Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii
|
|
---|---|
Idem nakupovať knihy. Zaujíma ma nemecko, východná fronta, taktika, osobnosti. Čo by ste mi odporučili? |
|
|
|
Langos napsal v č. 2292: Já ji mám. Je tam stručně shrnuto Africké tažení, popisy uniforem, je tam i o novinách a časopisech pro Afrikakorps a jiné zajímavosti. Mě se ta kniha líbí. Mohu ostatním jen doporučit "Dneska se mi dostala do mojí knihovničky kniha Rommelova armáda v Africe od Dala MacGuirka. Na první pohled vypadá dobře. Je zde napsáno něco o Rommelovi, o uniformách a výstroji vojáků Afrikakorps, udále jsou tu obrázky, a nakonec samotný průběh africké války sepsaný stručně, ale jistě taky jasně a výstižně. Na první pohled vypadá knížka zajímavě. Má s touto knihou někdo zkušenosti?" |
|
|
|
Dneska se mi dostala do mojí knihovničky kniha Rommelova armáda v Africe od Dala MacGuirka. Na první pohled vypadá dobře. Je zde napsáno něco o Rommelovi, o uniformách a výstroji vojáků Afrikakorps, udále jsou tu obrázky, a nakonec samotný průběh africké války sepsaný stručně, ale jistě taky jasně a výstižně. Na první pohled vypadá knížka zajímavě. Má s touto knihou někdo zkušenosti? | |
|
|
A já to kupoval vloni za 80,- | |
|
|
fusilier napsal v č. 2289: to znamená www.aukro.cz a od koruny to bude 1 kč "co to je aukr od koruny?" |
|
|
|
co to je aukr od koruny? | |
|
|
fusilier napsal v č. 2287: Teď bežel na aukru od koruny "myslím že to bude to samé jako když předloni vyšel v rámci nějakého časopisu, takový sešit či knížka o humoreskách. Je tam deník z natáčení a obsahy jednotlivých dílů a rozhovory s herci či jiné kapitoly věnující se dobovým automobilům, ženám apod." |
|
|
|
myslím že to bude to samé jako když předloni vyšel v rámci nějakého časopisu, takový sešit či knížka o humoreskách. Je tam deník z natáčení a obsahy jednotlivých dílů a rozhovory s herci či jiné kapitoly věnující se dobovým automobilům, ženám apod. | |
|
|
www.super.cz/co-se-kde-sustne/8399-cetnicke-... | |
|
|
Pánové, nedá mi to, abych se nepochlubil, co jsem dnes našel v antíku. Jedná se o publikaci Britannie osamocená z pera Jana Haye, Erica Linklatera a britských zpravodajů, kterou roku 1947 vydalo nakladatelství Universum v Praze. Zatím jsem měl možnost do textu nahlédnout pouze v krátkosti, přesto si nemyslím, že kniha bude postrádat zajímavosti. Obsahuje totiž popis bojů tak, jak jej Britové viděli ještě ve válečných letech - kupříkladu kapitola věnující se Bitvě o Británii je z roku 1941. To jí samozřejmě ubere na faktografické přesnosti (na první pohled mě zaujal Heinkel He 113 ), ovšem přidá na zajímavosti. Už se těším, to zase bude bezesných nocí. :o))) | |
|
|
Prosím,sháním knihu Hitlerovi tajné zbraně. Neví někdo, kde by se sehnala?????Díky PS:prosím odpověď na mailto:[email protected] |
|
|
|
www.dolin.estranky.cz/clanky/historie---clan... Dolin |
|
|
|
Moh by si mi prosim tě napsat v jakym čísle HaV se ten článek J.Fidlera vyskytuje? Jinak s tou ruštinou to nebude zas tak horký. Ale moh bych zkusit Mannerheimovo paměti. | |
|
|
bush napsal v č. 2279: Česky kromě té zmíněné stručné knihy Engleové a Paananena žádná kniha k zimní válce k dispozici není (kromě souhrnných prací jako E. Jutikkala, Dějiny Finska, Praha 2001) a pár článků (např. J. Fidlera v Historii a vojenství). Bez ruštiny a angličtiny se neobejdeš, zajímá-li tě to nějak hlouběji (finštinu se předpokládám učit nebudeš ) (z ruských zejména Zimnjaja vojna, Moskva 1998; Tajny i uroki zimnej vojny, Sankt Peterburg 2000; Sovetsko-finlandskaja vojna, Sankt Peterburg 2003; z anglických Mannerheimovy paměti; C. van Dyke, The Soviet invasion of Finland 1939-40, London 1997 apod.) "Já sem ale spíš měl na mysli knížky (popřípadě články v časopisech), který u nás vyšly v českym překladu." |
|
|
|
Díky. Já sem ale spíš měl na mysli knížky (popřípadě články v časopisech), který u nás vyšly v českym překladu. Každopádně děkuju. | |
|
|
bush: www.winterwar.com/referenc.htm Tu máš dosť obšírny zoznam prameňov, bohužiaľ, nič viac ti nepoviem, lebo k ani jednej z tých kníh som sa nedostal. |
|
|
|
Měl bych dotaz na literaturu k zimní válce. Sehnal sem jenom knížku Zimní válka od Eloise Englové a Lauriho Paananena a ještě knížku Stíhač nad Finskem od Eina Antera Luukkanena. Díky | |
|
|
Jižní Morava - Břeclavsko/Hodonínsko. (Hrušky, Týnec. Mor.Nová Ves, Kostice, Lanžhot, Mikulčice, Lužice, Těšice,...) Dolin |
|
|
|
Dolin napsal v č. 2274: co to je za region? "Minulý týden vyšla kniha: Druhá světová válka v kronikách regionu Podluží. " |
|
|
|
Minulý týden vyšla kniha: Druhá světová válka v kronikách regionu Podluží. Jde o výpisy z kronik týkající se druhé sv.války, vzpomínek pamětníků, jsou tam docela dobré fotky.122stran na křídě, měkká obálka. Cena je 100,-/ks Na dobírku se ptejte na: [email protected] mailto:[email protected] Dolin |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii