Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii
|
|
---|---|
jsem rád, že se ti uvedené knihy líbily. Jak vím od Jardy Beneše a Jindřicha Marka, rádi by pokračovali v knížkách jako je Šluknovská zrada, materiál by na to byl, ale čas není. Katastrofálně není. Na příští rok se připravuje knížka o historii SOS právě od Beneše a myslím, že to bude hodně, hodně dobrá věc! Jednota ČsOL, nakladatel knih jako Šluknovská zrada či Finanční stráž československá vydala letos vydání již zmiňované knihy Broumovsko a Trutnovsko-Obrana republiky v druhé polovině 30.let . O této knize lze myslím mluvit jen velmi dobře, málokterá podobného ražení se ji může rovnat a mylsím, že se směle může měřit s etalonem ve své třídě - knihou bratří Stejskalů Drama 38. Kniha M.Kejzlara na téma Trutnovsko 1938 možná vyjde v půli července ale neví se který rok letos už zcela jistě ne-e. |
|
|
|
Tak jsem s radostí dočetl knihy Jednotka určení SOS I.díl od R.Láška a Šluknovskou zradu autorů J.Beneše a J.Marka a můžu říci, že osvědčený Jarda Beneš opět nezklamal Překvapilo mě množství dobových nepublikových fotek, jen mě mrzí, že kniha byla zaměřena opět na FS... Tedy ne, že bych FS opovrhoval, ale docela mi v knihách o SOS chybí četnici a policisté (myšleno v určitém poměru k FS) K SOS můžu jen dodat to, že je to dobrá kniha opět s množstvím nepublikovaných fotek. A jediné co bych ji mohl vytknout je část vzpomínky, kde by bylo možná lepší zmapovat delší dobu vzpomínek jednotlivých SOSáků na víc stránek. Už se těším na II.díl Jinak teď se právě začítám do nově vydané knihy Broumovsko a Trutnovsko-Obrana republiky v druhé polovině 30.let od pánů Mikoláška, Juřeny a Pilvouska Mimochodem nevíte někdo, kdy by měla vyjít kniha M.Kejzlara na téma Trutnovsko 1938? Říkalo se v půli července a kde nic tu nic.... |
|
|
|
Tak v tom případě se to vysvětluje...ukaž mi šílence, kterej pojede do Japoska do archívu..notabene s překladatelem, který je zběhlý v technických termínech. | |
|
|
Algernon: jo máš pravdu..to víš že jsem si sehnal japonskou publikaci třeba o Ki-84, která vypadá vcelku dobře, ale jaksi neumím japonsky, takže pro našince je to naprd. A když jsem viděl italskou publikaci o G.55, dělalo se mi mdlo..... |
|
|
|
Kreon napsal v č. 2315: Pretože o týchto lietadlách "je toho plno všude" a teda je z čoho čerpať (ako to už chodí.. aj s chybami). Pri menej známych by autor musel "dvihnúť zadok" a snoriť po archívoch.. "Proboha proč Me 163, Lavočkiny či B-29? O těhle letadlech je toho všude plo. Proč, doboha, nevydají radši Japonce nebo radši Italy???" |
|
|
|
Proboha proč Me 163, Lavočkiny či B-29? O těhle letadlech je toho všude plo. Proč, doboha, nevydají radši Japonce nebo radši Italy??? | |
|
|
Tak to vypada, ze nakladatelstvi Vasut bude pokracovat v edici Bojove legendy. Tentokrat to budou ryze ceske publikace od ceskych autoru - Crowood Press vydal jen tu puvodni radu. Jeste letos by mel vyjit Hellcat a Tornado, dalsi vyber je take zajimavy: Me 163, LaGG-1 až La-11, Do 17 až Do 317, B-29. Jsem na ne opravdu zvedav, puvodni rada mne prilis nenadchla. Vice na jejich strankach: www.vasut.cz/BojoveLegendy/ |
|
|
|
Tom napsal v č. 2301: mám ji doma, občas si z ní čtu, je pěkná, ale přijde mi kapánek méně přehledná "Pánové, měl už někdo v ruce, popřípadě je někdo šťastným majitelem tohohle: Encyklopedie branné moci Republiky československé 1920-1938 Rád bych se na něco k té knize jen zeptal - k jejímu obsahu, prosím, dejte mi vědět na SZ. Velice děkuji. PS: Bohužel v knihovně jsem "v pořadí" a neznám nikoho z majitelů osobně." |
|
|
|
Díke moc Worchestře! Jinak jsem psal do mnoha antikvariátů po republice a ve 4 jsem byl a odpověď vypadala asi takhle: Litujeme, ale tuhle knihu nemáme na skladě! | |
|
|
no my máme doma dvě různá vydání. Jedno starší, druhé novější..tipoval bych, že je to to poslední co vyšlo. | |
|
|
Ondraha- Co takhle hledat? www.antikvariaty.cz/index.php?action=ListBoo... |
|
|
|
Mohl bych Tě Algernone poprosit o připíchnutí vzkazu na stránku, že sháním tuhle knihu? | |
|
|
Zdravím! Chtěl jsem se zeptat jak to je s knihou Čtyři z tanku a pes! Vím, že je v polštině napsána, ale neví někdo z vás zda byla přeložena? A kde by se dala koupit? |
|
|
|
Tom napsal v č. 2301: Snad se nám brzo v rukou bude hřát Ale na třetiny jako klubová "Pánové, měl už někdo v ruce, popřípadě je někdo šťastným majitelem tohohle: Encyklopedie branné moci Republiky československé 1920-1938 Rád bych se na něco k té knize jen zeptal - k jejímu obsahu, prosím, dejte mi vědět na SZ. Velice děkuji. PS: Bohužel v knihovně jsem "v pořadí" a neznám nikoho z majitelů osobně." |
|
|
|
Neviete, kde na svk by sa dala kúpiť v nejakom online obchode kniha od Lena Deightona Blitzkrieg? | |
|
|
curahee napsal v č. 2298: dobrá kniha, už se tady o ní kdesi kdysi psalo. Ale ja taková "rozčilovací", abych to napsal slušně "Mno,já si koupil před týdnem Hraničářskou kalvárii od Jindřicha Marka,už se těším na dovolenou až si jí v klidu přečtu,Marka mám velmi rád." |
|
|
|
Mno,já si koupil před týdnem Hraničářskou kalvárii od Jindřicha Marka,už se těším na dovolenou až si jí v klidu přečtu,Marka mám velmi rád. | |
|
|
celkom dobra kniha ,ktoru som cital bola "Cerni Andele" .Je to o histori Zbrani SS.Od zaciatku jej vzniku az po jej zanik.opisuje tiez jej nasadenia na vychodnej fronte.Tiez zahranicne jednotky od VAlonov az po Princa Eugena na BAlkane | |
|
|
Langos napsal v č. 2295: Tu knížku sem čet, ale už je to dost dávno. Řek bych, že popisuje život na Princetonu v souvislosti s vyloděním na Filipínách a potom i bitvou v zálivu Leyte. Myslim, že tam najdeš vzpomínky námořníků z Pricentonu atp. Řek bych "klasika" od Hoyta. "Jsem koukal na netu na knihu Bitva v zálivu Leyte od E. Hoyta, ale jak jsem ještě koukal, je k tomu podtitul Zánik letadlové lodi Princeton, což mě mate. Nezdá se mi ale, že by kniha byla jenom o tom, jak útočily japonský letouny, které byly odraženy a pak najednou jeden osamocenej japonskej bombardér jedinou dobře mířenou pumou potopil Princeton, nebo snad jo?" |
|
|
|
Jsem koukal na netu na knihu Bitva v zálivu Leyte od E. Hoyta, ale jak jsem ještě koukal, je k tomu podtitul Zánik letadlové lodi Princeton, což mě mate. Nezdá se mi ale, že by kniha byla jenom o tom, jak útočily japonský letouny, které byly odraženy a pak najednou jeden osamocenej japonskej bombardér jedinou dobře mířenou pumou potopil Princeton, nebo snad jo? |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii