Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii
|
|
---|---|
Slovensko medzi 14. marcom 1939 a Salzburskými rokovaniami - sborník plný velmi zajímavých příspěvků, dostupný v el. podobě zde: www.pulib.sk/elpub2/FF/Pekar2/index.html |
|
|
|
sigma.nkp.cz/F/JQ5FU1PFKE7E5H9Y4P92UH38T9S89... Viděl jsem to už párkrát po antíkách, nemusel by to být zase takovej problém. |
|
|
|
Zdravím všechny! Někdy v r. 1946-7 vyšla u nás (tzn. v češtině) kniha rozebírající a analyzující poznatky z WWII pro další vývoj ozbrojených sil USA. V knize se též vyhodnocuje účinek jednotlivých druhů zbraní atd. Název knihy si příliš nepamatuji, měl jsem jí půjčenou někdy v r. 2000, ale zněl nějak takhle: "Zpráva náčelníka generálního štábu pozemního vojska ..." a autor byl opravdu G.C. Marshall. Kniha obsahuje velice zajímavé závěry, které popisují m.j. poučení z politiky USA v 30-tých letech, osvětlují nutnost vybudovat silnou a energickou armádu, aby se již nikdy neopakovala situace 1914, resp. 1938 - 41. (nabízí se návaznost na Koreu, Vietnam, Irák, ...) Prostě velmi logické závěry a zajímavé informace! Knihu intenzívně sháním, tak pokud máte nějaké informace, dejte vědět ... ... Díky Tomovi jsem knihu objednal a je doma! |
|
|
|
právě jsem dočetl knihu "Devětadvacátí v osmatřicátém" od Jana Solpera a jsem jí nadšen!!! Kniha nabitá faktama, je evidentní, že vše co autor píše má z archivních podkladů, pár chybiček tam je, ale jde o drobnosti. Podobnou, faktama nabitou knihu, jsem již dlouho nečetl. Dozvěděl jsem se i nové věci, např. o "ztracených" jednotkách za mob. To, že za mob. v září 38 se některé jednotky svým vyšším velitelstvím ztratily jsem přirozeně věděl, ale že se dokázal ztratit celý pluk, to mne opravdu dostalo. Kniha se zabývá, jak již z názvu vysvítá, p.pl. 29 z Jindřichova Hradce a tedy oblastí jižních Čech, ale doporučuji ji čtenářům i odjinud. Autor napsal ještě knihu "Nadějný začátek se smutným koncem". Což je kniha popisující vývoj opevňovacích programů a výstavbu opevnění v regionu jižních Čech. Protože vlastním Svitákovu knihu na podobné thema, nechtěl jsem si tuto kupovat, ale nyní si ji koupím. Jediné, co je menší minus obou knih Jana Solpery je, že na můj vkus by měly býti levnější. Ale čtenář si prostě užije své :D |
|
|
|
roman1 napsal v č. 2772: Zdar, máš pravdu. Knihu jsem četl, v těch mapách jsem se taky těžce orientýroval, nějakej ten chybnej překlad a nepřesnosti, ale jinak superrrr.... "Zdar, přečtěte knihu "Já, berlínský voják", autor Helmut Altner. Při výběru knihy (literatura faktu) se často řídím kvalitou příloh, obrazové dokumentace atd. V této knize jsou mapy v katastrofální kvalitě, nenechte se odradit a čtěte. Jsem si jist, že budete nadšeni vypovídající hodnotou knihy, pro vlastní obsah událostí v knize se nabízejí jiné výrazy - zmar, tragédie." |
|
|
|
Zdar, přečtěte knihu "Já, berlínský voják", autor Helmut Altner. Při výběru knihy (literatura faktu) se často řídím kvalitou příloh, obrazové dokumentace atd. V této knize jsou mapy v katastrofální kvalitě, nenechte se odradit a čtěte. Jsem si jist, že budete nadšeni vypovídající hodnotou knihy, pro vlastní obsah událostí v knize se nabízejí jiné výrazy - zmar, tragédie. | |
|
|
Dovolujeme si Vás upozornit na nové zboží na našem E-obchodu obchod.boudamuseum.com/index.php?main_page=p... zároveň nám podařilo doplnit některé, již vyprodané, zboží |
|
|
|
Zdravím, četl jsem toho poměrně dost, ale ohledně Barbarosy mě oslovila kniha Konstantina Plešakova Stalinovy Iluze. | |
|
|
Na začátku prosince vyšla vynikající kniha od Christera Bergstroma - Barbarossa , válka ve vzduchu. Doufám, že nakl. Deus vydá i ostatní díly tohoto úžasného cyklu | |
|
|
Ústav pro soudobé dějiny a Historický ústav AV ČR právě vydal novou publikaci/sborník: www.usd.cas.cz/cs/stranky/publikace/prave-vy... (obsah sborníku lze nalézt na stránkách Historického ústavu - v knižních novinkách). Pro zdejší osazenstvo by se mohlo jednat o zaznamenáníhodné práce.. | |
|
|
egli napsal v č. 2764: Zdravím, 11. prosince se od 17 hodin koná druhá autogramiáda v obchodě Blue Max (U krčské vodárny 63, Praha 4). Viz www.mapy.cz/#x=133142976@y=135790944@z=15@mm... "9. prosince 2008 v 17 hodin se v knihkupectví Academia na rohu Václavského náměstí a Vodičkovy ulice v Praze koná prezentace knihy Praha v plamenech o letecké válce nad Prahou 1938-45. " |
|
|
|
zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=285&r=mfjiz... | |
|
|
V pondělí jsem při čekání na jeden sraz lehce „zabloudil“ do knihkupectví, co je nového, a zaujaly mě tam dvě knihy:
Máte prosím někdo nějaké echo o tom, jaké ty knihy jsou? Ne že bych plánoval přímo jejich koupi, ale do knihovny si pro ně s největší pravděpodobností zajdu… |
|
|
|
9. prosince 2008 v 17 hodin se v knihkupectví Academia na rohu Václavského náměstí a Vodičkovy ulice v Praze koná prezentace knihy Praha v plamenech o letecké válce nad Prahou 1938-45. Pozvánka: www.fronta.cz/pics/praha_v_plamenech.doc Obálka: www.fronta.cz/pics/praha_v_plamenech.jpg |
|
|
|
ramasa napsal v č. 2760: Ano jako pro laika je to dobrý(je to spíš naučná kniha), ale co jsem si teď koupil - Val na obranu republiky, tak to se mi jeví jako pecka a mohu zatím jen doporučit. "Mě to taky napadlo to s tím pro děti, ale tak přelouskal jsme ji a vrátil. Mě pevnosti až tak zase netáhnou a pár dobrých informací tam bylo pro mě, jako laika." |
|
|
|
Centrum pro ekonomii a politiku v Praze vydalo sborník k Mnichovu 1938. Viz cepin.cz/cze/kniha.php?ID=95 | |
|
|
čet.Hrad napsal v č. 2759: Mě to taky napadlo to s tím pro děti, ale tak přelouskal jsme ji a vrátil. Mě pevnosti až tak zase netáhnou a pár dobrých informací tam bylo pro mě, jako laika. "Pěkná knížka - pro děti (to bez urážky). Je to na základní vysvětlení a zasvěcení do problematiky pro děti vhodné, pro jakékoliv podrobnější fakta ale bezcenná." |
|
|
|
Pěkná knížka - pro děti (to bez urážky). Je to na základní vysvětlení a zasvěcení do problematiky pro děti vhodné, pro jakékoliv podrobnější fakta ale bezcenná. | |
|
|
Ahoj, nedměl někdo z vás možnost přečíst nebo alespoň prolistovat knihu československé pevnosti od Jiřího Macouna? Rád bych znam její hodnocení nebo nějaký názor. | |
|
|
Možná tu už ta adresa někde postnutá byla, ale pro mě je to dnšní objev, bohužel ne všechny knihy jdou dát do košíku. bunkry.cz/knihy/book.asp?action=list&kod... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii