Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii
|
|
---|---|
Vďaka Ondrej Kolár za informáciu, len neviem kde si ju môžem vypožičať, alebo kúpiť ak je na predaj. | |
|
|
dedo napsal v č. 2361: O Petříkově oddílu se zmiňuje v několika svých knihách a článcích i Vládním vojsku Jindřich Marek, o jiné literatuře nevím. "Poradí mi niekto, kde bi som mohol zohnať, alebo vypožičať knihu o českých partizánoch v Taliansku za 2. sv. vojny." |
|
|
|
Poradí mi niekto, kde bi som mohol zohnať, alebo vypožičať knihu o českých partizánoch v Taliansku za 2. sv. vojny. Veliteľ bol kpt. Peŕík. Pravdepodobne medi 20. slovákov v jeho jednotke bol aj môj otec. V zozname partizánov jeho jednotky asi bude. Príjemné sviatky a šťastný Nový rok pre všetkých. |
|
|
|
Otázka jako šitá na Cinika: Jakpak se vám zamlouvá Hranice placená krví od K. Richtera? |
|
|
|
to: Tom, Algy a další Tak jsem koukal, že náš předvánoční knižní trh začíná vytahovat poslední trumfy, jako příklad uvedu poslední knihu od Miroslava Irry Československé vojenské letectvo 1945-1950 shop2.netopejr.cz/detail.php?SERV[service_id... , která právě vychází ve Světě křídel. Jelikož vím, že právě naše poválečné letectvo je autorovou silnou stránkou (viz. např. jeho několikadílný seriál na to to téma v HPM pár let nazpět, popřípadě jeho práce zabývající se jednotlivými typy letadel této doby) knihu jsem si objednal a jsem velice zvědav na jejím srovnání např. s prací M. Pajera(Křídla pro vítězství a poválečnou obnovu) nebo knihami Rajlicha zabývající se tímto tématem (Albion 45-46, Soumrak králů vzduchu). Ona v tomto případě i cena v porovnání s počtem stránek atp. není až tak hrozná. Především jsem velice zvědav na její fotografickou přílohu, neboť autor disponuje skutečně značným množstvím fotografického materiálu z tohoto období letecké historie. |
|
|
|
Baulehr-Batalion 800 z.b.v od Svojtky, máte to někdo? Vím že Svojtka je tu stejne popularni jako pan Suvorov, ale díky za odpověd | |
|
|
Díky za snahu. Ten chlap je jako přízrak On totiž po válce napsal pár moc zajímavých článků o vojenských mostech do "Veřejné služby technické". V jednom je taková malá poznámka, že byl příslušníkem brigády, ale jinde jsem se ním nesetkal a docela mne to mrzí. |
|
|
|
add. opravdu jen zevrubně jsem se koukl, bohužel Tome jsem ho nenalezl. V knize jsou jmené seznamy pouze důstojníků, mezi těmi jsem ho ani v ženijní rotě nenašel a dále již pouze jmené seznamy padlých. | |
|
|
Nevím, "vybalil" jsem ji včera pozdě večer a viděl ji poprvé. Čeká mne ještě asi pět "kousků" než se k ní dostanu, ale podívám se. | |
|
|
Ehmm...že pořád otravuju...jméno ing. Pavel Wurzel se v knize někde objevuje? Měl by mít něco společného s ženijní rotou brigády. | |
|
|
Právě se mi dostala do rukou "horká" novinka z AVISu od Ivana Procházky- Dunkerque Válečný deník Československé samostatné obrněné brigády (říjen 1944-květen 1945) Ačkolil činnost našich pozemních jednotek nepatří do středu mého zájmu, musím uznat, že tato práce je více než zdařilá. Zhruba 200 stran ve formátu A4, pevné desky s velice zdařilou grafickou úpravou a uvnitř "neskutečné věci" . Je to takový "mladší bratříček" Osobností čs. odboje, které vyšly u armádního vydavatelství minulý rok. Škoda, přeškoda běžné nedostupnosti těchto publikací , protože při současné přemíře nabídky mnoha knih s "pochybnou" historickou hodnotou, by byly milým osvěžením na našem knižním trhu. | |
|
|
www.fronta.cz/literatura/vychodni-fronta Paul Carell: Barbarossa + Spálená země |
|
|
|
Zdar...potreboval bych koupit nejakou knihu o východní frontě!Hledám něco...aby se dala dobře číst nejonom fakta,ale i popis války normálních vojáků.Pokud někdo ví...at mi prosim poradi | |
|
|
Ondřej: Díky za radu, už jsem se vrátil a kousek od náměstí jsem narazil na příjemný antikvariát, kde jsem ukořistil 3 exempláře které jsem doma ještě neměl. | |
|
|
Glynwed napsal v č. 2348: Nejlepší asi bude zkusit knihkupectví na Horním náměstí (proti orloji), občas se dá něco sehnat i ve Votobii (zhruba na půl cesty mezi Horním náměstím a Náměstím Republiky). "Poradí mě někdo dobré knihkupectví s Military v Olomouci." |
|
|
|
Poradí mě někdo dobré knihkupectví s Military v Olomouci. Budu tam ve středu a ve čtvrtek, tak ať zbytečně moc nebloudím... | |
|
|
guano napsal v č. 2346: To samozřejmě ne . Měl sem na mysli rozdíl ve fotkách, přílohách.... "Jako ze by tam Winston neco dopsal ? " |
|
|
|
Jako ze by tam Winston neco dopsal ? | |
|
|
Nevíte někdo jestli je rozdíl v jednotlivých vydáních Churchillovo pamětí z r. 1992 v nakladatelství Lidové Noviny a z r. 2005 opět v nakladatelství Lidové Noviny? Našel sem totiž možnost koupit starší verzi za 600 Kč všechny svazky - to je poloviční cena nového vydání. |
|
|
|
Glynwed napsal v č. 2343: ne tuto knihu již mám. dokonce sem ji zakoupil za 199,-, ale ta kniha kterou myslím se jmenuje Panzer Grenadiere der 5. SS Panzer Division Wiking."BUTLER, Rupert Svojtka Václav & Co., 2003 (1) - váz., 192 str. Z angl. přel. P. Pazderka EAN: 9788072377626 ISBN 80-7237-762-0 Kč 299,-" (Nebo tak nějak) |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii