Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii
|
|
---|---|
Rád bych sehnal některou z těchto knih ? Beneš, J.: Finanční stráž československá 1918-1938, vydal Fortprint, Dvůr Králové nad Labem, 2005 • Holub, O.: Stůj! Finanční stráž, Praha, Naše vojsko, 1987 • Holub, O.: Rovnice řešená zradou, Naše vojsko, Praha 1983 • Kolektiv: Hraničáři pod Luží ´38, Fortprint, Dvůr Králové nad Labem, 2003 • Marek, J.: Smrt v celním pásmu, Svět křídel, Cheb 2000 • Marek, J.: Hraničářská kalvárie, Svět křídel, Cheb 2004 • Nevyhoštěný, J.: Financem na Podkarpatské Rusi, Codyprint, Praha 2002 • Speychal Robert a kol.: Stráž obrany státu, MV&H s.r.o., Praha 2002 |
|
|
|
Worchester napsal v č. 2221: A to nebude nějaký dotisk ? "Bohužel již nikde Náklad této 1.knihy od nakladtelství MVH byl velmi malý..." |
|
|
|
Ero napsal v č. 2220: Bohužel již nikde Náklad této 1.knihy od nakladtelství MVH byl velmi malý... "Nevíte kde přes internet sehnat knížku Stráž obrany státu od Roberta Speychala? dik" |
|
|
|
Nevíte kde přes internet sehnat knížku Stráž obrany státu od Roberta Speychala? dik Nemohl jsem nic najít |
|
|
|
Konsalik má celkem dobrý román tuším že ,,Lékař od Stalingradu",ten o těch deseti zabijácích Stalina je dost o ničem... | |
|
|
Zdar mam dotaz neznáte někdo tuto knihu? Nazí a mrtví | |
|
|
Tom napsal v č. 2215: Nevím přesně, spíše ne. JUDr. Ečer (mimochodem držitel nejvyššího amerického vyznamenání udělovaného cizincům) si bral práci domů - a na půdě domu se před rokem našly jeho výslechy (tedy asi něco jiného než zápisy procesu) K. H. Franka. "Někde ve 40. letech vyšla "Zpověď K. H. Franka" - text výpovědi před soudem. To má něco společné?" |
|
|
|
Tom napsal v č. 2215: Vyšla v r.1946, mohu jen doporučit. "Někde ve 40. letech vyšla "Zpověď K. H. Franka" - text výpovědi před soudem." |
|
|
|
karaya1 napsal v č. 2212: Někde ve 40. letech vyšla "Zpověď K. H. Franka" - text výpovědi před soudem. To má něco společné? "všechny, kterým jsem svého času dal naději na četbu výslechů K. H. Franka JUDr. Bohuslavem Ečerem, musím zklamat." |
|
|
|
kulometčík napsal v č. 2213: Bohužel, já mám o Heinze G. Konsalika jen Jantarovou komnatu "četl jste někdo knížku ,,bylo jich deset" od Heinze G. Konsalika - německý originál ,,Sie warten zehn"? pokud ano zjímaly by mně vaše názory." |
|
|
|
četl jste někdo knížku ,,bylo jich deset" od Heinze G. Konsalika - německý originál ,,Sie warten zehn"? pokud ano zjímaly by mně vaše názory. | |
|
|
Dzin napsala v č. 2211: Silně offtopic: všechny, kterým jsem svého času dal naději na četbu výslechů K. H. Franka JUDr. Bohuslavem Ečerem, musím zklamat. Dotyčné dokumenty jsou již cca rok v Historickém ústavě."Tak jsem si udělal radost a v antikvariátu jsem si (kromě Kravavá jatka II.) koupil knihu "Československo a Norimberský proces: Hlavní dokumenty norimberského procesu o zločinech nacistů proti Československu"" Btw já si (po maturitě) hodlám udělat radost Oficiální historií B-of-B a třídílnou historií 2nd TAF. Snad to bude stát za to |
|
|
|
Tak jsem si udělal radost a v antikvariátu jsem si (kromě Kravavá jatka II.) koupil knihu "Československo a Norimberský proces: Hlavní dokumenty norimberského procesu o zločinech nacistů proti Československu" | |
|
|
fusilier napsal v č. 2209: Já ji osobně nemám, je moc drahá, ale zkus se kouknout sem www.libri.cz/kniha.php?kniha=241 a koukni na ukázku z knihy "Máte už někdo Encyklopedii branné moci republiky Československé 1920-1938? Jaká je?" |
|
|
|
Máte už někdo Encyklopedii branné moci republiky Československé 1920-1938? Jaká je? | |
|
|
Stojí za koupi kniha Léto stíhače od letce RAF P.H.M Richeyho ? | |
|
|
Ero napsal v č. 2205: No možná Kronika ww2 ale je to spíš kronika "Měl bych dotaz, vyšla v Čechách nějaká knížka zabývající se statistikami druhé světové války ? " |
|
|
|
Ero: třeba Historické události - druhá světová válka - Eduard Čejka-Karel Richter. | |
|
|
Měl bych dotaz, vyšla v Čechách nějaká knížka zabývající se statistikami druhé světové války ? (ztráty v různých bitvách, poměry sil na frontách apod.) |
|
|
|
Chci se zeptat, máte někdo nové vydání "Invaze" od Hubáčka? jaké to je? Zajímá mě hlavně obsah. Já do něj jen nahlédl a bylo tam něco textu navíc. Ale nevím, jestli je i bohatší z hlediska faktografického, hlavně mě zajímají data o ztrátách a síle jednotek v různých fází bojů v Normandii. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii