Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii
|
|
---|---|
Rixen napsal v č. 2342: BUTLER, Rupert"Dala by se v češtině sehnat kronika 5. SS Panzer Division Wiking? " Svojtka Václav & Co., 2003 (1) - váz., 192 str. Z angl. přel. P. Pazderka EAN: 9788072377626 ISBN 80-7237-762-0 Kč 299,- |
|
|
|
Dala by se v češtině sehnat kronika 5. SS Panzer Division Wiking? | |
|
|
Náhodou som si všimol upútavku na publikáciu Mushroomu venovanú MiG-3. Sľubujú tam unikátne fotografie. Ak budú také "unikátne" ako notoricky známa fotografia MiG-3 od 120.IAP, navyše MiG v popredí je dofarbený naozaj unikátne - zelené konce krídel, môžme očakávať aj "unikátne" informácie skombinované s notoricky známymi informáciami. Milovníci gulášov sa majú na čo tešiť .... alebo nás čaká milé prekvapenie??? | |
|
|
vie niekto kde by som mohol zohnat niektoru z tychto knih : AUTOR - NAZOV neznamy - Partizánske hnutie a SNP v okrese Košice-mesto a vidiek Michálek, Ján - Protifašistický odboj na Slovensku v rozprávaniach ľudu Bosák, Pavel - Z bojových operácií na fronte SNP Kállay, Karol - Spomienky na Slovenské národné povstanie neznamy - Národnooslobodzovacie hnutie na východnom Slovensku; Súpis literatúry k 20. výročiu SNP Nosko, Július - Takto bojovala povstalecká armáda neznamy - SNP; mapa pamätných miest a bojov Nesvadba, Frantšek: Na Dargovskom fronte (približný názov) mailto:[email protected] |
|
|
|
mbbb napsal v č. 2338: " kejzlar opět mínus" Prý je dohodnut i s FORTprintem pana Škody, že tisk začne na jaře... Takže příští rok to prý bude (zase ) tutovka |
|
|
|
Worchester napsal v č. 2337: to sem fakt zvědav "Tak jsem konečně zase mluvil s panem Kejzlarem. Kniha by měla po 8 letech konečně vyjít příští rok na jaře " ono to totiž mělo být určitě již letos na jaře a kvůli tomu se zpozdilo naše Broumovsko a Trutnovsko, protže první měl vyjít Kejzlar a pak teprve my. Jenže pak se ukázalo, že kejzlar opět mínus |
|
|
|
Worchester napsal v č. 2322:
"Mimochodem nevíte někdo, kdy by měla vyjít kniha M.Kejzlara na téma Trutnovsko 1938? Říkalo se v půli července a kde nic tu nic...."
mbbb napsal v č. 2323: Tak jsem konečně zase mluvil s panem Kejzlarem. Kniha by měla po 8 letech čekání konečně vyjít příští rok na jaře "Kniha M.Kejzlara na téma Trutnovsko 1938 možná vyjde v půli července ale neví se který rok letos už zcela jistě ne-e." |
|
|
|
GOOD! Díky! |
|
|
|
Hartmann-Kdysi (před pár lety) jsem četl kompletní vydání všech dílů Klosse. www.kapitankloss.eu/grafika/komikscz/21.jpg www.kapitankloss.eu/index.php?page=komiks-cz (úplně dole) |
|
|
|
Nemáte někdo komiks kapitána Klosse? Vycházelo to v 70. letech. Je to celkem 20 sešitů, já nemám žádný, ale kdysi jsem to četl v autobuse cetou na školu v přírodě, když mi to pučila spolužačka. komix.kvalitne.cz/images/sejmout.jpg |
|
|
|
Odsouzená loď (případ USS Indianopolis) |
|
|
|
Mohla by mi, prosím, nejaká dobrá duša napísať prehľadný zoznam, alebo dať link na Hubáčkové knihy o Pacifiku ? Ďakujem. | |
|
|
co se týče Machka - za války si vzal německou národnost, byl z něj horlivý nacista. Jeho osudy po roce 45 se nepodařilo vypátrat - viz též kniha Šluknovská zrada od Beneše a Marka co se týče Jansy, za války se též dal k Němcům, ale k jeho poválečnému osudu si nyní nemohu vzpomenout. |
|
|
|
Já zase dočetl knihu ,,Hraničářská kalvárie",jak dříve napsal Mbbb,je trochu nasírací,ať se jedná o neschopnost vydat přímý rozkaz z ministerských nebo pražských míst,bojácnost armádních důstojníků k zásahu,nebo politické pikle místních hejtmanů. Nevíte někdo jak skončil kolaborant pol.npor.Jansa nebo okresní hejtman Machek(Varnsdorf?) po válce? |
|
|
|
Četl jste někdo knihu Tygr z Volchovstroje od Rudolfa Nowotnyho,bratra Waltera Nowotnyho? | |
|
|
Worchester napsal v č. 2324:
" našel jsem několik chyb"
Worchester napsal v č. 2326: Tak moje kritika nebyla na místě. V knize byli použity místopisné názvy z roku 1938, o nichž jsem mnohdy neměl ani tušení."Třeba Hořejší Staré Město (Horní Staré Město)"
mbbb napsal v č. 2327: Knihu jsem dočetl, perfektní počteníčko, a žádnou hrubou chybu v ní nenašel... "tak až najdeš nějakou hrubou chybu, hoď to sem" |
|
|
|
Worchester napsal v č. 2326: tak až najdeš nějakou hrubou chybu, hoď to sem"Třeba Hořejší Staré Město (Horní Staré Město) a ještě něco, a to jsem teprve asi na 20.straně.."
Worchester napsal v č. 2326: samo, že se ty dvě knihy budou v něčem krýt, v něčem zase se budou ale rozporovat."Aha...." Budou tam i stejné citace - třeba o motorizaci či rozkazy velitele praporu SOS Kadaň Stangla o chování SOSáků - všichni čerpáme tyhle věci z jednoho pramene. |
|
|
|
mbbb napsal v č. 2325: Třeba Hořejší Staré Město (Horní Staré Město) a ještě něco, a to jsem teprve asi na 20.straně...
"co je tam třeba blbě??"
mbbb napsal v č. 2325: Aha.... "tamhle knížka bude trošku jiank zaměřená, nebudou tam vzpomínky SOSáků, ale spíš popis historie, vývoje, činnosti a všeho kolem SOS. Bude tam hodně dnes již neznámých věcí. Prostě se ty dvě knihy sešly, není to poprvé v téhle branži, že se sešli dvě knihy na stejné téma." |
|
|
|
Worchester napsal v č. 2324: kluci ten kraj znaj hodně dobře, maj ho hodně detailně prochozenej, jezdí tam od dětství, u Žacléře mají chalupu"Líbili, líbili, ale našel jsem několik chyb-zejména místopisných v Broumovsku a Trutnovsku. Samozřejmě jako člověk znalý onoho kraje vím, co je špatně a co je myšleno, ale pro někoho neznalého..." co je tam třeba blbě??
Worchester napsal v č. 2324: tamhle knížka bude trošku jiank zaměřená, nebudou tam vzpomínky SOSáků, ale spíš popis historie, vývoje, činnosti a všeho kolem SOS. Bude tam hodně dnes již neznámých věcí."Mě se to zdá trochu zbytečné, když teď vyšla kniha od Láška. Vydávat v období jednoho roku dvě přelomové knihy o SOS... Zřejmě i podobného rázu." Prostě se ty dvě knihy sešly, není to poprvé v téhle branži, že se sešli dvě knihy na stejné téma. |
|
|
|
mbbb napsal v č. 2323: Líbili, líbili, ale našel jsem několik chyb-zejména místopisných v Broumovsku a Trutnovsku. Samozřejmě jako člověk znalý onoho kraje vím, co je špatně a co je myšleno, ale pro někoho neznalého...
"jsem rád, že se ti uvedené knihy líbily."
mbbb napsal v č. 2323: Mě se to zdá trochu zbytečné, když teď vyšla kniha od Láška. Vydávat v období jednoho roku dvě přelomové knihy o SOS... Zřejmě i podobného rázu."Na příští rok se připravuje knížka o historii SOS " Škoda, na RNDr.Kejzlara jsem se moc těšil, protože se mi celkem i líbí jeho články v regionálních časopisech, např. v Krkonoších... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii