Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii
|
|
---|---|
Mohu mít takový dotaz proč ony knihy nevyjdou znova? | |
|
|
mbbb napsal v č. 2754: Na přímý prodej je pozdě co?"v antikvariátu, na bursách či v knihovnách" Budu hledat dál, díky |
|
|
|
ramasa napsal v č. 2753: v antikvariátu, na bursách či v knihovnách "Nevíte náhodou, kde by se daly pořídit následující knihy: Pavel Šrámek a kolektiv: Když zemřít, tak čestně. Československá armáda v září 1938 Pavel Šrámek: Československá armáda v roce 1938 -prohledal jsem internet a prošel pár knihkupectví a nikde nic " |
|
|
|
Nevíte náhodou, kde by se daly pořídit následující knihy: Pavel Šrámek a kolektiv: Když zemřít, tak čestně. Československá armáda v září 1938 Pavel Šrámek: Československá armáda v roce 1938 -prohledal jsem internet a prošel pár knihkupectví a nikde nic |
|
|
|
Pavel Šrámek napsal v č. 2751: už mám dočteno moc pěkné dílo "vyšla moje kniha o čs. armádě 1932-1939" |
|
|
|
V nakladatelství Mladá fronta vyšla moje kniha o čs. armádě 1932-1939. Viz www.kosmas.cz/detail.asp?cislo=141886&af... Kdyby zde chtěl někdo napsat recenzi, budu rád. | |
|
|
Dovoluji si upozornit na novinky na E-obchodu tvrze Bouda obchod.boudamuseum.com/index.php?main_page=p... |
|
|
|
Polata napsal v č. 2745: Pěkný že nám to řikáš.[téma č. 232 - přísp. č. 819] A dvakrát. "Znovu vyšla Andrejsova zásadní kniha "Smrt boha smrti" ! Dopněné vydání původní knihy z r. 1947 „Za Heydrichem stín“ (pod jménem Jan Drejs) Zároveń s ním jsema zakouipil i nového Šolce: "Znamení trojského koně" / Životní příběh majora Jaromíra Nechanského/" |
|
|
|
guano napsal v č. 2747: No ne, konečně tu začíná vycházet klasika - kdyby ještě vydali aspoň třeba Richarda Hillaryho, byl bych z poloviny spokojen... "(něco pro karayu )" |
|
|
|
Narazil jsem na dvě novinky: nasevojsko.atlasobchod.cz/atlasobchod/script... (překlad Jan Krist, takže by měl být OK) www.bookcafe.cz/product_info.php/info/p1073_... (něco pro karayu ) |
|
|
|
Rád bych Vás upozornil na nové vydání knihy Američtí hloubkoví stíhači nad Brnem, která oficiálně vyšla 11. října 2008, v den 64. výročí smrti poručíka Kigginse, který byl sestřelen při náletu na železniční stanici Slatina u Brna. | |
|
|
Znovu vyšla Andrejsova zásadní kniha "Smrt boha smrti" ! Dopněné vydání původní knihy z r. 1947 „Za Heydrichem stín“ (pod jménem Jan Drejs) Zároveń s ním jsema zakouipil i nového Šolce: "Znamení trojského koně" / Životní příběh majora Jaromíra Nechanského/ |
|
|
|
curahee napsal v č. 2742: Mno tá tvoja "Ďábelská garda" to je ešte len iné kafe "Svojtka je iné kafe" |
|
|
|
No, já k ní mám výhrady hlavně kvůli způsobu redakční "práce" a nakladatelské politiky v některých případech - jedna známá pro Jotu totiž dělá jazykové korektury; už jsem o tom někde tady psal... O Svojtkovi se ani nemá cenu bavit |
|
|
|
karaya1 napsal v č. 2740: "Asi si o Jotě (alespoň stran výběru titulů) trochu poopravím své mínění " Jota není špatná,nevím co je na tomto vydavatelství tak hrozného,je jasné,že každý titul nezaujme,ale za poslední rok jsem přečetl od Joty román Sydneyho Morrela,,Viděl jsem ukřižování",grahamovo ,,Boje v Itálii",nebo ,,Krvavá cesta od Stalingradu". Svojtka je iné kafe... |
|
|
|
To mám radost. Mě se kniha líbila už od počátku. Docela mě přitom fascinuje ta schyzofrenická dvojjakost Joty. Na jednu stranu klenoty ala. DiNardio nebo Glantz a na druhou stranu braky typu Stolfi. Zaměřil se jen na ty nejsilnější (a nejaktivnější) evropské spojence a podle mého to bylo hlavně proto, že chtěl šetřit místem. Což je jedině škoda, podle mého by nic neskazil, kdyby vydal podobně obsáhlou knihu detailně o každém ze spojenců. Látky by měl dost. Jenže to už bych chtěl opravdu moc. |
|
|
|
Dzine, na Tvé doporučení jsem si přečetl DiNarda (www.fronta.cz/kniha/dinardo-nerovni-spojenci) a musím říct, že toho rozhodně nelituji - je sice škoda, že se zaměřil jen na některé německé spojence, ale i tak to je převelice zajímavé. Asi si o Jotě (alespoň stran výběru titulů) trochu poopravím své mínění | |
|
|
Pavel Šrámek napsal v č. 2738: Jj, děkuju moc, pochvalně hovoří i recenze na netu, ale není nad názor někoho kdo se vyzná. "Ano, četl. Je to oddychová četba, při které se ale může člověk dovědět i nové věci, neboť autor prostudoval dost odborné literatury a je to znát. Z knih vydaných v minulých letech na téma možné války v roce 1938 je podle mého názoru nejlepší. Takže případnou koupi mohu doporučit." |
|
|
|
poaman napsal v č. 2736: Ano, četl. Je to oddychová četba, při které se ale může člověk dovědět i nové věci, neboť autor prostudoval dost odborné literatury a je to znát. Z knih vydaných v minulých letech na téma možné války v roce 1938 je podle mého názoru nejlepší. Takže případnou koupi mohu doporučit. "Četl jste někdo ten Český sen od Knitla?" |
|
|
|
Ptal jsem se už jinde, ale zeptám se i zde.... Četl jste někdo ten Český sen od Knitla? |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii