Československé opevnění z let 1935-1938
|
|
---|---|
Ne, letos bychom rádi trochu pohnuli s vnitřkem, loni jsme víc otvírali, než opravovali, letos by bylo zdrávo zmíněné obrátit. | |
|
|
aha, takže pevné dny ještě nemáty stanoveny? | |
|
|
Na jaře to moc nevidíme, spíš se pokusíme vlítnout na nějaký práce, ale ještě jsme se na konkrétním postupu nedomluvili. V každém případě na 99% nebude otevřeno ani v březnu, ani v dubnu. | |
|
|
hele Fuky, jak máte letos votvíračku v třicetšestce? Bych se konečně mohl přijet juknout | |
|
|
zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=031&r=mfjiz... Snížili cenu, kdo koupí? |
|
|
|
Dík Honzovi za uvedení na pravou a správnou míru .
Fuky napsal v č. 6700: Počkáme si, co pánové vyplodí... "Osobně bych to viděl na střelecký magazín, resp. dnes revue" |
|
|
|
Petr Kozel napsal v č. 6696: Osobně bych to viděl na střelecký magazín, resp. dnes revue, kde Martin Dubánek už několikrát podobné záležitosti publikoval. Ale není nic snažšího, než se Lakouše nebo Martina zeptat. "Nevíte, kde a kdy má vyjít ta studie speciálně lafetě pro Lo 36 ???" |
|
|
|
Jan Ciglbauer napsal v č. 6698: To pochopitelně vím, polekal jsem se, že si kolega Kozel pohrává s myšlenkou osazení upravené lafety vz. 38 pro LO vz. 36 do nějakého objektu. "Ne, kolega Kozel myslel univerzální lafetu vz.38 do LO37, která jak známo se také "údajně" za republiky nikdy kromě závěsů LK26 do řopíků nedostala. " |
|
|
|
Fuky napsal v č. 6697: Ne, kolega Kozel myslel univerzální lafetu vz.38 do LO37, která jak známo se také "údajně" za republiky nikdy kromě závěsů LK26 do řopíků nedostala. "Myšleno v LO vz. 36?" |
|
|
|
Petr Kozel napsal v č. 6696: Myšleno v LO vz. 36? "Teď se ještě příjde na to, že v 38 byly osazený i strakonice a bude to mazec" |
|
|
|
Hm, tak se to konečně vysypalo... Teď se ještě příjde na to, že v 38 byly osazený i strakonice a bude to mazec . Je vidět, že si kolega Sviták dal na článku hodně záležet. Nevíte, kde a kdy má vyjít ta studie speciálně lafetě pro Lo 36 ??? | |
|
|
Na ropiky.net je shrnutí současných poznatků o lafetě do LO vz. 36, plynoucích z předcházející diskuse, zpracované jak Mildou Svitákem, tak Lakoušem. | |
|
|
To, že je Výběžek na prodej není nic nového, bohužel. | |
|
|
zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=005&r=mfjiz... | |
|
|
Samozřejmě.... hlavně ode mě neočekávejte diplomovou práci s převratnými myšlenkami | |
|
|
Mohl byste mi výsledek, příp. koncept zaslat na e-mail? Docela by mne to zajímalo. Děkuji. | |
|
|
Konkrétně k sovětskému opevnění jsem potřeboval jen pár strohých informací hlavní důraz upírám samozřejmě na naše pohraničí. Informace o opevnění ve Francii, Německu, SSSR nebo Indočíně jsem psal pouze pro zajímavost a porovnání, každé max. na stránku | |
|
|
já bych zkusil kontaktovat lidi, kteří tam na Molotovku jezdí a něco o tom vědí - Bill či Táborák z Brna jsou myslím ti praví | |
|
|
Obecně o sovětském opevnění nějak obšírněji psát nedoporučuji, neboť je to pro našince skutečně velmi složité téma s minimem podkladů. | |
|
|
Ročníková, respektive maturitní práce. Studuji obor pozemní stavitelství a učitelé mi toto téma povolili, neboť je zde spojitost s předmětem Betonové konstrukce. Půlku textové části práce věnuji historii, půlku výstavbě a zkouškám pevnosti betonu. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Opevnění, stavby
- > Československé opevnění z let 1935-1938