Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii
|
|
---|---|
mbbb napsal v č. 2825: Jdou vůbec ty publikace ještě stáhnout v PDFku??? "jenže sehnat knihu z PICMA je třeba pro mne prakticky neřešitelná úloha zatím co AVISácké knihy co mne zajímaly jsem vždy nějak např. přes známé sehnal, teď jest to tragedií..." |
|
|
|
Zdravim ted semi dostala do ruky publikacetanky Československé samostatné obrněné brigady1943-1945od capricorn publikacions a sem nadšený tolik fotografijí taků naši brigady skvělé a vřele doporučuji škoda že tam nejsou taky obrněná auta trasportéry atd . | |
|
|
Knihy vydané slovenským Ústavem paměti národa jsou již k objednání na E-obchodu tvrze Bouda : obchod.boudamuseum.com |
|
|
|
Co třeba The Discursive Construction of History - Remembering the Wehrmacht's War of Annihilation? Četl někdo? Byly by nějaký ohlasy? Titul mě dýlkou trochu děsí..bude to asi odborně vážný k nepřečtení. | |
|
|
Tak jsem si přečetl Glynwedovu recenzi a asi vím, jakou knihu si půjdu koupit Konečně taky kniha, kde se píše to, co už tvrdím dávno, že oddělovat od sebe "zlé" SS a "hodný" Wehrmacht či Waffen SS je nesmysl. |
|
|
|
V průběhu listopadu budou na E-obchodu tvrze Bouda v prodeji knihy vydané slovenským Ústavem paměti národa, a to Peter Sokolovič - Hlinkova garda 1938 – 1945; Michal Milla - Hlinkova mládež 1938 – 1945; Martin Lacko - Dezercie a zajatia príslušníkov Zaisťovacej divízie v ZSSR v rokoch 1942 - 1943; Martin Lacko - Proti Poľsku. Odraz ťaženia roku 1939 v denníkoch a kronikách slovenskej armády Pokud byste někdo měl zájem, tak dejte vědět po SZ, abychom se Slovenska dovezli dostatek. |
|
|
|
Četl někdo zdejší knihu: BROWN, Martin David: Jak se jedná s demokraty. Britské ministerstvo zahraničí a československá emigrace ve Velké Británii 1939-1945. Praha-Plzeň, Beta Dobrovský-Ševčík 2008. ? Já jsem ji právě začal číst a jsem dost zvědav, co na to říkají ostatní, zběhlejší v čs. válečné diplomacii. | |
|
|
právě jsem dočetl knihy: Sokolovič Peter: Hlinkova garda 1938-1945, vydal Ústav pamäti národa, Bratislava 2009 Milla Michal: Hlinkova mládež 1938-1945, vydal Ústav pamäti národa, Bratislava 2008 Obě knihy se mi moc líbí, myslím, že jsou napsány vyváženě, věcně a je znát, že autoři vědí o čem píší. Dost jsem se dozvěděl nového a mohu PT obecenstvu opravdu doporučit. |
|
|
|
To jsem nedávno listoval leteckým speciálem ABC, kde je příběh první české pilotky jako komiks | |
|
|
Na tohle se fakt těším a ač to není zase tak úplně wwII, věřím že to zaujme část zdejšího obecenstva: www.kosmas.cz/knihy/149240/la-aviadora-muj-sen/ Ostatně paní Božena Láglerová-Peterková zemřela někdy v roce 1941. Její učitel létání Hans Grade pak těsně po válce. Tak snad mi toto OT bude odpuštěno |
|
|
|
bush napsal v č. 2828: Mám jí doma, je velmi dobrá. Poncet byl bystrý pozorovatel, ikdyž samozřejmě hodnotil některé věci z francouzského pohledu, který nám nemusí být vždycky zcela blízký. Dokonalá se mi zdá jedna kapitola, kde se snaží celkově charakterizovat nacistický režim (ideologii, politiku, propagandu atd.) - ta je skoro jak z encyklopedie. "Nečetl tuto knihu někdo z vezdejšího osazenstva, příp. co na ní říkal?" |
|
|
|
Z dnešní prohlídky antikvariátu jsem si donesl na první pohled a prolistování zajímavé dílko: André François-Poncet: Berlin 1931-1938 (vzpomínky diplomata). Praha, Universum 1947. Nečetl tuto knihu někdo z vezdejšího osazenstva, příp. co na ní říkal? | |
|
|
Zajímavé knihy vydává také slovenské ministerstvo obrany a narozdíl od toho českého se o knihách s vojensko-historickou tématikou lze bez potíží dozvědět. Viz www.vhu.sk/index.php?ID=501 | |
|
|
Takže zase není až tak za co děkovat... | |
|
|
jenže sehnat knihu z PICMA je třeba pro mne prakticky neřešitelná úloha zatím co AVISácké knihy co mne zajímaly jsem vždy nějak např. přes známé sehnal, teď jest to tragedií... |
|
|
|
Díky bohu že aspoň tak | |
|
|
Už před časem místo AVISu vzniklo PIC MO - Prezentační a informační centrum Ministerstva obrany, které pokračuje ve vydávání knih, viz třeba www.army.cz/scripts/detail.php?id=14935 Organizace PIC MO je zde www.army.cz/scripts/detail.php?id=12304 |
|
|
|
Zaznamenali jste někdo faktickou likvidaci AVISu? | |
|
|
sigma.nkp.cz/ tinyurl.com/n5qx36 tinyurl.com/mbn2kh Já jsem ten poslední kdo by chtěl jinému kazit radost, ale podle katalogu NK jde v případě prvního dílu o román, a pouze druhý díl uvádějí jako vzpomínkovou knihu. Ovšem je otázka, zda tomu máme věřit, že. |
|
|
|
Pro clark I-přiznám se,že jsem o tom u prvního dílu také uvažoval,ale přesvědčil mě ůvod druhého dílu,kde vydavatel tvrdí,že to jsou komprimované poznámky Slezana sloužícího u SS,který již byl velice starý a je tam obava,že jeho vzpomínky mu splívají se vzpomínkami jeho kamarádů ,které považoval za své...Ale beletrie to asi není...jako např.LEO KESSLER... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii