Bombardování
|
|
---|---|
Algernon: Píšu o tom, že mě už nějakých 100 příspěvků zajímá, jestli palubní střelci BC nadsazovali své sestřely také tolik, jako palubní střelci USAAF. | |
|
|
DG: (1023) Jen na závěr, tam není nic počítáno. Je to ukázka, jak to vypadá. Neber to jako, že oni něco počítali, tam jde jen o to, co píše Algernon, že měli, že když vidí letoun takhle velký, musí rychle vypálit a potom uhnout. Kdyby to šlo, ukáži jen obrázek, jak se to jeví. To ostatní je příklad pro představu, že stihač měl dost málo času na střelbu a úhybný manévr a podstata toho všeho byla, že podle mě nelze udělat nějaký masoví čelní útok několika stihaček na jeden bombardér v jednu chvíli, jak jsem to pochopil z toho, co jsi psal. Ale to jsem asi pochopil špatně, takže jak by řekl Algy, zase jedna debata o ničem. Jinak mimo téma je to už dávno, mě jen zajímalo, jestli někdo nemá nějaké informace o tom, zda by palubní střelci BC přeháněli své úspěchy, jako palubní střelci USAAF. Algernon: (1022) Jak už jsme si vysvětlili v online, netvrdil jsem nic jiného. Ty míry nejsou od autora, že by to nějak měřili, ty jsem psal já pro představu, jak se postupně jeví stihačovi přibližující se letoun při čelním náletu. Jo a jen naopak, obvykle se jim spíše nepovedlo navést vlastní stihače proti proudu bombardérů, jak by bylo ideální. |
|
|
|
Tom napsal v č. 1038: ""Ersatz pilot, model 1945" tak teď tomu teď rozumím |
|
|
|
Sorry za nejasnou formulaci 1030. Správně má být "Ersatz pilot, model 1945". | |
|
|
WOLF33 napsal v č. 1034: Jakýkoliv tuning je sondou do mentálních kapacit řidiče. Zrovna včera jsem potkal cosi tmavě modrého (tzv. ektáze blue), co zezadu vypadalo jako Polo a zepředu jako Ibiza... "konecne jsem se dozvedel co znamena HTP Hov*o To Pojede.... a bejvaj to ty nejvytunenejsi fabie...." |
|
|
|
mbbb napsal v č. 1033: Jo jo, třeba jako kdybys Juniora dále šlechtil tak, že bys třeba závěsy kol udělal z lisovaného plechu, místo skla dal plexík, z motoru bys ponechal jediný válec vytuněný na stejný výkon atd "nějakej Bf 109 Junior THP?? " |
|
|
|
DG napsal v č. 1028: Dzine promíň, jsem v tom ouplně, ale ouplně nevinně "Dzin taky a jak přesto diskutuje " |
|
|
|
konecne jsem se dozvedel co znamena HTP Hov*o To Pojede.... a bejvaj to ty nejvytunenejsi fabie.... | |
|
|
DG napsal v č. 1032: nějakej Bf 109 Junior THP?? "Klasika vyrobená z "kompozitních" materiálů kosmického věku " |
|
|
|
mbbb napsal v č. 1031: Klasika vyrobená z "kompozitních" materiálů kosmického věku "co to bylo??? nějakej zjednodušenej model?" |
|
|
|
Tom napsal v č. 1030: co to bylo??? nějakej zjednodušenej model? ""Ersatz model 1945", " |
|
|
|
Jsou-li piloti v Bf 109 typu "Ersatz model 1945", pak bych skoro sázel na B-17. Jinak sázím na stíhače. | |
|
|
ted to okorenim jednim idiotskym dotazem... v tematu se nevyznam i kdyz sem ted zacal cist prvni knizku o letadlech a to sice "velitelstvi bombardovaciho letectva" /je dobra?/ ale ptam se kdyz bude nejaka ta letajici pevnost s prumerne vycvicenou posadkou a proti nim jedna nebo dve 109ky kdyz vyloucim stesti a budu brat jen suchou pravdepodobnost... tak kdo z koho???? |
|
|
|
stanley napsal v č. 1025: To neva, to Dzin taky a jak přesto diskutuje "Sice na odbornou tematiku čumím jak tele na nová vrata" |
|
|
|
Já bych se konce nebál, Dzin si sice někde žere nehty, ale určitě už listuje odbornou literaturou a hledá pasáž, ze které bude patrné, že všechny bombardéry jsou stejně velké, létají stejnou rychlostí a čas pro německé stíhače po požití pervitinu utíká 2x pomaleji | |
|
|
Jo, Dzine, a kriket už néééééé | |
|
|
Pánové, ještě, pěkně prosím! Sice na odbornou tematiku čumím jak tele na nová vrata, ale jak já se bavím... | |
|
|
Nedostáváme se ale mimo téma? Všichni až na Dzina víme, že podobné výpočty jsou peachovina, ale jaksi už to nic nemá společného s možnostma střelců am. bombardérů... | |
|
|
Hele Dzine, a co když budeš útočit na Liberator? Každopádně je to metoda pro drsňáky, jelikož počítá s hodnotami, kterých nelze dosáhnout. Na zahájení úhybného manévru má pilot 0,5s, což je opravdu "mnoho". Jaké ale bude jeho překvapení, když on poletí rychleji (jakože poletí) nebo naopak bombardéry budou mít jinou rychlost? Počítat s exaktní rychlostí cca 800 km/h je tak v reálu bez současných radarů naprostá kokotina... | |
|
|
Algernon: Co zase blbneš? Ty cm jsem psal pro představu. Je to jen přibližně, první silueta třeba přesně měří 2.35 cm. V knize jsou nakreslené a když víš, jak velké se Ti co má jevit, tak snad to už dokážeš odhadnout. Když Ti ukáži nějaký objekt (třeba člověka) a řeknu Ti, že takhle se Ti jeví na 50 metrů, tak snad v reálu nebudeš potřebovat pravítko, aby jsi si to odměřoval, ale odhadneš to. Nehleďe na to, že to můžeš určit třeba porovnáním. Mám zaměřovač a porovnáním kolik místa v něm letou zabírá to snad mohu určit. KDyž nepoletím čelně, tak jak mám, tak s velkou pravděpodobností minu. Proto také při tomto úderu museli být letou navedeny ze země co nejpřesněji. Třeba ve zmiňovaném 250. letu se Luftwaffe povedlo jen jednou navést skupinu tak, že provedla čelní úder. Zase děláš s komára velblouda. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII ve vzduchu
- > Bombardování