Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii
|
|
---|---|
no a nevíš, kde ji sehnat? | |
|
|
to mbb: měl jsem ji dvakráte...ale, zbyla mi jen jedna (druhou jsem podaroval DG) | |
|
|
pánové, máte někdo knihu Boj za svobodu 1938 - 1945 - obrazová kronika, od Tomáše Jakla vyšlo to v AVISu a nějak mi to uteklo a teď ji marně sháním. Nemáte někdo tip, jak se k ní dostat? |
|
|
|
No já mám knihu o SNP, ale je to beletrie -třebaže napsaná účastníkem- a navíc english | |
|
|
prosim nema niekto knihu(y), o 2 sv. vojne v elektron. podobe(napr pdf) ? dakujem dopredu mailto:[email protected] |
|
|
|
Dzin napsala v č. 1825: Tak ak je to ozaj ona, tak myslím, že ju máme doma... "Ano." |
|
|
|
Dzin napsala v č. 1829: U mě je to taky tak. "Teď už to dělám tak, že napíši Ježíškovi dopis, kde přesně vyjmenuji co chci, případně uvedu autory od kterých má cenu kupovat. " |
|
|
|
Honza M: Určitě. Já pravidelně k Vánocům dostávám knihy podobného ražení. Ale oceňuji snahu blízkých. Teď už to dělám tak, že napíši Ježíškovi dopis, kde přesně vyjmenuji co chci, případně uvedu autory od kterých má cenu kupovat. |
|
|
|
Včera mi máti donesla z bazaru knihu od Coonts, Stephen: Válka ve vzduchu - prý se jí líbila ta obálka ;-) Myslíte, že má cenu to vůbec otevírat? | |
|
|
Ano. | |
|
|
Dzin napsala v č. 1823: Nie je to taka stará kniha, formát A5? "Tak se zase vrátím k tématu. Náhodou, neznáte někdo knihu Parabrigáda od Pivoluska? Jaká je?" |
|
|
|
Tak se zase vrátím k tématu. Náhodou, neznáte někdo knihu Parabrigáda od Pivoluska? Jaká je? | |
|
|
ja_62: Jo, prostě to vše bere jako Royal Navy a "podružnosti" kde jaká loď sloužila nerozebírají. Nehledě na to, že se to také čas od času měnilo. Tohle bych jim zase jako zásadní chybu nevyčítal. Turecko zařadili k Evropě proto, že svým historickým významem do ní zasahovala. Podobně i Arabské státy řadí spolus Izraelem. |
|
|
|
SK napsal v č. 1801: Mně první díl přišel naprosto ideální - a tam byly asi největší rozdíly mezi jednotlivými loděmi a jejich typy - od publikace takového rozsahu nelze žádat kompletní popis všeho - stačilo by obecně o konstrukci a jejím vývoji, něco alespoň tak kvalitního o změnách v pohonu jako byla ve druhém díle zmínka o použití turbíny apod. - ostatní data si člověk najde jinde, má-li zájem - takhle se snaží pojmout všechny třídy, uvádí o nich okleštěná data, aby se jim tam všechno vešlo, která jsou nakonec k ničemu - a nakonec je z toho cosi na způsob nekompletní encyklopedie. "museli by popisovať každú triedu podrobne pretože rozdiely medzi jednotlivými triedami boli výrazne väčšie ako tomu bolo u tried lodí popísaných v 1-2(3) diele" |
|
|
|
Dzin, 570 v tématu Graf Zeppelin: Chápu, že počínaje kapitolou "Válka na Baltu" ve Válečných lodích 4 nejde o názvy nějakých exotických latinskoamerických zemí , jak úprava publikace implikuje, jen nechápu, proč se ani trochu nenamáhali odělit popis bojů od soupisu loďstev - stačil by jeden titulek v textu a totéž vzadu v obsahu Mám z toho pocit, že tuto část do knihy zařadili až na poslední chvíli... Kanada, Australie a Nový Zéland jsou z části /a bez významnějšího varování / obsaženy ve "Velké Británii" /podle IP&kol. je Británie asi vskutku obrovská /, ale opět jen do velikosti torpédoborce, i když myslím, že u Kanady je myslím nějakou náhodou zmíněna i existence a domácí stavba fregat, ale nejde to snadno nalézt - mám pocit,že ani v těch tabulkách s TTD na koncích kapitol nejsou poznámky, že loď sloužila v RAN/ RNZN apod. Indie a Jižní Afrika, vzhledem k velikosti jednotek v jejich loďstev sloužících, ostrouhaly docela, ačkoli podobně silná například Venezuela je obsažena, o exotice typu Mandžukua nemluvě. A navíc, nechápu proč i v dalších dílech tvrdošíjně řadí Turecko s jeho 3% území a 0% tradic do Evropy . |
|
|
|
SK: (1801) Jde spíše o ten obecný popis. A ten tam jednoznačně chybí. | |
|
|
Dzin napsala v č. Letadlová loď Graf Zeppelin 570: To by v danom rozsahu knihy ani nebolo možné...museli by popisovať každú triedu podrobne pretože rozdiely medzi jednotlivými triedami boli výrazne väčšie ako tomu bolo u tried lodí popísaných v 1-2(3) diele... "Máš naprostou pravdu, že tam oproti 1. a 2. (a částečně i 3.) dílu chybí detailnější rozpracování a popis konstrukce lodí a to ne jen přímo, ale i obecných zásad." |
|
|
|
Richthofen napsal v č. 1781: Ja ju zhodou okolností práve teraz čítam. Potrebuješ z nej nejaké info? "četl tu někdo Sundejte Hartmanna! ?" |
|
|
|
četl někdo Přepadení od pánů Bluma a Ráboně? | |
|
|
Byly uspokojeny požadavky všech ohledně CD s osobnostmi čsl. odboje???V opačném případě mne kontaktujte - Johny ty mi pošli, máš-li zájem svoji adresu. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii