Československé opevnění z let 1935-1938
|
|
---|---|
Btw. Narazil jsem na docela zajímavý článek, asi trochu s křížkem po funuse. www.kcprymarov.estranky.cz/clanky/opevneni-a... > že by? |
|
|
|
Četl už někdo diskusi ohledně označování lehkých objektů na forum.ropiky.net / forum.opevneni.cz ? | |
|
|
Fuky napsal v č. 6743: nevím, co si představuješ pod pojmem "převratné objevy", ale zajímavé věci se dochovaly, fotky v knize jsou. No, doba prodeje se blíží, budeš moci posoudit ". Jsou nějaké převratné objevy dochovaných ZZ?" |
|
|
|
Hm, to vypadá zajímavě, kreslil O. Gregar, předpokládám. Jsou nějaké převratné objevy dochovaných ZZ? | |
|
|
pánové, jen pro doplnění, právě vychází kniha o zvláštních zařízeních, info třeba zde: csol-mb.net/kniha-zvlastni-zarizeni-na-komun... |
|
|
|
Pevnostní muzea v době konání akce Cihelna 2009 Pevnostní muzea v KPO rozšíří v době konání akce Cihelna provozní dobu a v některých případech upraví i svoji nabídku (delší prohlídkové trasy, průvodci v dobových uniformách…). Muzeum čs. opevnění – dělostřeleckou tvrz Bouda můžete navštívit během akce Cihelna následovně: • v pátek od 9.00 do 19.00 • v sobotu od 9.00 do 19.00 • v neděli od 9.00 do 17.00 K dopravě na toto největší muzeum čs. opevnění z let 1935–1938 lze využít pro tuto příležitost zřízenou zvláštní autobusovou linku Králíky „bojiště“ – Muzeum čs. opevnění – dělostřelecká tvrz Bouda. Podrobnosti o této zvláštní lince naleznete zde: www.akcecihelna.com/doprovodne_akce.php Typy prohlídek a další nabídku pro dobu konání akce Cihelna najdete na internetových stránkách muzea: www.boudamuseum.com Muzeum opevnění – dělostřeleckou tvrz Hůrka můžete navštívit během akce Cihelna následovně: • v pátek od 9.00 do 19.00 • v sobotu od 9.00 do 19.00 • v neděli od 9.00 do 17.00 K přesunu na toto nejmladší muzeum čs. opevnění z let 1935–1938 v KPO můžete přímo z prostoru „bojiště“ využít označenou pěší trasu, která Vás během 15 minut chůze přivede do vstupního areálu tvrze. Podrobnosti o dělostřelecké tvrzi Hůrka, která v době konání akce Cihelna 2009 oslaví rok od svého zpřístupnění veřejnosti, najde zájemce zde: www.boudamuseum.com/tvrz_hurka.php |
|
|
|
Schéma prohlídek na víkend 27.-28.6.2009 Podrobnosti zde: www.boudamuseum.com/ Díky podpoře Pardubického kraje se podařilo na Muzeu čs. opevnění – dělostřelecké tvrzi Bouda realizovat významný projekt - KOMPLEXNÍ INFORMAČNÍ SYSTÉM. Ten posouvá naše muzeum o notný kus cesty vpřed. Podrobnosti zde: boudamuseum.com/Komplexni_in_1.php |
|
|
|
Podílnictví se dopustí ten kdo (vědomě - §251, nebo z nedbalosti - §252 TrZ) ukryje anebo na sebe či na jiného převede vlastnictví věci pocházející z trestné činnosti anebo i z nedbalosti umožní zastřít původ nebo zjištění původu této věci. (Přibližně) Já ale mám za to, že pod to nelze podřadit pouhé umožnění umístění inserce, i když abych se přiznal, není trestní právo zrovna můj šálek čaje. |
|
|
|
Tak, tak. Pokud existuje něco jako dopomoc k trestnému činu podílnictví, pak se to dle mých skrovných informací v oboru trestního práva vztahuje na ty, kteří vědomě napomáhají věc evidentně pocházející z trestné činnosti zcizit ke škodě právoplatného majitele, nebo tak něco...Jak kolega právník říká, nám to přímo nehrozí, ale košer to fakt není, to tedy ani náhodou. | |
|
|
Tak já mám za to, že obvinění z podílnictví nám přímo nehrozí, ale že by se mi zde líbily inseráty kde máme prakticky jistotu, že nabízené zboží nebylo získáno poctivě, to tedy ne. | |
|
|
Fuky: Mám za to, že obecně dokáži rozlišit nuance mezi "sběrateli" typu Goering nebo menší "český vychcánek" kradoucí na co se podívá a sběrateli-uchovávači minulosti (např. fandové z různých KVH). Nicméně problémem zůstává, že vyšší princip mravní mi nedovoluje se s takovými ani onakými kradeníky ztotožňovat, byť by byly jejich pohnutky sebelepší a to tímto stvrzuji.
