Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii
|
|
---|---|
Honza: Protože to psal nějaký spisovatel. Jinak bych víceméně souhlasil s tím, co kdysi psal curahee, pokud sio to dobře pamatuje, že to považuje spíše za beletrii než literaturu faktu, nebo něco v takovém smyslu. Ne že by to bylo vymyšlené komplet, ale přikrášlené to bude určitě. | |
|
|
bubu: Žádná, protože jediná, která by stála v našich podmínkách za úvahu, Dějiny druhé světové války, je bohužel znehodnocena ideologickým balastem a částečným přehlížením Západních spojenců. | |
|
|
Ale napsáno je to solidně... | |
|
|
jelikož tady nechci jen tak plkat, tak se vás ptám(všech) jaká si myslíte jaká je obecně nejlepší kniha o WWII (obecná)..... | |
|
|
Počtení je to dobré,jen nad tím nesmíte moc přemýšlet. | |
|
|
Já ji scháním pro kamaráda, on by si jí rád přečetl. | |
|
|
Dzin: joooo....ta knížka je dost nedostatkové zboží. Když jsem ji měl půjčenou z knihovny, tak jsem měl nutkání ji jakoby "ztratit" a knihovně zaplatit, protože není nikde k sehnání. | |
|
|
Dzin:Zrovna před třemi měsíci vyšlo nové vydání,včera v Kosmasu v HK jsem jí ještě viděl . | |
|
|
Cau. Potreboval bych doporucit nejakou DOBROU knihu o jednotkach Waffen-SS. Muze byt i v AJ. |
|
|
|
Mimochodem, nemá někdo knihu Ďábelská garda? | |
|
|
Čili závěr je ten, že se vyplatí koupit jednu cizojazyčnou knížku za rok a přeložit si ji sám než koupit deset přeložených a mít je přečtené taky za rok. Abych řekl pravdu, tak u mě je nejčtenější knížkou za poslední rok Anglicko-český a Německo-český slovník. |
|
|
|
Co se týká překladatelské činnosti, tak dle mého většina dnešní produkce nesahá té totalitní ani po kotníky. Sice obsahově to tehdy nebylo vždy kvalitní, ale alespoň překlad byl opravdu na úrovni. Třeba jen takoví jednoduchý příklad, jako jsou vlastní jména. To co se předvádí dneska je naprosto otřesné. Když si člověk přečte třeba Tatyana, Kowalow či Timoskhenko tak prostě dojdou slova. | |
|
|
No já už je doma nemám, ale možná bych strávil veselé odpoledne při hledání takových libozvučných překladů | |
|
|
Dneska se tomu směju, ale ve čtrnácti mě docela zblbly fráze jako "zatáhl za vzdušnou brzdu".... | |
|
|
A pamatujete na Mustanga. Ještě teď se mi ježí chlupy i na zádech, když si vzpomenu na Thud! | |
|
|
Souhlasím s Glynwedem! Třeba takové monstrdílo "Dějiny velké vlastenecké války" vhodně doplněné o novější německou literaturu faktu mě dovedly k poznatkům, které jsem nikde jinde nemohl získat (ani u našich učitelů - odborníků na dějiny SSSR). | |
|
|
Levant: Nebuď líný! Zatímco současné knihy ti vše naservírují na stříbrném podnose, v těch totalitních si to vše musíš vyhledávat a číst mezi řádky. Vše se tam dá najít, jen se to prostě musí hledat a zapřemýšlet si nad tím. Ovšem zase ten pocit, když to najdeš je k nezaplacení. | |
|
|
Jojo, nebýt knihoven, nevím co by se mnou bylo. | |
|
|
Mě se líbila operace Barbarosa nebo jaks e tä kniha jmenovala..znám mnoho zajímavých knížek..ale nevím s které sou nejlepší a nejpřesnější | |
|
|
I přes níže uvedené nedostatky si myslím, že stojí za to si je přečíst. Nejen pohled z německé strany je vždy objektivní, a stejně jako memoáry německých, tak i sovětských velitelů neříkají jen pravdu. Ale lze zde narazit i na zajímavá fakta a mapy. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii