Československé opevnění z let 1935-1938
|
|
---|---|
curahee napsal v č. 1179: Jo byl to 8t tahač."jirik:Cihelna byla prima,co to bylo za typ toho něm.tahače, 8t?Viděl jsem ho jen zdálky" Ondra |
|
|
|
jirik:Cihelna byla prima,co to bylo za typ toho něm.tahače, 8t?Viděl jsem ho jen zdálky. | |
|
|
jirik napsal v č. 1151: Ono jich tam bohužel bylo víc. Možná ještě návrh, zkuste před ukázkou aspoň trochu nastínit situaci globálně a popsat celkový průběh "Jestli tam fakt bylo takové přeřeknutí, tak je to sice pořádný "překlep", ale ukecnout se může každý." |
|
|
|
jirik napsal v č. 1151: To jsem si myslel, podobně s těmi vojáky, prostě v rámci možností "Otočit Rusy/Němce se opravdu mohlo, ale pak by to nemělo ten efekt výjezdu tanků. Miniukázka byla udělána z toho důvodu, aby se tam ty tanky jenom tak nemotaly po place. Veteráni mohli jenom projet, ale ty velké potvory jsme přece jenom chtěli náležitě využít, když už tam jednou byly." |
|
|
|
Ještě Milostovice: Jestli tam fakt bylo takové přeřeknutí, tak je to sice pořádný "překlep", ale ukecnout se může každý. Otočit Rusy/Němce se opravdu mohlo, ale pak by to nemělo ten efekt výjezdu tanků. Miniukázka byla udělána z toho důvodu, aby se tam ty tanky jenom tak nemotaly po place. Veteráni mohli jenom projet, ale ty velké potvory jsme přece jenom chtěli náležitě využít, když už tam jednou byly. AČR jsme opravdu použili na doplnění počtů a snažili jsme se je držet bokem. Ovšem oni byli strašně aktivní a vrhali se do každé vřavy :o) Ale kdo by se jim divil - na vojně si moc nezastřílejí a u nás to prali ve velkém :o)) |
|
|
|
Tom: jóóó, já vůl, už vím. Na R-S 79 Na mýtině, že jo? | |
|
|
Pro čet. Hrada : jestli budeš na Cihelně tak bych se stebou rád potkal. Najdeš mě u komentátorského vozu. Totéž platí případně pro Davida Goreho Ondra |
|
|
|
david gore napsal v č. 1131: Také věřím. Osobně hodnotím mnohem výše Milostovice nad Cihelnou. "Chybami se člověk učí a věřím, že i kluci to "vypilují" do originality." |
|
|
|
jirik: Na OP - S 17 jsem v neděli narazil na houmlesáky největšího kalibru, totálně namol, navíc s pořádným zuřivým hafanem. Podle toho, jak měli "vybaveno" okolí před srubem a podle komína soudě i ve srubu bych tipnul, že tam jsou už déle, policie s tím nic nedělá Podobné to bylo i na OP - S 21, tam jsme naštěstí v sobotu ráno nikoho nezastihli. |
|
|
|
PS: Jem možná ještě vojáci současné arm. působili trochu rušivým dojmem, ale jinak by měli málo účinkujících (dobré bylo, že se spíše drželi vzadu a nebyli tak na očích) | |
|
|
Ad Milostovice- první polovina byla špatná (komentátor jakoby se zadrhával, neměl připravené, co bude říkat, takže komentář byl hodně trhaný a nesouvislý), v druhé už byl komentář plynulejší. V miniukázce o Ostarvské operaci prohlásil Rudou armádu (nebyl vůbec zmíňen podíl čs. jednotek) za obránce a Němce za útočníky (plus ještě mohli bojovou scénu otočit, pokud chtěli naznačit průlom linie, RA postupovala z týlu a Němci od polských hranic, možná to nešlo z tech. důvodů) Historická vozidla taky neměl připravené, naštěstí přišel nějaký znalec a divákům to odříkal on. Jinak jsem ale říkal, že Milostovice hodnotím kladně |
|
|
|
