Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii
|
|
---|---|
Mám v ruke Knihu Hitler vydanú teraz Ikarom...veľmi dobré, stála 500 sk ale stojí to za to... | |
|
|
mbbb napsal v č. 2201: to je škoda, taky bych měl zájem "Worchester napsal v č. 2200: "Nemohl bys je poskytnout? " nemohl, nejde to " |
|
|
|
Worchester napsal v č. 2200: nemohl, nejde to"Nemohl bys je poskytnout? "
Worchester napsal v č. 2200: tohle je nesmysl, co by to jako mělo být politická policejní správa? Jednalo se o stejnokroj úředníků politické správy. "pol.polit.správy" |
|
|
|
mbbb napsal v č. 2198: Nemohl bys je poskytnout?"mám"
mbbb napsal v č. 2198: To bych taky rád věděl Nebo jsem to špatně napsal?"co to prosímtě je????" Tu knihu bohužel nemám u sebe, ale ta uniforma by měla býti v 1.příloze fotografií, uniforma pol.polit.správy by měla mít takovou tmavě zelenou barvu něco jako měli prvorepublikoví celníci. |
|
|
|
Glynwed napsal v č. 2196: Tak to musím co nevidět juknout, jestli to už mají i u nás. "Dnes jsem v knihkupectví viděl nové vydání G.K.Žukov Vzpomínky a úvahy - pro zájemce o Východní frontu téměř nutnost. " |
|
|
|
Worchester napsal v č. 2197: mám"Nemáš o tom nějaké bližší informace? "
Worchester napsal v č. 2197: co to prosímtě je???? "příslušníka Politické policejní správy" |
|
|
|
Můj útěk do gulagu
mbbb napsal v č. 2195: O nic si nepřišel. To já jsem na obalu knihy čet: "Bývalý příslušník OFS Brustura...", tak jsem si to za pár korun koupil. Bohužel jsem byl nemile překvapen, že autor popisuje pouze život v sovětských věznicích a před a po sovětském vězení nepaddlo ani slovo. Celkem se divím, že Jan Demčík, když vzpomíná v lágru-jak se měl dobře za Československa, ani se o službě u FS nezmiňuje."tuhle jedinou jsem od Codyho nedostal/nekoupil a tedy nečetl. Nějak mne nezaujala."
mbbb napsal v č. 2195: Nemáš o tom nějaké bližší informace?"Šetři si penízky, Cody dává do tiskárny třísetstránkovou knížku o SOS"
mbbb napsal v č. 2195: Vždyt tam je několik příloh s několika desítkami obrázků, jak výzbroje tak výstroje a dobových fotografií. Celkem je zajímavá ta fotka uniformy příslušníka Politické policejní správy "s více obrázky pro takové jako já" |
|
|
|
Dnes jsem v knihkupectví viděl nové vydání G.K.Žukov Vzpomínky a úvahy - pro zájemce o Východní frontu téměř nutnost. | |
|
|
Worchester napsal v č. 2194: tuhle jedinou jsem od Codyho nedostal/nekoupil a tedy nečetl. Nějak mne nezaujala."Můj útěk do gulagu" Šetři si penízky, Cody dává do tiskárny třísetstránkovou knížku o SOS
Worchester napsal v č. 2194: to je dobrá kniha, jistě, taky je jediná, která se zaobírá dějinami četnictva a policie, jinou takovou neznám, ale své mouchy má a to polní četnctvo tam prostě chybí. Taky ústroj (výstroj a výzbroj) a to co ktomu patří by mohlo být podrobněji - s více obrázky pro takové jako já "Dějiny policie a četnictva" |
|
|
|
Když už jsme u toho četnictva, nevíte jestli Jan Demčík, autor knihy Můj útěk do gulagu ( codyprint.cz/gulag.html ), nenapsal i něco o svém působení ve finanční stráži nebo v II.tankovém sboru čs.armády v SSSR?
mbbb napsal v č. 2193: Ale jinak je to vynikající kniha, s vynikající tabulkou hodností všech sborů ať již ozbrojených či nikoliv a s jejich ekvivalnety s jako jedna z mála se věnuje i "průkopníkům" četnictva jako je gen.Řezáč či bývalý velitel ČLH Antoní Vlk. "Bohužel i kniha Dějiny policie a četnictva k tomuto tématu mlčí." |
|
|
|
Worchester napsal v č. 2192: o polním četnictvu se prakticky nic neví, jen to, že existovalo. Já narazil na zajímavé poznatky v archivu, mít čas, byl by z toho pěkný článek. Chtěl jsem si pár věcí v literatuře ověřit a neznám knihu, kde by se alepspoň trošičku věnovali polnímu četnictvu v meziválečné ČSR. Bohužel i kniha Dějiny policie a četnictva k tomuto tématu mlčí."Na serveru aukro.cz již několik měsícu bezúspěšně prodávají "Předpis pro polní četnictvo"" Na Aukru jsem myslel, že ej to již prodané, stále není?? |
|
|
|
mbbb napsal v č. 2190: Na serveru aukro.cz již několik měsícu bezúspěšně prodávají "Předpis pro polní četnictvo" " polním četnictvu" |
|
|
|
Perry napsal v č. 2188: máte to někdo doma? Mně to přijde hodně peněz, za to, co ta kniha nabízí. Ale třeba jen nemám dostatek informací "Pánové musím vám s velkou radostí oznámit že už se konečně prodává kniha Encyklodie branné moci RČS 1918-1938 ,u které bylo již několikrát odloženo vydání. " |
|
|
|
Worchester napsal v č. 2189: tohle by mne taky zajímalo, jestli to někdo četl, já si v těch obecních policiích jen listoval kdysi dávno a tehdy mne to až tak nezaujalo"Pánové, nemáte někdo zkušenostu s knihou Dějiny obecních policií (Stojí za koupi?. Dosahuje kniha kvalit knih Dějiny četnictva a policie) od známé dvojice autorů policejní historie - Macek a Uhlíř." Co se týče knížek dějiny Policie a četnictva, znám druhý díl - 1. republika, to mám doma a je to dost dobrý, i když je to napsaný spíš dle předpisů, o praxi se člověk mnoho nedozví. Taky jsem tam bohužel marně hledal info o polním četnictvu. Třetí díl je taky dobrej - je tam hodně fotek z Boleslavi |
|
|
|
Pánové, nemáte někdo zkušenostu s knihou Dějiny obecních policií (Stojí za koupi?. Dosahuje kniha kvalit knih Dějiny četnictva a policie) od známé dvojice autorů policejní historie - Macek a Uhlíř. | |
|
|
Pánové musím vám s velkou radostí oznámit že už se konečně prodává kniha Encyklodie branné moci RČS 1918-1938 ,u které bylo již několikrát odloženo vydání. Koupit ji můžete zde:www.kosmas.cz/knihy/121248/encyklopedie-bran... nebo popř. na stránkách vydavatele: www.libri.cz/kniha.php?kniha=241 |
|
|
|
Má někdo knihu Heydrich od Jaroslava Čvančary? Jaký je váš názor na tuto knihu | |
|
|
Ministerstvo vnitra
Ministerstvo vnitra Odbor tisku a public relations V Praze 14. září 2005 Četnické čtyřlístky V úterý 13. září v Muzeu Policie České republiky Jindřich Kraus z nakladatelství Pragoline a autor Michal Dlouhý uspořádali křest knihy Michala Dlouhého Četnické čtyřlístky. Kmotry knihy byli výkonná ředitelka Poštovní spořitelny Ing. Vlasta Dolanská, ředitelka Muzea Policie České policie PhDr. Marcela Machutová, dramaturg a scénarista seriálu Četnické humoresky Miloš Fedaš, herec a představitel štábního strážmistra Čeňka Němce František Švihlík a pověřený policejní prezident plk. Mgr. Vladislav Husák.
|
|
|
|
Perry napsal v č. 2184: To si nedokážu vysvětlit, kde se to tam vzalo. "...scénarista seriálu Četnické humoresky Miloš Fedaš, herec a představitel štábního strážmistra Čeňka Němce František Švihlík..." |
|
|
|
...scénarista seriálu Četnické humoresky Miloš Fedaš, herec a představitel štábního strážmistra Čeňka Němce František Švihlík... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii