se vůbec ptáš, když jsme tě zase zvali na otevíračku v Ústí jako bys nevěděl, že 10. a 11.6. jsme měli otevřeno na Kubíkovi. Nebyl a letos se tam už asi ani nedostanu, škoda. "jako třeba četař byls tam? asi ne, já taky ne." |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 6173: jistě, každý kdo je jen trošku v obraze co se týče opevnění ví.............. jako třeba četař byls tam? asi ne, já taky ne. "No na to právě mbbb naráží - o víkendu bylo slavnostní otevření a představení nového protitankového kanonu vz.36. Viz www.sweb.cz/k5/html/l1.html" |
|
|
|
to koukám, tak to se tam musím o prázkách stavit celkem jsem to čekal, když jsem se bavil z tamějším průvodcem, ale že to bude už tak brzy... klobouk dolů. Doufám že se o něj budou starat líp než v Darkovičkách | |
|
|
mbbb napsal v č. 6171:
"kdo ste byl na K 5 o víkendu? Jak to, že se zde o tom vůbec nic nepíše??"
fusilier napsal v č. 6172: No na to právě mbbb naráží - o víkendu bylo slavnostní otevření a představení nového protitankového kanonu vz.36." Mohu se zeptat jak pokračují rekonstrukční práce a co je nového v expozici?" Viz www.sweb.cz/k5/html/l1.html |
|
|
|
na K pětce jsem byl loni a mají to tam fakt dost jakože dobré. Mohu se zeptat jak pokračují rekonstrukční práce a co je nového v expozici? | |
|
|
kdo ste byl na K 5 o víkendu? Jak to, že se zde o tom vůbec nic nepíše?? | |
|
|
Martin R. napsal v č. 6164: Pánové, ale musíme sebekriticky dodat, že pouze z interiéru (plus revizní šachta ) "Možná to byl nejzachovalejší objekt, který nerekonstruuje žádný KVH co jsem kdy viděl... " |
|
|
|
Martin R. napsal v č. 6164: "Dnes jsem navštívil LO vz. 36 XI./186/C ,neboli objekt rekonstruovaný KVH Trmice (čet.Hrad, Fuky, Hartmann) Byl jsem překvapen množstvím exponátů, zejména dobovými fotografiemi, tiskem či kulomety vz.37 a Schwarzlose, myslím že na možnosti LO vz.36 je expozice poměrně velká.... Zkrátka návštěvu Muzea lehkého opevnění vzor 36 Ústí nad Labem - Hostovice mohu jen doporučit " Souhlasím s Tebou... A zapomněl jsi dodat že měli i "živý exponát" (ne že bych chtěl na něj nějak poukazovat ) A to se jim tam nevešlo vše ještě, co jsem přivezl |
|
|
|
Dnes jsem navštívil LO vz. 36 XI./186/C ,neboli objekt rekonstruovaný KVH Trmice (čet.Hrad, Fuky, Hartmann) Byl jsem překvapen množstvím exponátů, zejména dobovými fotografiemi, tiskem či kulomety vz.37 a Schwarzlose, myslím že na možnosti LO vz.36 je expozice poměrně velká.... Zkrátka návštěvu Muzea lehkého opevnění vzor 36 Ústí nad Labem - Hostovice mohu jen doporučit
Hartmann napsal v č. 6163: Možná to byl nejzachovalejší objekt, který nerekonstruuje žádný KVH co jsem kdy viděl... " Ten objekt, ze kterého Balcar vytrhl střílnu pro dvojče kulometů byl jeden z nejzachovalejších objektů, které jsme prošli." |
|
|
|
Balcarova definice "zničeného objektu": Objekt, ze kterého se mi něco hodí. Ať je v jakémkoliv stavu, označím ho za zničený a to mě opravňuje k tomu z něj vyrubat co chci. Ten objekt, ze kterého Balcar vytrhl střílnu pro dvojče kulometů byl jeden z nejzachovalejších objektů, které jsme prošli. Ale není se co divit, když se snažil vythnout celý objekt LO 36, poničil ho a zjistil, že nemá na to, aby ho odtáhl, tak ho radši zavezl zeminou, aby zahladil stopy své činnosti a s tvrzením, že to tak původně bylo (přitom se stačí podívat do databáze na www.ropiky.net, kde je fotografie nebo lze najít desítky svědků, jak bunkr vypadal před "návštěvou" Balcara, rozhodně zasypaný a zničený nebyl). Jen někdo tak hloupý jako jsou naše soudy a armáda mu to může sežrat. |
|
|
|
Fuky napsal v č. 6158: Zpáva je opravdu "krátká" ""krátká" zpráva ze sobotního průzkumu " Taky jsem samozřejmě nečekal že se toho stihne tolik, dokonce i počasí nám vyšlo (očekával jsem "bunkrologično" ) Hlavně si ale po sobotním průzkumu umím představit Balcarův "zničený objekt" a poprvé jsem se podíval do kabelové komory Takže moc díky že jste mě vzali s sebou a až budete něco podobného organizovat a usoudíte že by vám moje přítomnost nevadila, tak určitě dejte vědět |
|
|
|
Jako jo, fakt se to povedlo, ani jsem nečekal, že by se toho dalo tolik zvládnout. | |
|
|
mbbb napsal v č. 6150: Mám doma něco vytisknuto z internetu o tom pomníčku a "sosácích" z Petříkovic, takže se podívám " Víš, kdy byl ten pomníček postaven?" |
|
|
|
Fuky napsal v č. 6154: aha "To ano, nicméně náročný nerén nepřežilo Pavlovo vozidlo." |
|
|
|
mbbb napsal v č. 6153: To ano, nicméně náročný nerén nepřežilo Pavlovo vozidlo. " proč jste neprošli i ostatní? jejich poloha je známa." |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Opevnění, stavby
- > Československé opevnění z let 1935-1938