jirik napsal v č. 1113: Dobře, omlouvám se pokud ho to urazilo. Pravdu máš, že se asi navzájem nepřesvědčíme "Já myslím, že to nemá cenu probírat. Určitě bych tvůj názor nevyvrátil a ty mě taky o svém nepřesvědčíš, takže to považuji za uzavřené." |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 1111: "Neva. Pokud by to měl lépe připravené, akce by mnohem lépe vyzněla." Já myslím, že to nemá cenu probírat. Určitě bych tvůj názor nevyvrátil a ty mě taky o svém nepřesvědčíš, takže to považuji za uzavřené. OP26 a 27 jsme z pochopitelných důvodů pečlivě uzavřeli. Vážným zájemcům je možné je po předchozí domluvě otevřít. |
|
|
|
jirik napsal v č. 1109: Neva. Pokud by to měl lépe připravené, akce by mnohem lépe vyzněla."Dovolil jsem si tento názor přeposlat onomu "magorovi". Myslím, že by měl mít možnost se vyjádřit, když tady tuto diskuzi nesleduje. Doufám, že ti to nevadí ..." Chtěl jsem tě zastihnout online, chtěl jsem to trochu probrat. Jinak akce se mi líbila, jen mě mrzí, že jsem se nepodíval do OP - S 25, už jsme pokračovali zas dál. Bylo by někdy možné se dostat do "Milostovic" a "Paletova pole"? Prý ještě loni byla 26 volně přístupná.
david gore napsal v č. 1108: To souhlasím "vždyť kluci z KVH Opava jsou znalci problematiky." |
|
|
|
jirik napsal v č. 1109: "Dovolil jsem si tento názor přeposlat onomu "magorovi" |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 1107: Dovolil jsem si tento názor přeposlat onomu "magorovi". Myslím, že by měl mít možnost se vyjádřit, když tady tuto diskuzi nesleduje. Doufám, že ti to nevadí ... "Tak jsem se v sobotu podíval na ukázky v Milostovicích, celkem dobrý, až na toho komentátora, to byl naprostý magor a mlel úplný hovadiny. Nedivím se, že spousta lidí má úplně zkreslený vědomosti o první republice a dobývání čs. území rudou armádou " |
|
|
|
Tak jsem se v sobotu podíval na ukázky v Milostovicích, celkem dobrý, až na toho komentátora, to byl naprostý magor a mlel úplný hovadiny. Nedivím se, že spousta lidí má úplně zkreslený vědomosti o první republice a dobývání čs. území rudou armádou | |
|
|
k MO-S 3. Když jsem tam teď byl, tak byl objekt cca 10m od kraje štěrkovny. Dle informace kolegy, se kterým jsem tuto část linie procházel objekt být rozhodně zničen nemá, je však pravděpodobné, že se v následujících letech octne na ostrově. Objekt je svým interiériérem rozhodně zajímavý, avšak pro nás bohužel nezajímavý... | |
|
|
Tohle jsem teď objevil na stránkách KVH Bohumín (mos-5.wz.cz/info.php): "MOS-3 je přebudován na kryt civilní obrany. Navíc o objekt nemá nikdo zájem a tak musí ustoupit těžbě štěrku (počítáme že během roku 2004 bude pod vodou)." A dále z návštěvní knihy: "24.06.2004 14:49 Marek: Tak MO S-3 U mlýna je prodán Štěrkovnám - dle jejich sdělení nepočítají, že by šel do vody. Ale to se uvidí." |
|
|
|
Probe napsal v č. 1088: "Dnes jsem prošel KS-2,3,4,5 a řopíky kolem na k2 je odstřelena podlaha a strop probořený od nálože k3 je taky pěkně rozbitá hledal jsem kolem detektorem je tam dost střepin s dělostřeleckého granatu a naboj do pistole už se těšim na cihelnu." Termín "pěkně rozbitá" je pro K-S 3 hodně nadsazený... bohužel... ty střepiny jsi posbíral? dešifroval jsi to? podle toho, co to je, bych eventuelně měl zájem k odkoupení. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Opevnění, stavby
- > Československé opevnění z let 1935-1938