Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii
|
|
---|---|
![]() |
jsem rád, že se ti uvedené knihy líbily. Jak vím od Jardy Beneše a Jindřicha Marka, rádi by pokračovali v knížkách jako je Šluknovská zrada, materiál by na to byl, ale čas není. Katastrofálně není. Na příští rok se připravuje knížka o historii SOS právě od Beneše a myslím, že to bude hodně, hodně dobrá věc! Jednota ČsOL, nakladatel knih jako Šluknovská zrada či Finanční stráž československá vydala letos vydání již zmiňované knihy Broumovsko a Trutnovsko-Obrana republiky v druhé polovině 30.let . O této knize lze myslím mluvit jen velmi dobře, málokterá podobného ražení se ji může rovnat a mylsím, že se směle může měřit s etalonem ve své třídě - knihou bratří Stejskalů Drama 38. Kniha M.Kejzlara na téma Trutnovsko 1938 možná vyjde v půli července ale neví se který rok ![]() |
|
|
![]() |
Tak jsem s radostí dočetl knihy Jednotka určení SOS I.díl od R.Láška a Šluknovskou zradu autorů J.Beneše a J.Marka a můžu říci, že osvědčený Jarda Beneš opět nezklamal ![]() ![]() K SOS můžu jen dodat to, že je to dobrá kniha opět s množstvím nepublikovaných fotek. A jediné co bych ji mohl vytknout je část vzpomínky, kde by bylo možná lepší zmapovat delší dobu vzpomínek jednotlivých SOSáků na víc stránek. Už se těším na II.díl ![]() Jinak teď se právě začítám do nově vydané knihy Broumovsko a Trutnovsko-Obrana republiky v druhé polovině 30.let od pánů Mikoláška, Juřeny a Pilvouska ![]() Mimochodem nevíte někdo, kdy by měla vyjít kniha M.Kejzlara na téma Trutnovsko 1938? Říkalo se v půli července a kde nic tu nic.... ![]() |
|
|
![]() |
Tak v tom případě se to vysvětluje...ukaž mi šílence, kterej pojede do Japoska do archívu..notabene s překladatelem, který je zběhlý v technických termínech. ![]() |
|
|
![]() |
Algernon: jo máš pravdu..to víš že jsem si sehnal japonskou publikaci třeba o Ki-84, která vypadá vcelku dobře, ale jaksi neumím japonsky, takže pro našince je to naprd. A když jsem viděl italskou publikaci o G.55, dělalo se mi mdlo..... |
|
|
![]() |
Kreon napsal v č. 2315: Pretože o týchto lietadlách "je toho plno všude" a teda je z čoho čerpať (ako to už chodí.. aj s chybami). Pri menej známych by autor musel "dvihnúť zadok" a snoriť po archívoch.. "Proboha proč Me 163, Lavočkiny či B-29? O těhle letadlech je toho všude plo. Proč, doboha, nevydají radši Japonce nebo radši Italy???" |
|
|
![]() |
Proboha proč Me 163, Lavočkiny či B-29? O těhle letadlech je toho všude plo. Proč, doboha, nevydají radši Japonce nebo radši Italy??? |
|
|
![]() |
Tak to vypada, ze nakladatelstvi Vasut bude pokracovat v edici Bojove legendy. Tentokrat to budou ryze ceske publikace od ceskych autoru - Crowood Press vydal jen tu puvodni radu. Jeste letos by mel vyjit Hellcat a Tornado, dalsi vyber je take zajimavy: Me 163, LaGG-1 až La-11, Do 17 až Do 317, B-29. Jsem na ne opravdu zvedav, puvodni rada mne prilis nenadchla. Vice na jejich strankach: www.vasut.cz/BojoveLegendy/ |
|
|
![]() |
Tom napsal v č. 2301: mám ji doma, občas si z ní čtu, je pěkná, ale přijde mi kapánek méně přehledná "Pánové, měl už někdo v ruce, popřípadě je někdo šťastným majitelem tohohle: Encyklopedie branné moci Republiky československé 1920-1938 Rád bych se na něco k té knize jen zeptal - k jejímu obsahu, prosím, dejte mi vědět na SZ. Velice děkuji. PS: Bohužel v knihovně jsem "v pořadí" a neznám nikoho z majitelů osobně." |
|
|
![]() |
Díke moc Worchestře! Jinak jsem psal do mnoha antikvariátů po republice a ve 4 jsem byl a odpověď vypadala asi takhle: Litujeme, ale tuhle knihu nemáme na skladě!![]() |
|
|
![]() |
no my máme doma dvě různá vydání. Jedno starší, druhé novější..tipoval bych, že je to to poslední co vyšlo. |
|
|
![]() |
Ondraha- Co takhle hledat? www.antikvariaty.cz/index.php?action=ListBoo... ![]() |
|
|
![]() |
Mohl bych Tě Algernone poprosit o připíchnutí vzkazu na stránku, že sháním tuhle knihu? |
|
|
![]() |
Zdravím! Chtěl jsem se zeptat jak to je s knihou Čtyři z tanku a pes! Vím, že je v polštině napsána, ale neví někdo z vás zda byla přeložena? A kde by se dala koupit? |
|
|
![]() |
Tom napsal v č. 2301: Snad se nám brzo v rukou bude hřát"Pánové, měl už někdo v ruce, popřípadě je někdo šťastným majitelem tohohle: Encyklopedie branné moci Republiky československé 1920-1938 Rád bych se na něco k té knize jen zeptal - k jejímu obsahu, prosím, dejte mi vědět na SZ. Velice děkuji. PS: Bohužel v knihovně jsem "v pořadí" a neznám nikoho z majitelů osobně." ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Neviete, kde na svk by sa dala kúpiť v nejakom online obchode kniha od Lena Deightona Blitzkrieg? |
|
|
![]() |
curahee napsal v č. 2298: dobrá kniha, už se tady o ní kdesi kdysi psalo. Ale ja taková "rozčilovací", abych to napsal slušně "Mno,já si koupil před týdnem Hraničářskou kalvárii od Jindřicha Marka,už se těším na dovolenou až si jí v klidu přečtu,Marka mám velmi rád." ![]() |
|
|
![]() |
Mno,já si koupil před týdnem Hraničářskou kalvárii od Jindřicha Marka,už se těším na dovolenou až si jí v klidu přečtu,Marka mám velmi rád. |
|
|
![]() |
celkom dobra kniha ,ktoru som cital bola "Cerni Andele" .Je to o histori Zbrani SS.Od zaciatku jej vzniku az po jej zanik.opisuje tiez jej nasadenia na vychodnej fronte.Tiez zahranicne jednotky od VAlonov az po Princa Eugena na BAlkane |
|
|
![]() |
Langos napsal v č. 2295: Tu knížku sem čet, ale už je to dost dávno. Řek bych, že popisuje život na Princetonu v souvislosti s vyloděním na Filipínách a potom i bitvou v zálivu Leyte. Myslim, že tam najdeš vzpomínky námořníků z Pricentonu atp. Řek bych "klasika" od Hoyta. "Jsem koukal na netu na knihu Bitva v zálivu Leyte od E. Hoyta, ale jak jsem ještě koukal, je k tomu podtitul Zánik letadlové lodi Princeton, což mě mate. Nezdá se mi ale, že by kniha byla jenom o tom, jak útočily japonský letouny, které byly odraženy a pak najednou jeden osamocenej japonskej bombardér jedinou dobře mířenou pumou potopil Princeton, nebo snad jo?" |
|
|
![]() |
Jsem koukal na netu na knihu Bitva v zálivu Leyte od E. Hoyta, ale jak jsem ještě koukal, je k tomu podtitul Zánik letadlové lodi Princeton, což mě mate. Nezdá se mi ale, že by kniha byla jenom o tom, jak útočily japonský letouny, které byly odraženy a pak najednou jeden osamocenej japonskej bombardér jedinou dobře mířenou pumou potopil Princeton, nebo snad jo? ![]() |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii