Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii
|
|
---|---|
Martin R. napsal v č. 1881: No těch stránek je spíš 365 "díl po 1000 stránkách" |
|
|
|
V té knizce je ,, podle nazvu,, Den po Dni ve WWII. I kdyz ne kazdy den
Takže to je něco jako "Na nebi hrdého Albionu",ale z celé války??? No potěš pánbůh,to má aleaspoň 10 dílů,a každý díl po 1000 stránkách.... |
|
|
|
Dzin napsala v č. 1878: V té knizce je ,, podle nazvu,, Den po Dni ve WWII. I kdyz ne kazdy den "Lituji, neznám" |
|
|
|
panzer poznam ale nemam.... | |
|
|
Lituji, neznám. | |
|
|
Panzershrek napsal v č. 1876: Zatím jen tak z knihkupectví v rychlosti, takže nemohu soudit. "Druhá světová válka Den po Dni Znáte" |
|
|
|
Druhá světová válka Den po Dni Znáte |
|
|
|
Neznáš? Richard Overy: Rusové ve válce |
|
|
|
To je pravda. Třeba Moře v plamenech je změněno dost. Dokonce i tak, že v jednom vydání mluví o dvou dezertérech z Bismarcka a v dalším už je nemá. | |
|
|
Nemám to ověřeno osobně, ale slyšel jsem, že Hubáček své knihy i za minulého režimu vylepšoval a doplňoval fakty, které v mezidobí od jednoho do příštího vydání (stejný titul) získal. | |
|
|
Co jsem si novým Hubáčkem listoval (Invaze) tak tam přibylo cca 10 procent textu (co mohu soudit) a nové fotografie. Měl jsem zrovna pasáž o přípravě Němců na odražení invaze a zde bylo daleko více rozepsáno o Rommelovi a jeho opatřeních, plus více citací přímích účastníků. Nevím ale, jestli je to jev v celé knize. | |
|
|
Hartmann napsal v č. 1866: No za minulého režimu dost dobře nešlo,aby Hubáček nebo kdokoli jiný psal o válce a nenapsal někde v úvodu, nejlíp na každý stránce,o kapitalistickým imperialismu, třídním boji atd. Tadyhle ty řeči v úvodu, kterej stejně asi nikdo nečte, musel rozepsat a pak ještě v textu několikrát. Pokud jde o fakta, je Hubáček třída a nová vydání jsou stejná nebo lepší-to v případě, že od doby starších vydání byl otevřen nebo odtajněn nějaký dříve pro zájemce nepřístupný archiv. "Ad stará vydání Hubáčka - v čem se konkrtétně textově liší od nových?" |
|
|
|
Hartmann diky moje najoblibenejsi kniha diky diky | |
|
|
Dzin: Budu rád za každej ohlas, že si to někdo přečet | |
|
|
Hartmann: Tedy tomu se řiká nadšení. Jen tak dál. | |
|
|
HOP: Díky za doporučení ostatním Ad stará vydání Hubáčka - v čem se konkrtétně textově liší od nových? |
|
|
|
karaya1, 1844: No, ani to dočítat nebudu... Označování squadron jako letek a Geschwader jako perutí a jiné překladatelské „kousky“ bych ještě jakž takž překousl, ale chuť mi zcela došla, když jsem narazil na „210. peruť Erpro“ Zatím mám za sebou nějakých třicet stran, ale ani nevím, zda se mi to vůbec chce dočítat (třebaže tak asi posléze učiním, už jenom ze zvědavosti). Jsem jenom moc přísný, nebo se to nezdá více lidem? |
|
|
|
Hartmann napsal v č. 1863: Jo, máš pravdu. To je docela drsný počteníčko. Jen ji pěkně nahraj, protože kdo ji nezná, ten ji jen tak nesežene. Jen ke konci je tam zakuklená bolševická propaganda, ale myslím si, že fronťáci to prokouknou. Holt v NDR to tak musel napsat. Těžko mohl popisovat akce výsadkářů wehrmachtu v týle RA s nějakým jiným politickým vyzněním." jednu bomba knížku - Hodina mrtvých očí " Ad stará vydání Hubáčka |
|
|
|
Zdar, kdybyste neměli co dělat, tak dávám na čtení na pokračování jednu bomba knížku - Hodina mrtvých očí je na téhle adrese: hartmann.valka.cz/fotogalerie/upload/hodina/ postupně digitalizuju kapitolu po kapitole, hned ta první chytne! tak hezkou zábavu |
|
|
|
karaya1 napsal v č. 1859: No, to víš, Tenkrát by to bez těhle pasáží ani nedovilili vydat. To si zkrátka musíš odmyslet. Já to dělal taky tak. "Nemohu se v jistých pasážích ubránit dotěrným otázkám, zda autor očividnou (a nepříliš dobře maskovanou) propagandu do textu vsunul jako „úlitbu režimu“" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii