Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii

• Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
1181-1200 z 3074
<< 57 58 59 60 61 62 63 >>
Po
mbbb 30.8.2006 14:57 - č. 2323
mbbb jsem rád, že se ti uvedené knihy líbily. Jak vím od Jardy Beneše a Jindřicha Marka, rádi by pokračovali v knížkách jako je Šluknovská zrada, materiál by na to byl, ale čas není. Katastrofálně není. Na příští rok se připravuje knížka o historii SOS právě od Beneše a myslím, že to bude hodně, hodně dobrá věc!
Jednota ČsOL, nakladatel knih jako Šluknovská zrada či Finanční stráž československá vydala letos vydání již zmiňované knihy Broumovsko a Trutnovsko-Obrana republiky v druhé polovině 30.let
. O této knize lze myslím mluvit jen velmi dobře, málokterá podobného ražení se ji může rovnat a mylsím, že se směle může měřit s etalonem ve své třídě - knihou bratří Stejskalů Drama 38.

Kniha M.Kejzlara na téma Trutnovsko 1938 možná vyjde v půli července ale neví se který rok letos už zcela jistě ne-e.
Worchester 30.8.2006 09:16 - č. 2322
Worchester Tak jsem s radostí dočetl knihy Jednotka určení SOS I.díl od R.Láška a Šluknovskou zradu autorů J.Beneše a J.Marka a můžu říci, že osvědčený Jarda Beneš opět nezklamal Překvapilo mě množství dobových nepublikových fotek, jen mě mrzí, že kniha byla zaměřena opět na FS... Tedy ne, že bych FS opovrhoval, ale docela mi v knihách o SOS chybí četnici a policisté (myšleno v určitém poměru k FS)
K SOS můžu jen dodat to, že je to dobrá kniha opět s množstvím nepublikovaných fotek. A jediné co bych ji mohl vytknout je část vzpomínky, kde by bylo možná lepší zmapovat delší dobu vzpomínek jednotlivých SOSáků na víc stránek. Už se těším na II.díl
Jinak teď se právě začítám do nově vydané knihy Broumovsko a Trutnovsko-Obrana republiky v druhé polovině 30.let od pánů Mikoláška, Juřeny a Pilvouska

Mimochodem nevíte někdo, kdy by měla vyjít kniha M.Kejzlara na téma Trutnovsko 1938? Říkalo se v půli července a kde nic tu nic....
Kreon 21.8.2006 14:08 - č. 2320
Kreon Tak v tom případě se to vysvětluje...ukaž mi šílence, kterej pojede do Japoska do archívu..notabene s překladatelem, který je zběhlý v technických termínech.
Kreon 21.8.2006 07:27 - č. 2318
Kreon Algernon: jo máš pravdu..to víš že jsem si sehnal japonskou publikaci třeba o Ki-84, která vypadá vcelku dobře, ale jaksi neumím japonsky, takže pro našince je to naprd.

A když jsem viděl italskou publikaci o G.55, dělalo se mi mdlo.....
Yarra 18.8.2006 11:16 - č. 2316
Yarra
Kreon napsal v č. 2315:
"Proboha proč Me 163, Lavočkiny či B-29? O těhle letadlech je toho všude plo. Proč, doboha, nevydají radši Japonce nebo radši Italy???"
Pretože o týchto lietadlách "je toho plno všude" a teda je z čoho čerpať (ako to už chodí.. aj s chybami). Pri menej známych by autor musel "dvihnúť zadok" a snoriť po archívoch..
Kreon 18.8.2006 08:28 - č. 2315
Kreon Proboha proč Me 163, Lavočkiny či B-29? O těhle letadlech je toho všude plo. Proč, doboha, nevydají radši Japonce nebo radši Italy???
guano 17.8.2006 16:35 - č. 2312
guano Tak to vypada, ze nakladatelstvi Vasut bude pokracovat v edici Bojove legendy. Tentokrat to budou ryze ceske publikace od ceskych autoru - Crowood Press vydal jen tu puvodni radu. Jeste letos by mel vyjit Hellcat a Tornado, dalsi vyber je take zajimavy: Me 163, LaGG-1 až La-11, Do 17 až Do 317, B-29. Jsem na ne opravdu zvedav, puvodni rada mne prilis nenadchla.

Vice na jejich strankach: www.vasut.cz/BojoveLegendy/
mbbb 10.8.2006 23:24 - č. 2311
mbbb
Tom napsal v č. 2301:
"Pánové, měl už někdo v ruce, popřípadě je někdo šťastným majitelem tohohle: Encyklopedie branné moci Republiky československé 1920-1938 Rád bych se na něco k té knize jen zeptal - k jejímu obsahu, prosím, dejte mi vědět na SZ. Velice děkuji. PS: Bohužel v knihovně jsem "v pořadí" a neznám nikoho z majitelů osobně."
mám ji doma, občas si z ní čtu, je pěkná, ale přijde mi kapánek méně přehledná
Ondraha 10.8.2006 17:56 - č. 2309
Ondraha Díke moc Worchestře! Jinak jsem psal do mnoha antikvariátů po republice a ve 4 jsem byl a odpověď vypadala asi takhle: Litujeme, ale tuhle knihu nemáme na skladě!
Kreon 9.8.2006 08:31 - č. 2308
Kreon no my máme doma dvě různá vydání. Jedno starší, druhé novější..tipoval bych, že je to to poslední co vyšlo.
Worchester 8.8.2006 08:29 - č. 2306
Worchester Ondraha- Co takhle hledat?
www.antikvariaty.cz/index.php?action=ListBoo...
Ondraha 7.8.2006 23:09 - č. 2305
Ondraha Mohl bych Tě Algernone poprosit o připíchnutí vzkazu na stránku, že sháním tuhle knihu?
Ondraha 7.8.2006 22:34 - č. 2303
Ondraha Zdravím!
Chtěl jsem se zeptat jak to je s knihou Čtyři z tanku a pes! Vím, že je v polštině napsána, ale neví někdo z vás zda byla přeložena? A kde by se dala koupit?
čet.Hrad 7.8.2006 15:02 - č. 2302
čet.Hrad
Tom napsal v č. 2301:
"Pánové, měl už někdo v ruce, popřípadě je někdo šťastným majitelem tohohle: Encyklopedie branné moci Republiky československé 1920-1938 Rád bych se na něco k té knize jen zeptal - k jejímu obsahu, prosím, dejte mi vědět na SZ. Velice děkuji. PS: Bohužel v knihovně jsem "v pořadí" a neznám nikoho z majitelů osobně."
Snad se nám brzo v rukou bude hřát Ale na třetiny jako klubová
Willi 1.8.2006 19:39 - č. 2300
Willi Neviete, kde na svk by sa dala kúpiť v nejakom online obchode kniha od Lena Deightona Blitzkrieg?
mbbb 1.8.2006 09:15 - č. 2299
mbbb
curahee napsal v č. 2298:
"Mno,já si koupil před týdnem Hraničářskou kalvárii od Jindřicha Marka,už se těším na dovolenou až si jí v klidu přečtu,Marka mám velmi rád."
dobrá kniha, už se tady o ní kdesi kdysi psalo. Ale ja taková "rozčilovací", abych to napsal slušně
curahee 31.7.2006 23:38 - č. 2298
curahee Mno,já si koupil před týdnem Hraničářskou kalvárii od Jindřicha Marka,už se těším na dovolenou až si jí v klidu přečtu,Marka mám velmi rád.
pexo 31.7.2006 19:42 - č. 2297
pexo celkom dobra kniha ,ktoru som cital bola "Cerni Andele" .Je to o histori Zbrani SS.Od zaciatku jej vzniku az po jej zanik.opisuje tiez jej nasadenia na vychodnej fronte.Tiez zahranicne jednotky od VAlonov az po Princa Eugena na BAlkane
bush 25.7.2006 09:32 - č. 2296
bush
Langos napsal v č. 2295:
"Jsem koukal na netu na knihu Bitva v zálivu Leyte od E. Hoyta, ale jak jsem ještě koukal, je k tomu podtitul Zánik letadlové lodi Princeton, což mě mate. Nezdá se mi ale, že by kniha byla jenom o tom, jak útočily japonský letouny, které byly odraženy a pak najednou jeden osamocenej japonskej bombardér jedinou dobře mířenou pumou potopil Princeton, nebo snad jo?"
Tu knížku sem čet, ale už je to dost dávno. Řek bych, že popisuje život na Princetonu v souvislosti s vyloděním na Filipínách a potom i bitvou v zálivu Leyte. Myslim, že tam najdeš vzpomínky námořníků z Pricentonu atp. Řek bych "klasika" od Hoyta.
Langos 24.7.2006 23:10 - č. 2295
Langos Jsem koukal na netu na knihu Bitva v zálivu Leyte od E. Hoyta, ale jak jsem ještě koukal, je k tomu podtitul Zánik letadlové lodi Princeton, což mě mate. Nezdá se mi ale, že by kniha byla jenom o tom, jak útočily japonský letouny, které byly odraženy a pak najednou jeden osamocenej japonskej bombardér jedinou dobře mířenou pumou potopil Princeton, nebo snad jo?
1181-1200 z 3074
<< 57 58 59 60 61 62 63 >>
Po