Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii
|
|
---|---|
Jde mi hlavně o jejich působení ve francii v roce 1940. Ve většině literatury o WWII jsem našel jenom obecnější informace. Jde mi spíš o nějaký přehled jednotek a jejich složení které se na bitvě o francii podílely, jejich výzbroj, trasy ústupu... | |
|
|
Ahoj, může mi někdo doporučit nějakou knihu zabývající se britskými expedičními sbory během WWII? Děkuji |
|
|
|
manek napsal v č. 2731: Ano mam ji a četl jsem ji . Je v ní spousta drobných chyb, či opakovaných nepřesností, ale poměrně hezký fotky...... "Četl někdo knihu HITLEROVI ZAHRANIČNÍ DIVIZE od Chrise Bishopa? " |
|
|
|
Četl někdo knihu HITLEROVI ZAHRANIČNÍ DIVIZE od Chrise Bishopa? www.kosmas.cz/hledani_vysledek.asp?autor=Chr... |
|
|
|
V knichkupectví Luxor na Václaváku jsou k mání všechny "encyklopedie" pana Čvančary: Někomu žívot, někomu smrt I. - III. + Heydrich. | |
|
|
poaman napsal v č. 2727: Předpokládám, že stále platí, že se to dá koupit přímo v Ústavu pro soudobé dějiny ve Vlašské ulici. Knihy prodávali v kanceláři hned za vraty vlevo. "Bude se to dát někde pořídit? Ve zboží jsem to zatím nenalezl...." |
|
|
|
poaman napsal v č. 2726: No, jak napsal alyk níže, je to příjemné zpestření četby, napsané to je fakt dobře (aby ne, když se vezme v potaz osoba autora ). Osobně bych si to nekoupil (faktograficky i "nestrannostně" jsou na trhu výrazně lepší knihy), ale půjčit z knihovny - proč ne. "Aha, takže to nee... Od nějakýho náckofila by to byly vyhozený prachy." |
|
|
|
Pavel Šrámek napsal v č. 2724: Bude se to dát někde pořídit? Ve zboží jsem to zatím nenalezl.... "Ústav pro soudobé dějiny v Praze vydal knihu o sudetských Němcích, kteří se postavili proti Hitlerovi. www.usd.cas.cz/cs/stranky/publikace/prave-vy... Bohužel z anotace není zřejmé, zda se věnuje i sudetským Němcům v roce 1938. Moc rád bych si konečně něco přečetl o Republikanische Wehr." |
|
|
|
karaya1 napsal v č. 2720: Aha, takže to nee... Od nějakýho náckofila by to byly vyhozený prachy. "Mimochodem, Paul Carell je pouze pseudonym pro bývalého nacistického propagandistu Viz např. www.fronta.cz/dotaz/paul-carell" |
|
|
|
Pavel Šrámek napsal v č. 2724: ano, i já, to je moc zajímavé a málo známé téma "Moc rád bych si konečně něco přečetl o Republikanische Wehr." |
|
|
|
Ústav pro soudobé dějiny v Praze vydal knihu o sudetských Němcích, kteří se postavili proti Hitlerovi. www.usd.cas.cz/cs/stranky/publikace/prave-vy... Bohužel z anotace není zřejmé, zda se věnuje i sudetským Němcům v roce 1938. Moc rád bych si konečně něco přečetl o Republikanische Wehr. | |
|
|
mbbb napsal v č. 2722: no tak jen to ne, expre havel ešte filmovým scénaristou, tak to se máme na co těšit! to bude skvělý mnichovský přízrak, heh "ano, podle této knihy se má točit film, na scénáři má pracovat expresident Havel" |
|
|
|
Pavel Šrámek napsal v č. 2721: ano, podle této knihy se má točit film, na scénáři má pracovat expresident Havel "A podle knihy chce prý Miloš Forman točit film." |
|
|
|
Podle dnešní MF Dnes má příští týden vyjít v nakladatelství Paseka kniha "Mnichovský přízrak", která je jakousi zpovědí E. Daladiera. A podle knihy chce prý Miloš Forman točit film. | |
|
|
Mimochodem, Paul Carell je pouze pseudonym pro bývalého nacistického propagandistu Viz např. www.fronta.cz/dotaz/paul-carell |
|
|
|
poaman: Jasně, už je to sice dávno, cca 97-99, od něj jsem četl vše co u nás vyšlo, Operace Barbarossa, Spálená země, Stalingrad, Lišky pouště, Den d. Musíš brát v potaz hlavně to, že Carell to psal v 60-tých letech a byl vůbec prvním, který psal výhradně z pohledu německých vojsk. Nepočítám do toho paměti vojáků. Carell je všechny objížděl, dělal s nimi rozhovory atd. Je z toho samozřejmě cítit veliká tendenčnost, zejména u OB, .."chyběl jeden prapor, jedna divize...atd", ale na druhou stranu, má výborný jazyk a je to hodně čtivé. Příjemné zpestření studia ww2. V současnosti jsou samozřejmě lepší a propracovanější knihy. Ale Carell zase ve své době neměl přístup k mnoha archiváliím. | |
|
|
Když už jsme u dotazů. Četl jste někdo od Paula Carella Barbarossu? | |
|
|
Dobívání domova je docela dobrá knížka první část se mi líbila víc než ta druhá |
|
|
|
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na hodnocení knihy pokud někdo četl: Karel Richter, Dobývaní domova 1. a 2. část?? Děkuji |
|
|
|
Tom napsal v č. 2706: Sice jsi tímhle
"Tak mne napadá...co takhle zkusit reklamační řízení...? Mizerný překlad a mizerná redakční korektura by přece měly být důvodem k reklamaci zboží? "
Tom napsal v č. 2706: nemyslel mě, ale přesto - co se toho reklamačního řízení týče, pak by podle mě bylo možné v reklamačním řízení uplatnit, že mizerný překlad a mizerná redakční korektura jsou rozporem s kupní smlouvou, tj. že prodávaná věc nemá - slovy zákona (§ 616 odst. 2 občanského zákoníku) - jakost a užitné vlastnosti smlouvou požadované, prodávajícím, výrobcem nebo jeho zástupcem popisované, nebo na základě jimi prováděné reklamy očekávané, popřípadě jakost a užitné vlastnosti pro věc takového druhu obvyklé.."Co na to náš právník" Pokud by prodávající uznal rozpor s kupní smlouvou, pak by podle zákona byl povinen ji bezplatně bez zbytečného odkladu uvést do stavu odpovídajícího kupní smlouvě, buď výměnou nebo opravou, pokud by to nebylo možné (což je pravděpodobnější, asi těžko někdo udělá extra překlad a korekturu a extra výtisk), pak by kupující měl nárok na přiměřenou slevu nebo odstoupení od smlouvy. V praxi bych myslel, že bude záležet na otrlosti toho kterého prodávajícího, jestli raději vrátí peníze, než aby se o to tahal, nebo jestli bude ochoten (třeba i v domnění, že je to z vaší strany drzost a výmysl) reklamaci odmítnout a riskovat, že se svého nároku budete domáhat třeba i soudní cestou (plus třeba přes ČOI, nebo veselé pořady typu Občanského juda). A taky myslím, že by záleželo na počtu takových reklamujících, jestli prodávající bude vidět - z jeho pohledu vzato - dva nespokojené exoty oproti stovkám bezproblémových kupujících, nebo jestli mu knihu přijde omlátit o hlavu polovina těch, co si ji koupili. Takový tlak by ho na druhou stranu mohl přimět dbát více na kvalitu překladu a korektur, a nebo taky k tomu, že takové knihy raději vydávat přestane. Jak by se k tomu postavil soud, pokud byste se chtěli v případě zamítnuté reklamace zkusit domáhat vašeho nároku soudní cestou, je těžko předvídat, nicméně v případě do očí bijících nesprávností v překladu a faktických nesmyslů by vám nárok přiznat měl.. I to by ale mohl být běh na sakra dlouhou trať. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii