Bombardování
|
|
---|---|
Já už nemám slov | |
|
|
DG: (987) Musíš si uvědomit, že při čelním náletu se palba zahajovala někde na 300 metrech a končila někde na 170 metrecha to už byla hranice, od kdy (při přibližovací rychlosti cca 800 km/h) docházelo téměř jistě k srážce. Takže jsi se s letadlem dostal do těsné blízkosti bombardérů. Je to rychlost, čelně letím pomaleji, abych vůbec stihl vystřelit (ale zase ne moc pomalu, abych nebyl jako kachna na honu). |
|
|
|
Dzin napsala v č. 985: Ty dvě desky po stranách kabiny nějak zásadně měnily vlastnosti tohoto letadla? Navíc tyhle stroje byly používány na útoky z bezprostřední vzdálenosti, což je jaksi při čelním útoku hodně blbě proveditelné.
"FW-190 s přídavným pancéřováním."
Dzin napsala v č. 985: Hádej jaký je ten zásadní rozdíl mezi útokem z přední a zadní polosféry. Že by to (čistě náhodou) byla rychlost? "Ale on nezahajoval útok s maximálkou. Čelní útok byl prováděn obvykle při rychlosti kolem 500 km/h." |
|
|
|
DG: FW-190 s přídavným pancéřováním. Ale on nezahajoval útok s maximálkou. Čelní útok byl prováděn obvykle při rychlosti kolem 500 km/h. Algernon: Vzhledem k tomu, že jsem zatím četl jen popis jak se tohle stalo u zmiňovaného Fw-190 (americký stihač popisoval, jak na něj zaútočil, ten šel střemhlav, ale nedokázal to vybrat a rozbil se o zem). Jasně že to šlo určitě s každým letadlem, ale zase tak horké to asi nebylo. |
|
|
|
Dzin napsala v č. 982: Was ist das?
"Fw protibombardérské verze"
Dzin napsala v č. 982: Destrukce křídel hrozí čemukoliv, co přesáhne určitou rychlost. A zahajuje-li útok maximálkou, tak si snad dovedeš udělat obrázek o případném střemhlavém letu. "Pokud vím, tohle hrozilo víceméně jen" |
|
|
|
DG: (979) Právě že ne. Pokud vím, tohle hrozilo víceméně jen u těžkých Fw protibombardérské verze. A ani u nich to nebylo nějak zásadní. Algernon: (980) Už jsem Ti psal, že na něj jsem se ještě nedostal. Teď má přednost "Hodina mrtvých očí". |
|
|
|
Gizmo má radši Groehlera | |
|
|
Dzin napsala v č. 978: Vzhledem k rychlosti jakou měl při čelním útoku se po přechodu do střemhlavého letu pravděpodobně rozmázl o zem bez jakéhokoliv vlivu střelců... "A když přidal plin a vzal to střemhlav, tak střelce nenapadlo nic jiného, než že ho sestřelil." |
|
|
|
DG: (976) No právě. A když přidal plin a vzal to střemhlav, tak střelce nenapadlo nic jiného, než že ho sestřelil. Algernon: (977) Ne, ale podle mě, na to, abych mohl nárokovat sestřel, by mi to někdo (něco) muselo potvrzovat. Právě o to mi jde. Kdo to tomu palubnímu střelci dosvědčoval? Fotokulomet neměli, tak mi zbyde leda nějaký jiný střelec. Takže se nějak muselo rozeznak, kdo na co střílel, aby se to mohlo potvrdit. A nebo to prostě flákali podle toho, co kdo nahlásil a vracíme se k poslednímu odstavci (962). |
|
|
|
Dzin napsala v č. 974: Jistě a hádej slečinko kudy potom musel proletět a kde se vystavoval největší palbě... "V rámci čelního náletu útočil v danou chvíli obvykle jen jeden letoun na jeden bombardér..." |
|
|
|
Algernon: (973) Porovnáním jejich výpovědí. Když mi každý hlásí, že sestřelil letoun, který měl žlutý čumák a číslovku 10, tak sice to může být pokaždé jiné letadlo, ale už takováhle nápadnost by mě měla varovat. navíc by by bylo nepravděpodobné, aby najednou všichni střelci docílili sestřelu. Navíc by jim to neměl kdo potvrdit, protože ostatní střelci v letadle by si nárokovali vlastní sestřel. Není potvrzení, není sestřel, maximálně pravděpodobný. | |
|
|
DG: (971) V rámci čelního náletu útočil v danou chvíli obvykle jen jeden letoun na jeden bombardér... | |
|
|
Dzin napsala v č. 970: Už tě vidím, obzvlášť když se ti na to budou vázat vycházky a prémie "Porád lepší, když sestřelím 3 letadla a nahlásím 2 jisté sestřely a 3 pravděpodobně poškozené, než 10 jistých sestřelů. Nebo prostě nahlásím pravděpodobný sestřel. Ikdyž tohle mají "na triku" i ti, co sestřely na zemi uznávali." |
|
|
|
Dzin napsala v č. 970: Takže se bavíme o roce 45, kdy proti boxu vzlétl jediný Messerschmitt pilotovaný sebevrahem? Nevím, člověče, ale mám za to, že útok na box byl poněkud rozsáhlejším show než že by to zkoušeli po jednom... "Právě že jsem myslel případ, kdyby opravdu pálili všichni po jednom letadlu. Jen jsme to nechtěl napsat na plnou klávesnici, aby jste si nemysleli, že vám upírám fantazii." |
|
|
|
Algernon: (969) Právě že jsem myslel případ, kdyby opravdu pálili všichni po jednom letadlu. Jen jsme to nechtěl napsat na plnou klávesnici, aby jste si nemysleli, že vám upírám fantazii. DG: (968) Porád lepší, když sestřelím 3 letadla a nahlásím 2 jisté sestřely a 3 pravděpodobně poškozené, než 10 jistých sestřelů. Nebo prostě nahlásím pravděpodobný sestřel. Ikdyž tohle mají "na triku" i ti, co sestřely na zemi uznávali. |
|
|
|
Dzin napsala v č. 967: To by ho pak asi nehlásil nikdo, že..."Ne, ale nemusel hned hlásit sestřel. " Ti zmínění mají zajisté přehled, který z útočníků je který, všichni mají čas sledovat kam to padá etc |
|
|
|
DG: Ne, ale nemusel hned hlásit sestřel. Docela zajímavé by bylo, kdyby hlásili sestřel postupně přední, boční a zadní střelec hned po sobě. |
|
|
|
Dzin napsala v č. 964: Myslíš že takový boční střelec měl možnost pozorovat co se děje pak? "co kolem mě prolítne a vyvalí se z něj trocha kouře..." |
|
|
|
DG: Jasně, ale podle mě je to dáno i tím, co kdo nárokuje. Přeci jen, nárokovat sestřel jenom, když mi letoun zmizí z očí potom, co kolem mě prolítne a vyvalí se z něj trocha kouře... Ale asi jsem na ně moc náročný. Kdybych byl velitel, uznám mu maximálně pravděpodobně poškozený. |
|
|
|
Dzine, měl bys vědět, že při útoku na box stříleho na stíhačku hned několik střelců najednou, všichni si pak pochopitelně hlásili sestřel. To bylo specifikum amerických střelců. Všichni ostatní pravděpodobně přehánějí zhruba stejně... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII ve vzduchu
- > Bombardování