Československé opevnění z let 1935-1938
|
|
---|---|
čet.Hrad napsal v č. 1027: Myslím tím ,ozbrojený střet proti okupantům,nic víc! "Taky mi nějak uniká kam tím míříš. Myslíš to, že D zůstal na území protektorátu, byl uvnitř pokreslen, byla to tvrz,....? Konkretizuj" |
|
|
|
Milo napsal v č. 1006: Tak zase mám na dlouho co dělat než se tím prokoušu Dobrý "Dám to aj na Pandoru, ale ak tam niekto nie je a zaujíma sa o "moderný" kanón čs. opevnenia, tak na pevnosti.szm.sk som pridal pár oscanovaných stránok z predpisu o tomto kanóne (85 mm pevnostný kanón vz.44/59). Na hlavnej stránke treba kliknúť na link so zvýrazneným textom." |
|
|
|
curahee napsal v č. 1015: Taky mi nějak uniká kam tím míříš. Myslíš to, že D zůstal na území protektorátu, byl uvnitř pokreslen, byla to tvrz,....? Konkretizuj "Existovali na Slovensku nějaké případy,např. jako u nás Dobrošov?" |
|
|
|
Existovali na Slovensku nějaké případy,např. jako u nás Dobrošov? myslím něco jako odpor proti okupaci české části republiky,nebo přechod na stranu Německa. | |
|
|
curahee: Opevnění na Slovensku samozřejmě budováno bylo, avšak ve většině případů pouze lehké (na Rakouské a Maďarské hranici). Těžkým opevněním byla přehrazena pouze Petržalka (bratislavské předmostí) a třemi objekty také prostor Komárna. Další TO měly být budovány v menším počtu různě kolem hranic, šlo by o tzv. uzávěry. Na Polské hranici žádné opevnění prakticky budováno nebylo. Lehké opevnění bylo budováno dokonce i na Podkarpatské Rusi při hranici s Maďarskem. Konkrétní otázky dále směřuj na kolegu Mila, doporučuji pročíst jeho stránky - pevnosti.szm.sk | |
|
|
curahee napsal v č. 1005: Ve kterém? "david gore napsal v č. 1004: "Bylo to v tisku"" |
|
|
|
Milo napsal v č. 1006: Pěkný odkaz Milo. Pěkně mi to zase zacvičilo s teoriemi. Teď už v tom mám totální hokej V předpisech pro protiletadlový kanón ráže 85mm je hmotnost granátu BR-365K 9,2kg. Zde je uvedeno označení UBR-365K a hmotnost granátu 9,342kg. Zbytek problematiky přesouvám na diskuzi o tankách ... "som pridal pár oscanovaných stránok z predpisu o tomto kanóne (85 mm pevnostný kanón vz.44/59)" |
|
|
|
Dám to aj na Pandoru, ale ak tam niekto nie je a zaujíma sa o "moderný" kanón čs. opevnenia, tak na pevnosti.szm.sk som pridal pár oscanovaných stránok z predpisu o tomto kanóne (85 mm pevnostný kanón vz.44/59). Na hlavnej stránke treba kliknúť na link so zvýrazneným textom. | |
|
|
david gore napsal v č. 993: Jak jsi došel k tomu, že to je akce jednoho jedince. Víš něco o organizaci této akce ? A zajímalo by mě kterého jedince myslíš ? "Cihelna je příliš medializována, chápána jako akce jednoho jedince " |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 990: On se časový rozvrh stále dopřesňuje, ale v zásadě to oficiálně začne kolem poledne, bude vystavená technika, auto a moto veteráni, pak dynamické ukázky - včetně "miniukázky" za účasti T34, SU100 a OT810, asi od 14 hlavní ukázka, večer živá muzika. Po celý den jídlo a pití ... "Je někde k dispozici program a časový rozvrh akce? Bohužel nemám webovou adresu vašeho muzea" |
|
|
|
david gore napsal v č. 979: Dle čeho soudíš, že Milostovice jsou lepší než Cihelna ? "Akce v Milostovicích je skutečně dobrá, lepší než Cihelna." |
|
|
|
jirik napsal v č. 978: Je někde k dispozici program a časový rozvrh akce? Bohužel nemám webovou adresu vašeho muzea "Milostovice doporučuji naplánovat na 14.8., bude veliká akce, která potěší každého příznivce čs. armády." |
|
|
|
Fuky napsal v č. 983: Nevím, jestli příští rok bude zase akce. Je to pro nás docela nápor a přece jenom je pořád naším hlavním cílem bunkrové muzeum, akce je jenom doplněk. Čili možná to budeme dělat co 2 roky. Ale v tuto chvíli je možné všechno :o) "jirik: za rok bych se snad přijel podívat, uvidím. letos to bohužel nevyjde " |
|
|
|
jirik: za rok bych se snad přijel podívat, uvidím. letos to bohužel nevyjde | |
|
|
david gore napsal v č. 979: Za organizátory díky moc. Byl ses podívat loni? To jsme ještě neměli s organizací zkušenosti a ten nápor lidí nás trošku zaskočil, letos to bude o něčem úplně jiném "Akce v Milostovicích je skutečně dobrá, lepší než Cihelna." Jo a pokud se chce některý z vlastníků čs. uniformy zúčastnit, je srdečně zván - ubytování, jídlo a pivo zajištěno a večerní řivá muzika taky |
|
|
|
Fuky: Milostovice doporučuji naplánovat na 14.8., bude veliká akce, která potěší každého příznivce čs. armády. Čeká se ale nával lidí, takže jestli chceš mít klid na prohlídku, tak potom tento termín není ideální :o) | |
|
|
david: je možné, že se na Staré město v létě vrhnu, spíše to ale vidím na MO/OP... Především Bohumín a Milostovice. | |
|
|
Martin: 935: jak jsem již psal, přestavba se týkala pouze samotného objektu, nikoliv již překladiště, navíc se to skutečně hodilo při vyvážení vyrubané horniny z podzemí tvrze. | |
|
|
david a martin: david má pravdu v tom, že to mohlo být například i pro dopravu různých blbostí do podzemí, kdoví jako sklad čeho chtěli Němci Boudu využít. | |
|
|
david gore napsal v č. 933: Záleží na tom, jak chtěli Němci opuštěnou tvrz využít, což nevím a nikdy jsem o tom neslyšel "Mohlo to být i ze stavebního důvodu, protože Němci už nepředpokládali využití pro boj a tak jim mohlo být jedno, co tam rozbili. Hledejme tedy i jinou alternativu." |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Opevnění, stavby
- > Československé opevnění z let 1935-1938