Bombardování
|
|
---|---|
DG: Blbě jsem se podíval, je to 282 metrů, já raději napíši, jak je to tam rozfázované, obrázky čelně letící B-17 si představíš. Přibližovací rychlost 805 km/h (rozměr B-17 jak se jeví pilotovi je třeba držet asi 50 cm před okem) čas 0 - velikost B-17 asi 2.5 cm - vzdálenost 730m, obrys B-17 musí být v centru zaměřovače. čas 1 s - 3 cm - 506 m, může být zahájena palba. čas 1.5 s - 3.5 cm - 450 m, zahájení palby. čas 2 s - 5 cm - 394 m, ukončení palby. čas 2.5 s - 6 cm - 282 m - zahájení únikového manévru. čas 3 s - 9.5 cm - 170 m - kolize téměř nevyhnutelná. |
|
|
|
Tak si říkám, jestli pánové neteoretizovali po zkušenostech s ničením V-1, názor že nejlepší je neuhýbat, ale proletět skrze epicentrum výbuchu by lecos vysvětlil | |
|
|
Dzin napsala v č. 1015: Myslíš že za 0,7 vteřiny stihneš více, než si pouze uvědomit, že ten bombardér je poněkud blíže než je zdrávo? Pravda, nadšenec by to možná zvládl prudce strhnout dolů, ale důsledky takového manévru si jistě dokážeš představit (doufám) "Takže si to tedy vše vymysleli?" |
|
|
|
Algernon: Takže jak je to tedy podle Tebe řešeno? DG: Nemusím, protože je to tam napsané. Takže si to tedy vše vymysleli? |
|
|
|
Hele Dzinko, už sis zkusil přepočítat těch 800 km/h na m/s? To jen abys věděl, za jakou dobu se uletí těch 170m a kolik času tedy zbývá pilotovi po přerušení palby na úhybný manévr. Takové reakce (těla) bych chtěl mít taky. Bylo by zajímavé vypočítat i přetížení, které by při takovém manévru vzniklo... | |
|
|
ALgernon: Podle velikosti siluety bombardéru. Viděl jsi to rozfázované? Já ti to kdyžtak zítra přesně popíši. | |
|
|
Dzin: (1007) - jo vidíš, málem jsi zapomněl na velitele... | |
|
|
DG: (1005) Algernon: V originále nejspíše psali o 186 yardech. |
|
|
|
A je to tu zas, I-57 v celé parádě... | |
|
|
Dzin napsala v č. 1001: "Opakuji, nic jsem nepočítal jenom opsal." To už jsi jak Willi To už jsi jak Willi To už jsi jak Willi |
|
|
|
Dzin napsala v č. 1000: Někdy i blíže, to holt je riziko povolání. "že při čelním náletu se stejně dostanu do bezprostřední blízkosti letadel v boxu." |
|
|
|
DG: Opakuji, nic jsem nepočítal jenom opsal. Opakuji, nic jsem nepočítal jenom opsal. Opakuji, nic jsem nepočítal jenom opsal. |
|
|
|
DG: Ne, knižní, kvalitní komixová tvorba je pro vás, nekulturní barbary, škoda. Algernon: Stále tu omýlám že to platí za přibližovací rychlosti 800 km/h. Uváděl jsem to jako příklad. Jde o to, že při čelním náletu se stejně dostanu do bezprostřední blízkosti letadel v boxu. |
|
|
|
Ty, Dzine, uvažoval jsi ve svých výpočtech s vrtulí VDM s úzkými nebo širokými listy? | |
|
|
Dzin napsala v č. 994: Komiksové vydání? "ale tohle mám od Ethella a Price..." |
|
|
|
DG: Já nic nepočítal, já jen nalistoval a opsal. | |
|
|
DG: Trochu Tě zklamu , ale tohle mám od Ethella a Price... | |
|
|
Dzin napsala v č. 991: A zahrnul jsi do svých výpočtů i vliv otáčení země? "Začíná to při vzdálenosti 730 metrů a končí při 170 metrech." |
|
|
|
Krajní úniková mez, vypočítaná pány Dzinem a Groehlerem z Vogsféry | |
|
|
Algernon: Mám to rozfázované pro onu zmiňovanou přibližovací rychlost 800 km/h. Začíná to při vzdálenosti 730 metrů a končí při 170 metrech. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII ve vzduchu
- > Bombardování