Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii
|
|
---|---|
To všichni: Neví někdo něco o monografii B-35/135? Přemýšlím, zda má smysl si ji koupit, přece jenom 305,- za 88 stran mi přijde docela dost | |
|
|
Curahee&Radek H. : Matyáš svoji knížku psal podle Constabla a Tolivera... Prostě je to asi po těch letech trochu překonané, že? | |
|
|
totez plati o povinne cetbe od Vasilevskeho i Zukova... super literatura jen musite filtrovat politicky kecy... | |
|
|
doporucuji knihu vychodni tazeni 1941-1945 od leona degreleho...kdyz si odfiltrujete ty kecy o podlidech a dalsi bludy cte se to jednim dechem... jedno z nejlepsich vypraveni o osudech jednotky na vychode... | |
|
|
Dobrý jsou Německá esa od Constabla a Tolivera, i když tam chvílema nácky ukazujou jako lidi rytířský, skvělý atp. ještě že tam občas zakročila redakce a taky Milan Šíma. Jsou tam některý nesrovnalosti,ale doporučuju ji!!! | |
|
|
Kdyz jste u tech letadel co rikate na knihu Svatopluka Matyase "Stihaci esa Luftwaffe",koupil jsem ji nekdy pred deseti lety a nedavno ji videl v dalsim vydani.Je to ,ale ,sila takovejch pi....n pohromade.Pilot ,ktery dostal posmrtne mece,se smeje na fotce pochopitelne s meci u krku,takovejch chutovek jsou tam mraky. | |
|
|
Radek H: Nejsou. Ono je to daleko spise zamereno na jednotliva stihaci letadla a zkusenosti stihacich pilotu s nimi v boji. Hlavne je tam ale moc pekne popsana sluzba zapadnich stihacek ve VVS. | |
|
|
Koupim asi ten triumf a tragédie, ale pokud sem se dobře díval,nejsou tam popsány životopisy pilotů(těch nejlepší,což mě štve. Je pravda,že mám Sokoli1,Nebe východní front,ale pořád toho o nich moc neni informací | |
|
|
to Dzin: Jo to asi jo, když se jinde sehnat nedaj, tak nic jinýho nezbějvá, ale nová je nová | |
|
|
Bart S.: To me ani ne. V antiku za ty 3 stovky koupim 5 kvalitnich knizek, ktere uz mnohdy ani jinde nesezenu. | |
|
|
Mě zas tolik o peníze nejde. Jestli dám tři stovky nebo 60 korun je mi jedno. No zkusim se poptat. | |
|
|
Jestli vyjde znova, pak to bude stejne z 99.99 procent stejne, jako puvodni vydani. Z antikvariatu mas vyhodu, ze te bude stat az 5 krat levneji. A velmi casto i v dost dobre kvalite, hlavne co se Hubacka tyka, od nej jsem v antikvariatech videl zatim jen knihy ve velmi dobrem stavu, skoro "funglovky". | |
|
|
to Dzin: Nevíš jestli má v dohlednej době vyjít znovu? Starý knížky jsou nic moc. | |
|
|
Bart S.: V antikvariatech, tam ji vidam docela hojne... | |
|
|
Co rikate na spisovatele jmenem Cornelius Ryan,myslim,ze jeho Vzdaleny most a Posledni bitva jsou naprosto skvely. | |
|
|
Naléhavě sháním Boj o Filipíny od Miloše Hubáčka. Nevítě kde by se to dalo sehnat?? | |
|
|
to Lipron: Bohužel o něm nic dalšího nevím. | |
|
|
Bart S.: Ten veliteľ čaty Ludwig Lindemann. Nemáš o ňom nejaké info? Ak žije, kde žije a čím sa živí? | |
|
|
Lipton napsal(a) v č. 481: "Okrem informácii, obsahuje aj výpovede veteránov oboch strán." Hlavně Němců. |
|
|
|
Všetkým, čo sa zaujímajú o Bitku o Výbežok, doporučujem skvelú knihu Bastogne 1944, Bitva v Ardénach. Knihu napísal Michael Tolhurst a takisto bola vydaná v edícii Jota Military. Okrem informácii, obsahuje aj výpovede veteránov oboch strán. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii