Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii
|
|
---|---|
![]() |
no a nevíš, kde ji sehnat? |
|
|
![]() |
to mbb: měl jsem ji dvakráte...ale, zbyla mi jen jedna![]() |
|
|
![]() |
pánové, máte někdo knihu Boj za svobodu 1938 - 1945 - obrazová kronika, od Tomáše Jakla vyšlo to v AVISu a nějak mi to uteklo a teď ji marně sháním. Nemáte někdo tip, jak se k ní dostat? |
|
|
![]() |
No já mám knihu o SNP, ale je to beletrie -třebaže napsaná účastníkem- a navíc english ![]() |
|
|
prosim nema niekto knihu(y), o 2 sv. vojne v elektron. podobe(napr pdf) ? dakujem dopredu mailto:[email protected] |
|
|
|
![]() |
Dzin napsala v č. 1825: Tak ak je to ozaj ona, tak myslím, že ju máme doma... "Ano." |
|
|
![]() |
Dzin napsala v č. 1829: U mě je to taky tak. "Teď už to dělám tak, že napíši Ježíškovi dopis, kde přesně vyjmenuji co chci, případně uvedu autory od kterých má cenu kupovat. " ![]() |
|
|
![]() |
Honza M: Určitě. Já pravidelně k Vánocům dostávám knihy podobného ražení. ![]() Teď už to dělám tak, že napíši Ježíškovi dopis, kde přesně vyjmenuji co chci, případně uvedu autory od kterých má cenu kupovat. ![]() |
|
|
![]() |
Včera mi máti donesla z bazaru knihu od Coonts, Stephen: Válka ve vzduchu - prý se jí líbila ta obálka ;-) Myslíte, že má cenu to vůbec otevírat? |
|
|
![]() |
Ano. |
|
|
![]() |
Dzin napsala v č. 1823: Nie je to taka stará kniha, formát A5? "Tak se zase vrátím k tématu. Náhodou, neznáte někdo knihu Parabrigáda od Pivoluska? Jaká je?" |
|
|
![]() |
Tak se zase vrátím k tématu. ![]() |
|
|
![]() |
ja_62: Jo, prostě to vše bere jako Royal Navy a "podružnosti" kde jaká loď sloužila nerozebírají. Nehledě na to, že se to také čas od času měnilo. Tohle bych jim zase jako zásadní chybu nevyčítal. Turecko zařadili k Evropě proto, že svým historickým významem do ní zasahovala. Podobně i Arabské státy řadí spolus Izraelem. |
|
|
![]() |
SK napsal v č. 1801: Mně první díl přišel naprosto ideální - a tam byly asi největší rozdíly mezi jednotlivými loděmi a jejich typy "museli by popisovať každú triedu podrobne pretože rozdiely medzi jednotlivými triedami boli výrazne väčšie ako tomu bolo u tried lodí popísaných v 1-2(3) diele" ![]() |
|
|
![]() |
Dzin, 570 v tématu Graf Zeppelin: Chápu, že počínaje kapitolou "Válka na Baltu" ve Válečných lodích 4 nejde o názvy nějakých exotických latinskoamerických zemí ![]() ![]() Kanada, Australie a Nový Zéland jsou z části /a bez významnějšího varování / obsaženy ve "Velké Británii" /podle IP&kol. je Británie asi vskutku obrovská /, ale opět jen do velikosti torpédoborce, i když myslím, že u Kanady je myslím nějakou náhodou zmíněna i existence a domácí stavba fregat, ale nejde to snadno nalézt - mám pocit,že ani v těch tabulkách s TTD na koncích kapitol nejsou poznámky, že loď sloužila v RAN/ RNZN apod. Indie a Jižní Afrika, vzhledem k velikosti jednotek v jejich loďstev sloužících, ostrouhaly docela, ačkoli podobně silná například Venezuela je obsažena, o exotice typu Mandžukua nemluvě. A navíc, nechápu proč i v dalších dílech tvrdošíjně řadí Turecko s jeho 3% území a 0% tradic do Evropy ![]() |
|
|
![]() |
SK: (1801) Jde spíše o ten obecný popis. A ten tam jednoznačně chybí. |
|
|
![]() |
Dzin napsala v č. Letadlová loď Graf Zeppelin 570: To by v danom rozsahu knihy ani nebolo možné...museli by popisovať každú triedu podrobne pretože rozdiely medzi jednotlivými triedami boli výrazne väčšie ako tomu bolo u tried lodí popísaných v 1-2(3) diele... "Máš naprostou pravdu, že tam oproti 1. a 2. (a částečně i 3.) dílu chybí detailnější rozpracování a popis konstrukce lodí a to ne jen přímo, ale i obecných zásad." |
|
|
![]() |
Richthofen napsal v č. 1781: Ja ju zhodou okolností práve teraz čítam. Potrebuješ z nej nejaké info? "četl tu někdo Sundejte Hartmanna! ?" |
|
|
![]() |
četl někdo Přepadení od pánů Bluma a Ráboně? |
|
|
![]() |
Byly uspokojeny požadavky všech ohledně CD s osobnostmi čsl. odboje???V opačném případě mne kontaktujte - Johny ty mi pošli, máš-li zájem svoji adresu. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii