Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii
|
|
---|---|
Egli: Omlouvám se , nešlo o překladatelku, ale o korektorku. www.radio.cz/cz/clanek/6481 Je tam uvedeno mimo jiné toto: Korektorkou českého vydání knihy Mein Kampf byla dcera válečného pilota legendární 311. bombardovací perutě RAF Iveta Irvingová. Když dostala nabídku, aby překlad knihy korigovala, dlouho podle svých slov přemýšlela, co by tomu řekl otec. Podle ní by dospěl k názoru, že vydání takové knihy smysl má. "Už jen proto, aby si lidi mohli v nezkrácené verzi přečíst Hitlerovy zrůdné myšlenky, kvůli kterým před padesáti lety museli jiní bojovat a umírat v nesmyslné válce", řekla Irvingová. Na tomto postoji se shodla i s matkou a otcovými bývalými kolegy z RAF. Proto podle svých slov nechápe proč se celý případ dostal až k soudům. | |
|
|
egli: Dík, ale nemůžu to najít. Je tam plno odkazů. | |
|
|
Ondík: nevím Martyn: vyhazovat za tohle peníze Vždyť si to můžeš přečíst zadarmo na netu (viz přísp. 604) |
|
|
|
Já bych si ji koupil, ale nemyslím, že by to vyřešilo moje mindáky. | |
|
|
Taky pravda.... | |
|
|
Myslím že týpci s vyholenou lebkou mají lepší materiály od svých soukmenovců z Německa. Tohle si může koupit tak akorát týpek jako je Zdeno - prostě slabí duchem kteří hledají podporu pro své zamyndrákované sebevědomí. | |
|
|
Martyn: Ale jo, v tom s tebou souhlasim. Ale tohle jenom popoří ty týpky s vyholenou lebkou. | |
|
|
to guano: To je spíš dotaz do Organizace jednotek. | |
|
|
Kralik: No jistě, tak jednoznačně cenzuru odsoudit nemůžu, ale co se týče té knihy, chtěl bych si ji přečíst a udělat vlastní názor. Vůbec mě nezajímá, co mi nakecá nějaká Nova, nebo jiná televize. | |
|
|
Glynwed (613): Diky Tak jinak: jaky je rozdil mezi normalni ID, mysliveckou divizi a divizi granatniku ? (struktura, vyzbroj, nasazeni...) |
|
|
|
Martyn: NO... rozkazovat mi nikdo nebude. Ale cenzura je někdy dobrá věc. | |
|
|
a můžu se tě zeptat proč ano? nesnáším cenzuru a nikdo mi nebude přikazovat, co si můžu přečíst a co ne. máš snad jiný názor? |
|
|
|
Martyn: Můžu se tě zeptat proč? | |
|
|
neviděl jsem to, ale lecos jsem o tom četl na netu. můj názor je ten, že by se ta kniha neměla zakazovat, tak jako by se neměl zakazovat Mein Kampf. | |
|
|
to egli: tak včera na Nově už to rozmázli (Hovory s Hitlerem). | |
|
|
to guano: Prakticky pouze v uniformě. | |
|
|
Panove, mohl by mi nekdo osvetlit, jaky je rozdil mezi normalnim pesakem, myslivcem a granatnikem (pancerovym granatnikem)? Urcitou predstavu mam, ale radeji se ptam.... |
|
|
|
Hofi: není zač... | |
|
|
toHofi:Teď mě to taky koplo,udělovala zelená,stříbrná a zlatá,já hlava děravá ! | |
|
|
Kralik: Vďaka. curahee: To na tej ikonke nie je nášivka nemeckých odstrelovačov, ale myslivcov (Jäger). Nosila sa na pravom rukáve, tam, kde horský myslivci (Gebirgsjäger) nosili plesnivec. Na odstrelovačskej nášivke je okrem tých dubových ratolestí dosť výrazná hlava orla/orlice. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii