Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii
|
|
---|---|
Teď jsem byl docela příjemně překvapen. V knihovně jsem četl "Kroniku Druhé světové války" a v pasáži pojednávající o Bitvě o Anglii samozřejmě psali i o zahájení úderů na Londýn. Světe div se, žádné fabulace na téma "omylu v navigaci" a následné "odplaty" za britské nálety na Berlín. Toto zmínili jen jako snahu nacistické propagandy o to podat změnu strategie. | |
|
|
Můžete mi někdo doporučit knihu Churchillovy tajné zbraně? Autor:P.Delaforce Nakladatelství:IVO ŽELEZNÝ... | |
|
|
Perry napsal v č. 2270: kniha bude o vzniku, historii a fungování SOS. Vyjde to počátkem příštího roku ve FORTprintu, bude to mít stejný dizajn jako Finanční stráž československá či Šluknovská zrada a kniha vyjde péčí ČsOL JMB. "Mohu poprosit o nějaké bližší info?" |
|
|
|
mbbb napsal v č. 2269: Mohu poprosit o nějaké bližší info? "Do té doby by měla vyjít i další kniha o SOS....................... " |
|
|
|
Perry napsal v č. 2268: podle posledního OINu do 6 až 8 měsíců."navnadil jsi mě...objednám si ji Mimochodem nevíš kdy má vyjít druhý díl?" Do té doby by měla vyjít i další kniha o SOS....................... |
|
|
|
mbbb napsal v č. 2267: navnadil jsi mě...objednám si ji Mimochodem nevíš kdy má vyjít druhý díl? "zajímavé čtení, právě do toho koukám, je tam hodně vzpomínek, přivítal bych možná více detailních informacích o vzniku a fungování SOS, jsou zde krásné dobové fotky." |
|
|
|
Perry napsal v č. 2266: zajímavé čtení, právě do toho koukám, je tam hodně vzpomínek, přivítal bych možná více detailních informacích o vzniku a fungování SOS, jsou zde krásné dobové fotky. " www.bunkry.cz/knihy/book.asp?action=detail&a.. ." |
|
|
|
Nedávno vyšla zajímavá kniha o SOS www.bunkry.cz/knihy/book.asp?action=detail&a... |
|
|
|
Mám od Svojtky Německá obrněná vozidla, a ty popisky sou příšerné, zaměňují PzKpfw 38(t) za PzKpfw II, Somua S 35 za PzKpfw 38(t), fotky jsou fajne, ale jak říkám ty popisky.. | |
|
|
dusab napsal v č. 2260: Pro začátečníka mohu jen doporučit ""Tanky a obrnena vozidla 2.sv. valky"" |
|
|
|
dusab, Dzin, čet. Hrad: Ono, u Svojtky bývají pěkné obrázky,(navíc ty odkudsi přejímají a pak s těmi stále samými vytvářejí další a další "Encyklopedie") ale už jejich popisky obvykle stojí za to - viděl jsem jak v čemsi, co bude nejspíše jakousi obdobou nebo odvozeninou té encyklopedie tanků a obrněných vozidel s klidem napsali pod italský M 11/39 že jde o M 13/40 . | |
|
|
Dusab: jen ten popisek mě rozesmál:
Bohatě ilustrovaný průvodce nejdůležitějších tanků druhé světové války. Zobrazuje přes 50 typů tanků a dalších obrněných vozidel, podrobný technický popis doplňují barevné kresby, ukazující vozidla z různých pohledů. Nepostradatelný doplněk sbírek knih o vojenské technice.
Podrobný popis, no jak kterého typu, pokud má jedna kniha popsat 50 typů tanků WW2, musela by to být pořádná bichle už jsem ji párkrát v Brně viděl, další klasická enycklopedie o všem a o ničem |
|
|
|
dusab: Jak znám podobné publikace, ilustrace tam budou pěkné, ale více bych od toho nečekal, toliko základní souhrn. | |
|
|
Nedavno vysla ilustrovana encyklopedia "Tanky a obrnena vozidla 2.sv. valky" v nakladatelstve Svojtka. Neviete nie co o tej publikacii? Akej je kvality, do akej miermi su tam jednotlive typy tankov popisovane a pod? Odkaz: www.emporium.sk/Tanky_a_obrnena_vozidla_2_sv... |
|
|
|
xfish5 napsal v č. 2258: po něčem se ti podívám "Jde mi o to, že v takových časopisech jsou fotky z fronty - inspirace pro kompletování uniformy. " |
|
|
|
Perry napsal v č. 2256: WooooW "mám tam pouzte časopis Ozvěny z protektorátu a v něm jsou titulky typu -Říše vítězí na všech frontách...takže hrůza děs běs " Jde mi o to, že v takových časopisech jsou fotky z fronty - inspirace pro kompletování uniformy. |
|
|
|
xfish5 napsal v č. 2252: mám tam pouzte časopis Ozvěny z protektorátu a v něm jsou titulky typu -Říše vítězí na všech frontách...takže hrůza děs běs
"Kdybys našel nějakej časopis Die Wehrmacht či něco podobného, tak dej vědět "
mbbb napsal v č. 2253: JJ jestli se mi podaří pořídit alespoň trochu kvalitní fotografie tak ti je pošlu "jestli můžu prosit poslat mi některé zajímavosti na majla. Díkec. " |
|
|
|
Worchester, jde o to, koho co zajímá. Mě třeba taky moc nezajímá to, co tebe (a naopak). | |
|
|
Perry napsal v č. 2251: jestli můžu prosit poslat mi některé zajímavosti na majla. Díkec."zkusím to ofotit digitálním foťákem(kvalita ovšem bude nevalná) a posléze se domluvit s jedním ze zdejších moderátorů o zveřejnění fotek zde"
xfish5 napsal v č. 2252: potřebuješ papír na záchod? "Kdybys našel nějakej časopis Die Wehrmacht či něco podobného, tak dej vědět " |
|
|
|
Kdybys našel nějakej časopis Die Wehrmacht či něco podobného, tak dej vědět |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii