Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii
|
|
---|---|
Ero napsal v č. 2250: zkusím to ofotit digitálním foťákem(kvalita ovšem bude nevalná) a posléze se domluvit s jedním ze zdejších moderátorů o zveřejnění fotek zde "To je škoda , nezbývá nám než ti tiše závidět " |
|
|
|
Perry napsal v č. 2249: To je škoda , nezbývá nám než ti tiše závidět "bohužel nemám scaner" |
|
|
|
Ero napsal v č. 2248: bohužel nemám scaner "Tak nascenuj a šoupni na Frontu, ať z toho máme něco všichni " |
|
|
|
Perry napsal v č. 2247: Tak nascenuj a šoupni na Frontu, ať z toho máme něco všichni "Pánové našel jsem "poklad" Ve sklepě jsem objevil celou tašku plně zachovalých časopisů a novin z r.1938 s krásnými fotkami naší armády...jsem nadšen" |
|
|
|
Pánové našel jsem "poklad" Ve sklepě jsem objevil celou tašku plně zachovalých časopisů a novin z r.1938 s krásnými fotkami naší armády...jsem nadšen | |
|
|
Worchester napsal v č. 2228: A kde bude k dostání? "Ero- Pokud chceš něco k tomuto tématu tak nedávno vyšla kniha od R.Láška-Jednotka určení SOS I.díl |
|
|
|
Hledám knihu o vládím vojsku. Kniha by se měla jmenovat něco v tom smyslu jako Vládní vojsko prezidenta Háchy, nebo Háchovi muži/vladaři (ne Háchovi melody boys od J.Marka). Jedním ze spoluautorů by měl být L.Vyskočil a kniha by měla vyjít do roku 1998 či těsně po něm. Díky za odpověď |
|
|
|
Tak už mám objednanýho Finance na Podkarpatské rusi, už se těším | |
|
|
Worchester napsal v č. 2235:
"U nás v antikvariátu v Trutnově máme plno knih od Marka, včetně těchto. Co se týče Hraničářů Podluží těch tam je přesně 5 ks od 105 do 150Kč"
čet.Hrad napsal v č. 2242: Ten sborník se měl původně jmenovat "Hraničáři v podluží", ale jsou tam dvě vesnice Horní a Dolní Podluží a pltelo by se to a tak hlavně na doporučeních místních se šlo na Hraničáři pod Luží "Myslíš Hraničáře pod Luž" |
|
|
|
Ero napsal v č. 2223: Všechny mám, mohu doporučit
"Beneš, J.: Finanční stráž československá 1918-1938, vydal Fortprint, Dvůr Králové nad Labem, 2005 • Holub, O.: Stůj! Finanční stráž, Praha, Naše vojsko, 1987 • Holub, O.: Rovnice řešená zradou, Naše vojsko, Praha 1983 • Kolektiv: Hraničáři pod Luží ´38, Fortprint, Dvůr Králové nad Labem, 2003 • Marek, J.: Smrt v celním pásmu, Svět křídel, Cheb 2000 • Marek, J.: Hraničářská kalvárie, Svět křídel, Cheb 2004 • Nevyhoštěný, J.: Financem na Podkarpatské Rusi, Codyprint, Praha 2002 • Speychal Robert a kol.: Stráž obrany státu, MV&H s.r.o., Praha 2002"
Ero napsal v č. 2225: Taky za to stojí, stejně jako Poručík od ženistů ze stejného vydavatelství"stojí za koupi kniha Františka Fary Četnické vzpomínky ?"
Worchester napsal v č. 2235: Myslíš Hraničáře pod Luží "Co se týče Hraničářů Podluží těch tam je přesně 5 ks." |
|
|
|
Ero napsal v č. 2240: Do týdne "Prosímtě, jěště otázečka, za jak dlouho ti ta kniha přišla ?" |
|
|
|
Worchester napsal v č. 2224: Prosímtě, jěště otázečka, za jak dlouho ti ta kniha přišla ? "Tu knihu Financem na Podkarpatské Rusi jsem si nedávno koupil v www.armyshop.cz " |
|
|
|
Worchester napsal v č. 2235: se špatně díváš, třeba zde:"Já ji na internetu neviděl něco málo přes rok " www.dantikvariat.cz/ |
|
|
|
Ero napsal v č. 2223:
"• Kolektiv: Hraničáři pod Luží ´38, Fortprint, Dvůr Králové nad Labem, 2003"
Ero napsal v č. 2223:
"• Marek, J.: Smrt v celním pásmu, Svět křídel, Cheb 2000"
mbbb napsal v č. 2230: U nás v antikvariátu v Trutnově máme plno knih od Marka, včetně těchto. Co se týče Hraničářů Podluží těch tam je přesně 5 ks od 105 do 150Kč .
"tyhle knihy budeš schánět velmi těžko"
Ero napsal v č. 2223:
" Holub, O.: Stůj! Finanční stráž, Praha, Naše vojsko, 1987"
mbbb napsal v č. 2231: Já ji na internetu neviděl něco málo přes rok
"nechá se sehnat - i v interentových antikvariátech, ale chce to chvilku trpělovisti, ale celkem to není žádný velký problém"
mbbb napsal v č. 2232: Nejsi sám, kdo se na ni těší "12. května by ji měla tiskárna expedovat, už se na to moc těším." |
|
|
|
Ero napsal v č. 2223: tyhle knihy budeš schánět velmi těžko"Kolektiv: Hraničáři pod Luží ´38, Fortprint, Dvůr Králové nad Labem, 2003 • Marek, J.: Smrt v celním pásmu, Svět křídel, Cheb 2000 "
Worchester napsal v č. 2224: nechá se sehnat - i v interentových antikvariátech, ale chce to chvilku trpělovisti, ale celkem to není žádný velký problém
"Tuto knihu máme v Městské knihovně, ale marně sháním nějakou pro koupi..... "
Worchester napsal v č. 2229: 12. května by ji měla tiskárna expedovat, už se na to moc těším. "Ero- Pokud chceš něco k tomuto tématu tak nedávno vyšla kniha od R.Láška-Jednotka určení SOS I.díl codyprint.cz/sos.html" |
|
|
|
Ero napsal v č. 2227: Ano je. Má 133 stran, množství fotografií, pár stránek věnovaných historii četnického sboru, pár ukázek ze Slavínu četnictva a jako přílohu i směrnici k provádění odsunu Němců z území ČSR "Nejspíš si jí taky objednám, je to dobrá kniha říkáš ?" Jen jediný mínus, který u mě má (podobně jako jiné knihy s touto tématikou) je lepená vazba-moc nevydrží při rozevírání stránky může dojít k odlepení části vazby Ero- Pokud chceš něco k tomuto tématu tak nedávno vyšla kniha od R.Láška-Jednotka určení SOS I.díl codyprint.cz/sos.html |
|
|
|
Worchester napsal v č. 2224: Nejspíš si jí taky objednám, je to dobrá kniha říkáš ? "Tu knihu Financem na Podkarpatské Rusi jsem si nedávno koupil v www.armyshop.cz za cca 185Kč" |
|
|
|
Ero napsal v č. 2225: Četnické vzpomínky je dobrá kniha, ale v porovnání s Financem na Podkarpatské Rusi, ji musím hodnotit jako méně zdařilou, přesto je to výborná kniha, mohu jen doporučit."Tak jsem tam juknul, stojí za koupi kniha Františka Fary Četnické vzpomínky ?" Popisuje se v ní život a služba četníka F.Fary, který sloužil mj. na Četnické stanici v Trutnově a Miletíně. codyprint.cz/cetnici.html |
|
|
|
Worchester napsal v č. 2224: Tak jsem tam juknul, stojí za koupi kniha Františka Fary Četnické vzpomínky ? "www.armyshop.cz " |
|
|
|
Beneš, J.: Finanční stráž československá 1918-1938, vydal Fortprint, Dvůr Králové nad Labem, 2005 Tyto knihy seženeš celkem v pohodě. Tu knihu Financem na Podkarpatské Rusi jsem si nedávno koupil v www.armyshop.cz za cca 185Kč-ona totiž chvíli nebyla k sehnání.Kolektiv: Hraničáři pod Luží ´38, Fortprint, Dvůr Králové nad Labem, 2003 Marek, J.: Smrt v celním pásmu, Svět křídel, Cheb 2000 Marek, J.: Hraničářská kalvárie, Svět křídel, Cheb 2004 Nevyhoštěný, J.: Financem na Podkarpatské Rusi, Codyprint, Praha 2002
Ero napsal v č. 2223: Tuto knihu máme v Městské knihovně, ale marně sháním nějakou pro koupi..... " Holub, O.: Stůj! Finanční stráž, Praha, Naše vojsko, 1987" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii