Československé opevnění z let 1935-1938
|
|
---|---|
Melyngar: Jestli ho náhodou nezbourali... giro.c: Ta díra tam je na sto procent. Když půjdeš po té pásové značce od T-S 20 směrem k tomu bazénu, co jste vyfotili,tak ho přejdeš a půjdeš 390m dále po značce. Kdesi na kraji nějakého svahu nebo ve svahu ta prohlubeň má být. Bohužel ti nejsem momentálně schopen povědět, jestli leží vpravo, či vlevo od cesty. |
|
|
|
giro.c:Ty jsi cvok Když to našlápneš, seš schopnej tam být za klidně i za půl hoďky! Ondra:Můj táta jednou asi před dvaceti lety našel nějaký pěchotní srub, od tý doby ho hledal s náma i bez nás kolem stejnýho místa jako kdysi a ještě jsme ho nenašli |
|
|
|
Fuky jestli tam ta díra je, pojedu se tam když tak mrknout, Jsem tam za hoďku. | |
|
|
Fuky 400 metrů kam? | |
|
|
Jo taky jsem hledal StM-S-50 asi 4 roky (každý rok jednou) než mě napadlo se podívat za linii řopíků, kde byl mrcha schovanej | |
|
|
čet.Hrad: To já zas postával na okraji výkopu Li-C-S 5 a hrozně jsem nadával, kde jen ten výkop může být... | |
|
|
Fuky napsal v č. 1408: Jasně, zvlášť když často mívám problémy najít i středně velkýho araba v hustém lese (viz. T-S 24 nebo R-S 66) "Jo, to by souhlasilo, určitě to je ono. Kdyby šel dál oněch 390m, tak by si té prohlubně možná všiml, ale ono to mnohokrát nestačí zachytit ani "zkušené oko bunkrologa"" |
|
|
|
Jo, to by souhlasilo, určitě to je ono. Kdyby šel dál oněch 390m, tak by si té prohlubně možná všiml, ale ono to mnohokrát nestačí zachytit ani "zkušené oko bunkrologa" | |
|
|
Fuky(1359):K tomu bazénu: ta šířka stěn souhlasí, kolem těch 20 cm to mělo. Ale ty rozměry 12x5m mi přijdou trošku divoký. Ta nádrž měla asi tak na délku 2 - 3m a na šířku asi 1,5 -2m.Giro.c to ještě procházel po cestě kus dozadu a nic nenašel. U tý nádrže jsem ve dvou protilehlých rozích našla trubky o průměru asi 10 -15cm. Mohly to bejt roury k odtoku při vysoký hladině v nádrži... | |
|
|
Ondra napsal v č. 1399: Myslel jsem, že padnulo celé první patro. Sorry. "Co tím myslíš ?? Došlo k poškození přední části vchoďáku, v prostoru mezi pancéřovými dvěřmi pak bylo provedeno odstřelení poškozeného betonu. " |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 1394: "A třeba taky kompletní destrukcí 1. patra vchoďáku, to už pohne i s podzemím, ne?" Co tím myslíš ?? Došlo k poškození přední části vchoďáku, v prostoru mezi pancéřovými dvěřmi pak bylo provedeno odstřelení poškozeného betonu. Ondra |
|
|
|
Fuky napsal v č. 1387: plus odpálení nálože u K-S 24 na Boudě, díky tomu je objekt utržen od schodišťové šachty do podzemí a posunut asi o 50cm ve směru střílen pod betonem "upřesni dotaz, nevím jak to myslíš. Standartně zkušební postřelování, nestandartně na Hůrce protibetonové granáty Rochling." |
|
|
|
curahee napsal v č. 1388: To bylo určitě na K- S 7, mimo králický úsek vím o R-S 77 na Haničce "Nebylo tam i letecké bombardování?" |
|
|
|
david gore napsal v č. 1374: Taky to nevím jistě, ale myslím, že nouzák na Am není vzhledem k malému rozsahu podzemí a 4 dalším nouzákům v pěch. srubech a děl. srubech "Nouzák na Smolkově je u dolní kabelové komory naproti sálu M1, jinak v roce 1938 byl odzkoušen za přítomnosti ŽSV a velitele tvrze. U Adamu mám pocit, že není, ale v říjnu tam budu znovu, tak se na to podívám." |
|
|
|
Tak podrobně jsem se německými zkouškami nikdy nezabýval, na to Ti jistě odpoví David. | |
|
|
Nebylo tam i letecké bombardování? | |
|
|
curahee: upřesni dotaz, nevím jak to myslíš. Standartně zkušební postřelování, nestandartně na Hůrce protibetonové granáty Rochling. | |
|
|
1381-david: To je jasné, ale ten, co jsi říkal proti muničáku je po jiné p. šachtě, než ten domnělý proti kasárnám. | |
|
|
Jaké se vůbec dělali německé "pokusy" na kralickém opevnění? | |
|
|
Takový tábor tam byl,ale nebyl až dole u Tesly,mám na mysli zajatecký lágr pro spojenecké piloty?! |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Opevnění, stavby
- > Československé opevnění z let 1935-1938