Československé opevnění z let 1935-1938

• Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
2321-2340 z 2724
Po
Ondra 23.8.2004 09:35 - č. 1180
Ondra
curahee napsal v č. 1179:
"jirik:Cihelna byla prima,co to bylo za typ toho něm.tahače, 8t?Viděl jsem ho jen zdálky"
Jo byl to 8t tahač.

Ondra
curahee 23.8.2004 09:16 - č. 1179
curahee jirik:Cihelna byla prima,co to bylo za typ toho něm.tahače, 8t?Viděl jsem ho jen zdálky.
čet.Hrad 19.8.2004 16:21 - č. 1153
čet.Hrad
jirik napsal v č. 1151:
"Jestli tam fakt bylo takové přeřeknutí, tak je to sice pořádný "překlep", ale ukecnout se může každý."
Ono jich tam bohužel bylo víc. Možná ještě návrh, zkuste před ukázkou aspoň trochu nastínit situaci globálně a popsat celkový průběh
čet.Hrad 19.8.2004 16:19 - č. 1152
čet.Hrad
jirik napsal v č. 1151:
"Otočit Rusy/Němce se opravdu mohlo, ale pak by to nemělo ten efekt výjezdu tanků. Miniukázka byla udělána z toho důvodu, aby se tam ty tanky jenom tak nemotaly po place. Veteráni mohli jenom projet, ale ty velké potvory jsme přece jenom chtěli náležitě využít, když už tam jednou byly."
To jsem si myslel, podobně s těmi vojáky, prostě v rámci možností
jirik 19.8.2004 15:37 - č. 1151
jirik Ještě Milostovice: Jestli tam fakt bylo takové přeřeknutí, tak je to sice pořádný "překlep", ale ukecnout se může každý.
Otočit Rusy/Němce se opravdu mohlo, ale pak by to nemělo ten efekt výjezdu tanků. Miniukázka byla udělána z toho důvodu, aby se tam ty tanky jenom tak nemotaly po place. Veteráni mohli jenom projet, ale ty velké potvory jsme přece jenom chtěli náležitě využít, když už tam jednou byly.
AČR jsme opravdu použili na doplnění počtů a snažili jsme se je držet bokem. Ovšem oni byli strašně aktivní a vrhali se do každé vřavy :o) Ale kdo by se jim divil - na vojně si moc nezastřílejí a u nás to prali ve velkém :o))
čet.Hrad 18.8.2004 21:51 - č. 1144
čet.Hrad Tom: jóóó, já vůl, už vím. Na R-S 79 Na mýtině, že jo?
Ondra 18.8.2004 07:14 - č. 1138
Ondra Pro čet. Hrada : jestli budeš na Cihelně tak bych se stebou rád potkal. Najdeš mě u komentátorského vozu.

Totéž platí případně pro Davida Goreho

Ondra
čet.Hrad 17.8.2004 21:38 - č. 1134
čet.Hrad
david gore napsal v č. 1131:
"Chybami se člověk učí a věřím, že i kluci to "vypilují" do originality."
Také věřím. Osobně hodnotím mnohem výše Milostovice nad Cihelnou.
čet.Hrad 17.8.2004 21:32 - č. 1125
čet.Hrad jirik: Na OP - S 17 jsem v neděli narazil na houmlesáky největšího kalibru, totálně namol, navíc s pořádným zuřivým hafanem. Podle toho, jak měli "vybaveno" okolí před srubem a podle komína soudě i ve srubu bych tipnul, že tam jsou už déle, policie s tím nic nedělá

Podobné to bylo i na OP - S 21, tam jsme naštěstí v sobotu ráno nikoho nezastihli.
čet.Hrad 17.8.2004 21:28 - č. 1123
čet.Hrad PS: Jem možná ještě vojáci současné arm. působili trochu rušivým dojmem, ale jinak by měli málo účinkujících (dobré bylo, že se spíše drželi vzadu a nebyli tak na očích)
čet.Hrad 17.8.2004 21:26 - č. 1121
čet.Hrad Ad Milostovice- první polovina byla špatná (komentátor jakoby se zadrhával, neměl připravené, co bude říkat, takže komentář byl hodně trhaný a nesouvislý), v druhé už byl komentář plynulejší. V miniukázce o Ostarvské operaci prohlásil Rudou armádu (nebyl vůbec zmíňen podíl čs. jednotek) za obránce a Němce za útočníky (plus ještě mohli bojovou scénu otočit, pokud chtěli naznačit průlom linie, RA postupovala z týlu a Němci od polských hranic, možná to nešlo z tech. důvodů)

Historická vozidla taky neměl připravené, naštěstí přišel nějaký znalec a divákům to odříkal on.

Jinak jsem ale říkal, že Milostovice hodnotím kladně
čet.Hrad 17.8.2004 19:58 - č. 1117
čet.Hrad
jirik napsal v č. 1113:
"Já myslím, že to nemá cenu probírat. Určitě bych tvůj názor nevyvrátil a ty mě taky o svém nepřesvědčíš, takže to považuji za uzavřené."
Dobře, omlouvám se pokud ho to urazilo. Pravdu máš, že se asi navzájem nepřesvědčíme
jirik 16.8.2004 14:04 - č. 1113
jirik
čet.Hrad napsal v č. 1111:
"Neva. Pokud by to měl lépe připravené, akce by mnohem lépe vyzněla."

Já myslím, že to nemá cenu probírat. Určitě bych tvůj názor nevyvrátil a ty mě taky o svém nepřesvědčíš, takže to považuji za uzavřené.
OP26 a 27 jsme z pochopitelných důvodů pečlivě uzavřeli. Vážným zájemcům je možné je po předchozí domluvě otevřít.
čet.Hrad 16.8.2004 11:29 - č. 1111
čet.Hrad
jirik napsal v č. 1109:
"Dovolil jsem si tento názor přeposlat onomu "magorovi". Myslím, že by měl mít možnost se vyjádřit, když tady tuto diskuzi nesleduje. Doufám, že ti to nevadí ..."
Neva. Pokud by to měl lépe připravené, akce by mnohem lépe vyzněla.

Chtěl jsem tě zastihnout online, chtěl jsem to trochu probrat.

Jinak akce se mi líbila, jen mě mrzí, že jsem se nepodíval do OP - S 25, už jsme pokračovali zas dál. Bylo by někdy možné se dostat do "Milostovic" a "Paletova pole"? Prý ještě loni byla 26 volně přístupná.

david gore napsal v č. 1108:
"vždyť kluci z KVH Opava jsou znalci problematiky."
To souhlasím
curahee 16.8.2004 11:28 - č. 1110
curahee
jirik napsal v č. 1109:
"Dovolil jsem si tento názor přeposlat onomu "magorovi"
jirik 16.8.2004 11:15 - č. 1109
jirik
čet.Hrad napsal v č. 1107:
"Tak jsem se v sobotu podíval na ukázky v Milostovicích, celkem dobrý, až na toho komentátora, to byl naprostý magor a mlel úplný hovadiny. Nedivím se, že spousta lidí má úplně zkreslený vědomosti o první republice a dobývání čs. území rudou armádou "
Dovolil jsem si tento názor přeposlat onomu "magorovi". Myslím, že by měl mít možnost se vyjádřit, když tady tuto diskuzi nesleduje. Doufám, že ti to nevadí ...
čet.Hrad 15.8.2004 17:10 - č. 1107
čet.Hrad Tak jsem se v sobotu podíval na ukázky v Milostovicích, celkem dobrý, až na toho komentátora, to byl naprostý magor a mlel úplný hovadiny. Nedivím se, že spousta lidí má úplně zkreslený vědomosti o první republice a dobývání čs. území rudou armádou
Fuky 14.8.2004 23:03 - č. 1105
Fuky k MO-S 3. Když jsem tam teď byl, tak byl objekt cca 10m od kraje štěrkovny. Dle informace kolegy, se kterým jsem tuto část linie procházel objekt být rozhodně zničen nemá, je však pravděpodobné, že se v následujících letech octne na ostrově. Objekt je svým interiériérem rozhodně zajímavý, avšak pro nás bohužel nezajímavý...
čet.Hrad 12.8.2004 17:45 - č. 1098
čet.Hrad Tohle jsem teď objevil na stránkách KVH Bohumín (mos-5.wz.cz/info.php): "MOS-3 je přebudován na kryt civilní obrany. Navíc o objekt nemá nikdo zájem a tak musí ustoupit těžbě štěrku (počítáme že během roku 2004 bude pod vodou)."

A dále z návštěvní knihy: "24.06.2004 14:49 Marek: Tak MO S-3 U mlýna je prodán Štěrkovnám - dle jejich sdělení nepočítají, že by šel do vody. Ale to se uvidí."
Fuky 8.8.2004 11:32 - č. 1094
Fuky
Probe napsal v č. 1088:
"Dnes jsem prošel KS-2,3,4,5 a řopíky kolem na k2 je odstřelena podlaha a strop probořený od nálože k3 je taky pěkně rozbitá hledal jsem kolem detektorem je tam dost střepin s dělostřeleckého granatu a naboj do pistole už se těšim na cihelnu."

Termín "pěkně rozbitá" je pro K-S 3 hodně nadsazený... bohužel...

ty střepiny jsi posbíral? dešifroval jsi to? podle toho, co to je, bych eventuelně měl zájem k odkoupení.
2321-2340 z 2724
Po