ja_62 napsal v č. 6734: Méně nízké motivy by zřejmě našly svůj eventuální nižší důsledek trestněprávní v případě dopadení pachatele takovéhoto činu. Leč v nižádném případě nemohu mlčet, když se kdokoli snaží výsledky své "práce" zpeněžit, navíc pomocí inzerátu na tomto webu. To je těchto stránek vskutku nedůstojné a exaktně vzato to zavání podílnictvím na krádeži, což by jistě kolega ja_62 potvrdil příslušným citátem z Trestního zákona. "Nicméně krádež to pořád zůstává, i když motivy jsou různé" |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 6733: Určitě. Obecně ne, ale v případě kdy je silně nepravděpodobné, že by někdo podobný soubor vybavení získal legálně, tak mám za to, že není nutné upírat se k té nepatrné naději, že ano. "Presumpce viny?!" |
|
|
|
ja_62 napsal v č. 6731:
"Jinak si myslím, že rozdíl mezi krádeží ze sběratelské vášně a krádeží pro zisk určitě existuje. "
Fuky napsal v č. 6732: Nicméně krádež to pořád zůstává, i když motivy jsou různé, a sběratelství je přece jen o něco pochopitelnější a méně nízké než řemeslná zlodějna. "vidíš, krojci? " |
|
|
|
ja_62 napsal v č. 6731: Presumpce viny?! "Já bych měl hlavně za to, že pokud je zcela mizivá pravděpodobnost, že k tomu prodávající přišel poctivým způsobem, neměli bychom mu zde zprostředkovávat možnost dosažení finančního zisku. " |
|
|
|
ja_62 napsal v č. 6731: vidíš, krojci? "Jinak si myslím, že rozdíl mezi krádeží ze sběratelské vášně a krádeží pro zisk určitě existuje." |
|
|
|
Já bych měl hlavně za to, že pokud je zcela mizivá pravděpodobnost, že k tomu prodávající přišel poctivým způsobem, neměli bychom mu zde zprostředkovávat možnost dosažení finančního zisku.
www.knihovna.upm.cz/spolecnosti/sbc/text7zzzz.htm Jinak si myslím, že rozdíl mezi krádeží ze sběratelské vášně a krádeží pro zisk určitě existuje. |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 6728: Mě se nelíbí kšeftování s těmito věcmi ve velkém obecně, takže ať už to má odkudkoli, nevidím to jako správné. "jelikož nevíš, odkud dotyčný to vybavení má, těžko ho můžeš obviňovat, není to správné. C" |
|
|
|
Fuky napsal v č. 6727: To zase vkládáš do mého požeráku slova, která jsem ani nevyslovil, ani nenapsal. Pomni, že cesta do pekel bývá vydlážděna dobrými úmysly. Prostě krást se nemá - a vystavovat nakradené by se mně osobně eklovalo. Někdo holt, neznaje či nedbaje možné legální cesty k nabytí, vybavuje svá soukromá muzea cizími věcmi (i kdyby je stokrát chtěl vystavovat). A to mi nikdy nesedělo."se mi nelíbí kšeftování s takto, jak říkáš, nakradenými věcmi. Jejich vyjmutí z původního místa, konzervaci a vystavení bych ale s brakováním na kšeft nesrovnával." EDIT: moje příspěvky do militárií prezentované v RS-74 jsem řádně zakoupil a teprve poté věnoval k prezentaci. Howgh. |
|
|
|
Fuky napsal v č. 6727: Taky bych ještě rozlišoval - třeba veselá Skutina Ta dělící hranice je pro každého jinde a jelikož nevíš, odkud dotyčný to vybavení má, těžko ho můžeš obviňovat, není to správné. "Jejich vyjmutí z původního místa" |
|
|
|
To tady mám pocit nikdo nevyvrací, já jenom tvrdím to, že se mi nelíbí kšeftování s takto, jak říkáš, nakradenými věcmi. Jejich vyjmutí z původního místa, konzervaci a vystavení bych ale s brakováním na kšeft nesrovnával. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Opevnění, stavby
- > Československé opevnění z let 1935-1938