Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii
|
|
---|---|
Co říkáte na 6. díl obrněné techniky? | |
|
|
Je to trochu OFFTOPIC, ale jak se tu před časem zmiňovala ta česká kniha o cizinecké legii (Cizinecká legie mýma očima), tak jsem jí právě dočetl a řeknu vám....je to síla. Kam se poděl onen "duch" legie? Je to stejná haluz jak AČR. Nicméně kniha, i přesto, že jí psal "amatér", je velmi dobrá, nepřikrášlená. | |
|
|
Právě se mi dostala do rukou novinka: Češi ve wehrmachtu od Františka Emmerta. Kniha obsahuje vzpomínky Čechů z Těšínska a Hlučínska, kteří byli nuceni narukovat do německých ozbrojených sil. Je poměrně málo známou skutečností, že těšínští se mnoho těšínských Čechů za okupace hlásilo ke slezské národnosti, aniž by tušili, že Slezané budou prohlášeni za součást německého národa. Hlučínsko zase před WW I patřilo Německému císařství a jeho obyvatelé tudíž byli podle nacistické "logiky" Němci. Většina Čechů samozřejmě v Hitlerově armádě velkou kariéru neudělala, nicméně někteří z pamětníků, podle jejichž vyprávění kniha vznikla, sloužili u elitních jednotek, např. u výsadkářů. V tomto ohledu je kniha dost zajímavá, jen mě mrzí, že často chybí konkrétní informace o jednotkách, u nichž pamětníci sloužili. | |
|
|
DAVID M napsal v č. 1757: Myslím, že zájem bude mít spousta lidí, k nimž se pochopitelně připojuji... "Mám jako novinku " Vojenské osobnosti čsl. odboje..." od našich a svk. historiků, ale i na CD!!! Tak když bude mít někdo zájem..." |
|
|
|
Tak ne každý tu stránku zná. | |
|
|
Worchester napsal v č. 1760: < a onclick=" return !window.open (this.href);" rel="nofollow" href="/redir2.php?u=www.levneknihy.cz%2FDetailZbozi.aspx%3Fz%3D30320&h=d20df591c84a13c4f3a0d9735ef641ac" >www.levneknihy.cz/DetailZbozi.aspx?z=30320 "www.levneknihy.cz" |
|
|
|
DAVID M napsal v č. 1757: já taky.... "Mám jako novinku " Vojenské osobnosti čsl. odboje..." od našich a svk. historiků, ale i na CD!!! Tak když bude mít někdo zájem..." |
|
|
|
Worchester: joooo objevils Ameriku | |
|
|
www.levneknihy.cz | |
|
|
Ja taky !!!!! | |
|
|
Znamení slunce jsem bohužel neviděl (byl jsem pryč) a trapně jsem si i nenastavil video, abych se mohl podívat, až se vrátím zpět... | |
|
|
Béďa napsal v č. 1753: Netuším, ale dost silně pochybuju. Důležití lidé mizeli spíše v noci (nebo dostali "pozvání" do Moskvy a už se nevrátili... "Netušíte nakolik se děj filmu blížil realitě zatčení zkutečného komdiva Kotova??" |
|
|
|
to Glynweld: Nemám ruštinu v počítači tak jen: Ja tože, Ty včerá výděl Utomleny solncem(izvini perevod). Viděli jste všera Znaveni Sluncem od Michalkova?? Dost dobrý ještě teď mě z toho mrazí. Netušíte nakolik se děj filmu blížil realitě zatčení zkutečného komdiva Kotova?? Již po několikáté tady zdůrazňuji, že naučit se rusky natolik, aby si člověk přečetl článek na netu (moderní beletrii ale ne!) se stačí naučit azbuku a vzít k ruce slovník. |
|
|
|
bubu napsal v č. 1749: no jo....postkomunistická skupina čtenářů chce taky rozumět "prosil bych aspoň česky....díky" |
|
|
|
Glynwed napsal v č. 1748: prosil bych aspoň česky....díky "Да што ты гаварыш, господин Бедя, я очен люблю русский язык" |
|
|
|
Да што ты гаварыш, господин Бедя, я очен люблю русский язык. | |
|
|
Vím že to sem nepatří, ale na ruské verzi battlefieldu je teď docela dost vzpomínek letců, tankystů, dělostčelců. Kdo zná oficiální ruské vzpomínky datované před rok 1989 (pochopitelně s výjimkami) bude jejich otevřeností šokovám. Podle toho že nikdo na mé předchozí upozornění nereagoval(diskuse v "co je lepší modernizovat...) řekl bych, že ruština tady asi moc oblíbená není... | |
|
|
Perry: Tak jsem vyhledal něco od autora knihy (např. www.rusyn.org/?root=rusyns&rusyns=hist) a řek bych, že jeho kniha bude v pořádku - ten, kdo na ni psal upoutávku je fakt blbec. Knihu si klidně kup (a dej vědět jaká je). |
|
|
|
Tak to jsem nezaregistroval, ale když doporučuješ, tak se po ní poohlédnu. | |
|
|
bubu: stačí hledat, nakladatelství Béďa uvedl... 213.235.148.195/jota/kniha.php?id=433 |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii