Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii
|
|
---|---|
karaya1 napsal v č. 2659:
"Docela by mě zajímalo, jak ten jeho "vhled do minulosti" funguje - jestli není prachobyčejně sjetej "
www.agapebrno.cz/HTML/novinky.htm Myslím, že je tam ledacos naznačeno. Skoro to vypadá, že autor byl nakmitaný až dost. Takřka na kaši. (Nakmitání se na akašickou kroniku národa.) |
|
|
|
mbbb napsal v č. 2651: něco málo z křestu knihy Hraničářský prapor 2 "Roty Nazdar":"pozvanka csol-mb.net/images/pozvanky/2008-06-14.jpg" csol-mb.net/krest-publikace-hranicarsky-prap... povedené akcička |
|
|
|
Honza M. napsal v č. 2658: Docela by mě zajímalo, jak ten jeho "vhled do minulosti" funguje - jestli není prachobyčejně sjetej ""Falšování příčin a průběhu 2. světové války" "Prolhané povídačky historiků o chování českých dělníků za války" "Duchovní příčina pádu Benešovy poválečné republiky"" Z jiného (snad povedenějšího) soudku: zpravy.idnes.cz/nemka-bori-mytus-o-ceske-zba... www.vitalis-verlag.com/boehmen_maehren.php#k... |
|
|
|
"Falšování příčin a průběhu 2. světové války" "Prolhané povídačky historiků o chování českých dělníků za války" "Duchovní příčina pádu Benešovy poválečné republiky" A mnoho dalšího: www.agapebrno.cz/HTML/novinky.htm Konečně se dozvíme pravdu! Anebo ne? www.sysifos.cz/index.php?id=vypis&sec=11... |
|
|
|
Jednotka určení SOS - díl třetí : obchod.boudamuseum.com/index.php?main_page=p... |
|
|
|
Novinka : Čs. opevnění ve Slupi u Znojma obchod.boudamuseum.com/index.php?main_page=p... |
|
|
|
car jakub napsal v č. 2654: melnicky-antikvariat.cz/katalog/prirustky-v-... "sháním knihu SMRT PŘÁLA STATEČNÝM" |
|
|
|
čau veteráni,jsem tady novej a potřebuju poradit,sháním knihu SMRT PŘÁLA STATEČNÝM : JIŘÍ ŠOLTA,předem díky za info |
|
|
|
Zdravím. V PNS vychádzajú knihy z edície Fakta a svědectví - mohli by ste mi, prosím, napísať, aké už vyšli ? Lebo mám dojem, že niektoré som si nestihol kúpiť. Vďaka |
|
|
|
Četl jste někdo knihu Stíhači z okupované Evropy v boji za svobodu od Jana Michla? Vyšla poměrně nedávno (tuším tři-čtyři dny zpátky ) a na nahlédnutí v obchodě vypadala celkem slušně (rozhodně řádově lépe než první díl, Stíhači z okupované Evropy v Bitvě o Británii). Sice autor opakuje některé nesmysly ze své první publikace (např. organizace Fighter Command RAF v roce 1940 - podle něj vznikla 13. skupina až po 9., zcela ignoruje 14. apod.), ale upustil od svých poměrně vyhrocených výroků na adresu Britů i Belgičanů. Na druhou stranu, určitě téma nevyčerpal - pasáže o Řecích či Jugoslávcích jsou rozsahem na několik stran a úplně opominul např. Islanďana F/O Thorsteinna Eltona Jonssona, který dosáhl poměrně slušného skóre (9/0/2). Na celkové hodnocení si ale podle cca čtvrthodinky listování v knihkupectví netroufám - nesmyslů, které z prvního dílu doslova trčely, tu je na první pohled minimum a na větší rozbor nebyl čas ani prostor. |
|
|
|
pozvanka csol-mb.net/images/pozvanky/2008-06-14.jpg |
|
|
|
Ivan1 napsal v č. 2635: dobra kniha,sa vzdy pridá a k filmu,je celkom zaujimavé,samotne nahravanie.. tj: bonus 11.časť "Páni (a prípadne dámy), čítal tu niekto z vás dielo Bratrstvo neohrožených: Velitel od D. Wintersa? Nič nového a prevratného pochopiteľne neprináša, ale myslím že za skusnutie určite stojí." |
|
|
|
Na E-obchodu tvrze Boudy opět přibyli nové tituly : obchod.boudamuseum.com/index.php?main_page=p... |
|
|
|
mbbb napsal v č. 2636: "příští týden jde do tisku tohle: www.cestyzaopevnenim.net/literatura1.htm www.cestyzaopevnenim.net/ Jak jsme to četl a prohlížel sazbu, bude to dost dobré! " tak, a kniha je již na světě, dnes přišla z tiskárny :!: csol-mb.net/images/novinky/kniha_hp2.jpg |
|
|
|
Na E-obchodu tvrze Boudy přibyli nové tituly : obchod.boudamuseum.com/index.php?main_page=p... |
|
|
|
Pánové, neviděli jste někdo v nějakém časopise recenzi na knihu Jana Michla Cizinci v RAF? Vím, že nedávno někde (…) cosi proběhlo, ale za Boha nejsu schopný to najít. Předem případné díky. | |
|
|
Neděkuj, to nebyl zas takový problém najít. | |
|
|
ja_62 - Díky. To bude ona. Teď jí ještě sehnat, což bude asi oříšek. Chtěl bych jí mít doma v knihovně. | |
|
|
Nejsem letadlovec, ale nahlédnutím do online katalogu Národní knihovny sigma.nkp.cz/F/ to vypadá, že česky vyšla kniha "Memfiská kráska" od Roberta K. Morgana a Rona Powerse, originál se jmenoval Man Who flew Memphis Belle, a český podtitul zněl Paměti pilota druhé světové války. Capt. (později Col.) Morgan byl kapitánem Memphis Belle. Jestli vyšlo něco dalšího netuším, ještě kdysi za dávných a dávných časů si vybavuji článek jak o bojovém nasazení Memphis Belle, tak o pozdějším zfilmování jejích osudů (jak původní dokument, tak pozdější hraný film) v nějakém starším Plastic Kits Revue (č.22, snad z roku 1994(?)).
Edit: Vydal BB art, 2002. |
|
|
|
Chtěl bych se zeptat někoho z místních letců Jednou jsem viděl v knihkupectví knihu, která byla o slavném bombardéru Memphis Belle, nevím zda to byly paměti někoho z posádky, či jiné informace. Později už jsem na ni bohužel nikde nenarazil. Neví někdo o co mohlo jít, případně jak se kniha jmenuje? Rád bych jí sehnal. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii