Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii
|
|
---|---|
Právě jsdme dočetl novou knihu od Petra Koura "Podplukovník Josef Balabán". Všem zájemcům od domácí II. odboj mohu jen doporučit. Mimo řady nových, ověřených, údajů a pohledů na známé události a postavy odboje je doplněna služnými textovými přílohami. Polata |
|
|
|
Honda napsal v č. 541: Nepochybuj. "Doufám,že sis ho aspoň přečetl!!!!! o čemž pochybuji" |
|
|
|
giro.c: No jasně. Tak napiš své první dojmy, když jsi to teď nedávno četl... | |
|
|
Čet. Hrad: Dík. O stránkach viem, sú skvelé. | |
|
|
Dzin tak zdrbnout toho Lucase nebo ne? | |
|
|
pbradler: Českosloveská armáda v roce 1938 od Pavla Šrámka, nebo mrkni na jeho stránky | |
|
|
John (557): Dík. O tej viem, ale kritika k nej nebola príliš ústretová. |
|
|
|
pbradler: Miloslav John - Září 1938 I,II - Bonus - 1997 cca 1400 strán |
|
|
|
Poradili by ste literaturu s nastupnym planom ČS armády v sept. 1938 ? A potom niečo venujúce sa štruktúre a výzbroji ČS armády v 1938. |
|
|
|
egli: Díkes! | |
|
|
Hartmann napsal(a) v č. 551: "Nemáte někdo knihu Achtung, Panzer! od Guderiana" Četl jsem ji v anglickém překladu z roku 1999. Mají ho v Praze v Městské knihovně, ale jen v pobočce Opatov. Kopíroval jsem si z toho část věnovanou SSSR. Zajímavé, že Guderian v roce 1937 tam odhaduje, že SSSR má 10000 tanků, což v podstatě vystihl. Německá rozvědka přitom před útokem v roce 1941 pak počty odhadovala mnohem nižší. Po válce Guderian napsal paměti Erinnerungen eines Soldaten (1951), česky ale nevyšly. Ruský překlad si můžeš celý přečíst tady: militera.lib.ru/memo/german/guderian/index.html |
|
|
|
Hartmann: Já od Guderiana v našich luzích a hájích objevil jenom jeho "Vzpomínky vojáka" a to ještě v Ruštině... | |
|
|
nemetko napsal(a) v č. 548: "ja by som len nechcel, ja by som ho zhodi" Aj ja by som ho zhodil, keby som sa mohol vratit do minulosti. Aspon by som urobil sluzbu ludstvu. |
|
|
|
Nemáte někdo knihu Achtung, Panzer! od Guderiana? Slyšel jsem, že prý to vyšlo i v češtině. A nevyšlo u nás i něco od Rommela? | |
|
|
jo svět křídel je perfektní nakladatelsví, ale bohužel nemá svoje www stránky. "Pátou kartu bere smrt" to bych chtěl, ale bohužel se už to nikde nedá sehnat. | |
|
|
Dost dobre knihy vydava take nakladatelstvi Svet Kridel,obzvlaste muj favorit spisovatel Jindrich Marek jeho knihy jako"Patou kartu bere smrt","Pribehy starych battledressu","Serikovy solokapr",a knihu kterou ctu zrovna ted "Hachovi melody boys" kronika vladniho vojska mohu take vrele doporucit,aj. Od nich mam jeste "Nedaleko od Norimberku"(Vaclav Jirik),pojednavajici o retribucnich soudech v zapadnich cechach,uz se na ni tesim . |
|
|
|
iandrej napsal(a) v č. 547: ja by som len nechcel, ja by som ho zhodil "ze ho chceli zhodit z lesenia pre jeho nazory" |
|
|
|
Ja som sa v Mein Kampfe docital kusok dalej. Je to fakt sprostost. Koho zaujima to, ze ho chceli zhodit z lesenia pre jeho nazory? A podobnych kravin je tam plno. | |
|
|
jo souhlas ta pasáž je perfektní. Dobrej je taky popis Montyho. ("Muž s tváří fretky") | |
|
|
Kralik napsal(a) v č. 543: " Předevčírem jsem dočet od Farley Mowata Ani pták nezazpíval. Všem doporučuju. (Nenechte se zmást, tím že psal i přírodopisný příběhy a příběhy pro děti.)" Nejlepsi je pasaz,kdy se opiji s pomalu umirajicim nemeckym parasutistou. Ze zacatku me ta kniha trochu pripominala"Jak jsem vyhral valku",ale,po par kapitolach jsem musel radikalne zmenit nazor.Ta kniha je ovsem vyborna. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii