Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii

• Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
841-860 z 3074
<< 40 41 42 43 44 45 46 >>
Po
bush 18.8.2008 09:05 - č. 2683
bush guano: Případné recenzi by se asi nikdo z redakce nebránil..
guano 18.8.2008 08:59 - č. 2682
guano Dovolím si nesouhlasit. Jedná se o patrně nejlepší zpracování náletu na Peenemuende všeobecně a cena knihy je 299 Kč. To ji činí dostupnou i pro méně majetné a angličtinu neovládající zájemce. Ano, pravděpodobně bude překlad s chybami (otázkou je, kolik a jakých jich v knize bude), ale podle mne je důležitější pravdivé a nezkreslené vylíčení okolností a průběhu tohoto náletu (srovnej např. s Irvingovým pojetím náletu na Drážďany). Já do ní jdu a po přečtení dám vědět
guano 15.8.2008 13:14 - č. 2679
guano Něco pro příznivce knih Martina Middlebrooka (zvláště pro Algernona ): vyšla tato kniha www.bbart.cz/katalog.asp?id=1909
Kniha je evidentně převzaná od Pen & Sword (viz např. zde www.amazon.co.uk/Peenemunde-Raid-Night-Augus...)
a to včetně dodatků a příloh.
No uvidíme, jaký bude překlad...
karaya1 9.8.2008 09:35 - č. 2678
karaya1 Včera jsem dočetl Irvingovu Luftwaffe - a musím říct, že plně dostál své pověsti. Shromáždil zajímavé, předtím nepublikované podklady a na jejich základě vystavěl obraz, jenž mu vyhovoval

Soustavně haněl britské bombardování "měst a ne továren", vyzdvihoval to americké (zřejmě ovlivněn Milchem, jehož životopis to vlastně je) a nijak se nepozastavil nad tím německým; z Milcha udělal vlastně oběť intrik na RLM a Centrálním plánování; o německých strojích se zásadně vyjadřoval velice kladně ("nádherná stíhačka s unikátním dostupem" byl jeho komentář k Ta 152); nijak nekomentoval otrockou práci, která vybudovala podzemní továrny (k jejichž realizaci přispěl také Milch) apod.

Stranou nechávám překlad i perličky (Genova jest Ženeva - to jen abyste věděli, odkud si Němci odskočili do Rapalla na rande s Rusy ).
Krtek2 8.8.2008 22:20 - č. 2677
Krtek2 Co říkáte na cobybylokdyby dílo Źáby v mlíku (napsal Jan Drnek)? Knihu jsem si na pokračování pročítal v knihkupectví (490 KČ se mi obětovat nechtělo) a musím říci, že kniha je psána záživným stylem formou událostí popisovaných den po dni a čte se velmi dobře.
S obsahovou stránkou je to poněkud horší, přece jen mi děj přijde hodně přitažený za vlasy. Německá armáda sice po těžkých bojích obsadí Plzeň, ale češkoslovenští generálové ví vždy naprosto přesně odkud přijde útok, vychází jim každý plán, který navrhnou, československé letectvo zaskočí nepřipravenou Luftwafe, československé jednotky rozdrtí německé síly v Rakousku a nakonec osvobodí Vídeň.
Poláci vyhlásí ČSR válku, jejich útok na Těšínsko je rozdrcen a vzápětí je Polsko napadeno Sovětským svazem, jehož jednotky předvedou takový blitzkrieg, za který by se nemusel stydět ani Wehrmaft. Hitler spáchá sebevraždu, Německo kapituluje.
Po válce čs. armáda hodlá zavést taktiku blitzkrigu, začne budovat speciální jednotky, získá skvělý šifrovací přístroj ...
Závěrečnou část knihy tvoří fiktivní životopisy reálných i autorem vymyšlených hlavních postav.

Zajímavá recenze zde:
www.fantasya.cz/forum/ad-zaby-v-mliku-drnek-jan
mbbb 4.8.2008 18:05 - č. 2676
mbbb
bush napsal v č. 2675:
"Díky, to se dá použít, leč ještě bych si měl někdy sehnat podrobnější; přeci jen tam není vyznačena kdejaká malá vesnička.."
speciálky ti nestačej?? nic lepšího neseženeš
bush 4.8.2008 17:30 - č. 2675
bush
mbbb napsal v č. 2674:
"Dobrý je taky tohle"
Díky, to se dá použít, leč ještě bych si měl někdy sehnat podrobnější; přeci jen tam není vyznačena kdejaká malá vesnička..
mbbb 4.8.2008 17:24 - č. 2674
mbbb
bush napsal v č. 2673:
"Vcelku by se mi hodily (podrobné mapy), zejména k jižním Čechám.. "
podrobné mapy nemám, ale mapy 1:75 000 se nechají po antikvariátech koupit.

Dobrý je taky tohle:

mapy.opevneni.cz/

Jinak já mám mapu celé předválečné ČSR se zakreslenýma okresama v el. podobě, jestli máš zájem. Je ale taky na těch webových stránkách - je to ta 1: 750 000
bush 4.8.2008 17:20 - č. 2673
bush
mbbb napsal v č. 2672:
"Ty scháníš mapu okresů meziválečné republiky?"
Vcelku by se mi hodily (podrobné mapy), zejména k jižním Čechám..
mbbb 4.8.2008 17:15 - č. 2672
mbbb
bush napsal v č. 2671:
"jak moc je ta mapa podrobná?"
jenom přehledná politická - bez jakýchkoli detailů - každý okres má území vybarvené jinou barvou a je tam nakreslené sdlo okresu, jinak nic

Ty scháníš mapu okresů meziválečné republiky?
bush 4.8.2008 17:13 - č. 2671
bush
mbbb napsal v č. 2670:
"všechny ne, jen na území Českých zemí - je tam mapa rozmístění okresů a jejich soupis."
Perfektní, tak to asi bude asi stát za ty peníze. Ještě, jestli se můžu zeptat, jak moc je ta mapa podrobná?
mbbb 4.8.2008 17:08 - č. 2670
mbbb
bush napsal v č. 2667:
Jak moc se ta příručka věnuje první a druhé republice a následně Protektorátu (je podrobná?; jsou v ní třeba vypsány všechny okresní úřady první republiky?)?"
všechny ne, jen na území Českých zemí - je tam mapa rozmístění okresů a jejich soupis.

jedná se o kompexní pro přehled problematiky
bush 4.8.2008 16:42 - č. 2669
bush fil2002: Díky. Právě proto jsem se ptal. Zda-li má smysl kupovat něco takovéto komplexního, jak píše mbbb nebo spíše úzce zaměřené publikace, pokud nutně nepotřebuji nejmenší podrobnosti, ale spíše obecnější náhled (zatím).
fil2002 4.8.2008 16:29 - č. 2668
fil2002
bush napsal v č. 2667:
"Jak moc se ta příručka věnuje první a druhé republice a následně Protektorátu (je podrobná?; jsou v ní třeba vypsány všechny okresní úřady první republiky?)?"
K tomu tématu vyšlo např.: Protektorát Čechy a Morava : státopravní a politické aspekty nacistického okupačního režimu v českých zemích 1939-1945 / Pavel Maršálek . - Vyd. 1 . - V Praze: Karolinum, 2002 . - 347 s.
bush 4.8.2008 11:37 - č. 2667
bush
mbbb napsal v č. 2666:
"není to sice o 2. sv. válce, ale je to kniha zajímavá, kterou jsem si dnes koupil a dost mne zaujala"
Ono to vyšlo již před nějakou dobou (2005), takže už to leckde nemají. Měl bych pár otázek, protože jsem nad koupí nedávno taky uvažoval: Jak moc se ta příručka věnuje první a druhé republice a následně Protektorátu (je podrobná?; jsou v ní třeba vypsány všechny okresní úřady první republiky?)?
mbbb 3.8.2008 23:33 - č. 2666
mbbb není to sice o 2. sv. válce, ale je to kniha zajímavá, kterou jsem si dnes koupil a dost mne zaujala:

Janák Jan, Hledíková Zdeňka - Dějiny správy v českých zemích

Anotace k titulu:

Dlouho očekávaná příručka, která je pojata jako vysokoškolská učebnice popisuje dějiny správy v českých zemích od raného feudalismu až po současnost. Je určena nejen studentům historie, profesionálním historikům, ale i všem, kteří se zajímají o dějiny. Právě na správním členění jednotlivých celků a vývoji nejrůznějších úřadů, jejich vzájemném překrývání a doplňování lze sledovat dějinný vývoj a jeho trendy.

knihy.abz.cz/imgs/products/img_228031_main.jpg
clara.A 3.8.2008 19:54 - č. 2665
guano : Děkuju moc za tip!!
guano 3.8.2008 13:02 - č. 2664
guano clara.A: Tato kniha je volně ke stažení zde: www.army.cz/scripts/detail.php?id=10156
clara.A 2.8.2008 18:47 - č. 2663
Dobrý den, chtěla bych se zeptat., zda někdo z Vás nevlastní knihu autorů Burian+Knížek +Stehlík:Atentát:Opreace Atrophoid 1941-1942. Dlouho ji sháním,narazila jsem na ní v Muzeu hrdinů heydrichiády v kryptě Cyrilometodějského chrámu, ale nebyla na prodej stejně jako po internetu. Máte-li ji, prosím, napište mi, jak jste ji získali. Děkuji moc a jsem s pozdravem!!

Klára Adamová
Ondra 14.7.2008 10:33 - č. 2662
Ondra Nové knihy na E-obchodu tvrze Bouda

obchod.boudamuseum.com/index.php?main_page=p...
841-860 z 3074
<< 40 41 42 43 44 45 46 >>
Po